Als u een foutbericht ziet wanneer u iMessage of FaceTime probeert te activeren

Als u iMessage of FaceTime op een iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken, moet u deze apps eerst activeren. Volg deze stappen als u tijdens de activering een foutbericht ziet.

Bij de activering van iMessage of FaceTime ziet u mogelijk een van deze berichten:

• Wachten op activering
  • Activering mislukt
  • Fout tijdens activeren
  • Inloggen mislukt. Controleer de netwerkverbinding
  • Geen verbinding met de iMessage-server. Probeer het opnieuw.

Controleer de instellingen van het apparaat

1. Controleer of het apparaat is verbonden met een mobiel datanetwerk of wifinetwerk. Als u een iPhone gebruikt, moet u sms-berichten kunnen versturen en ontvangen om uw telefoonnummer voor iMessage en FaceTime te activeren. Afhankelijk van de aanbieder worden u mogelijk kosten in rekening gebracht voor deze sms.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' en controleer of de tijdzone juist is ingesteld.

Schakel iMessage en FaceTime uit en herstart de apps

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' en schakel 'iMessage' uit.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en schakel 'FaceTime' uit.
  3. Herstart het apparaat.
  4. Schakel iMessage en FaceTime weer in.

Na een dag nog steeds niet geactiveerd?

De activering van iMessage en FaceTime kan tot 24 uur duren. Als de fout na 24 uur nog steeds optreedt, volgt u deze stappen:

1. Zorg dat uw apparaat de nieuwste versie van iOS of iPadOS heeft.
  2. Als u een iPhone gebruikt, informeert u bij uw aanbieder of u sms-berichten kunt versturen en ontvangen.
  3. Als uw iPhone gebruikmaakt van het netwerk van een aanbieder die niet wordt vermeld in de artikelen over mobiele aanbieders, moet u controleren of u internationale sms-berichten kunt versturen en ontvangen.
  4. Neem contact op met Apple Support.

Meer hulp

U kunt ook uw e-mailadres met iMessage en FaceTime gebruiken. Log in bij uw Apple ID-accountpagina en controleer de e-mailadressen die daar worden vermeld, inclusief het adres dat u probeert te verifiëren. Als het e-mailadres onjuist is, kunt u het bijwerken. Klik vervolgens op 'Verstuur opnieuw' naast het e-mailadres dat u wilt verifiëren.

Lees hier wat u moet doen als u op uw Mac niet kunt inloggen bij uw iMessage-account of bij FaceTime.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.