Als u 'Geen service' of 'Zoeken' ziet op de iPhone of iPad

Volg deze stappen als u 'Geen service' of 'Zoeken' op de iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) ziet, of geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk of mobiele data:

Uw dekkingsgebied controleren

Zorg dat u op een plek bent waar u verbinding kunt maken met een mobiel netwerk. Voer vervolgens deze stappen uit:

• Om mobiele data in of uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' en tikt u op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  • Als u naar het buitenland gaat, zorgt u dat dataroaming is ingeschakeld op het apparaat. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data' > 'Dataroaming'.

Uw iPhone of iPad herstarten

Start het apparaat opnieuw op. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, volgt u deze stappen.

Controleren of er een update voor de aanbiederinstellingen beschikbaar is

Met behulp van deze stappen kunt u handmatig controleren op updates voor aanbiederinstellingen en deze installeren:

1. Zorg dat uw apparaat is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Als er een update beschikbaar is, wordt er een optie weergegeven om de aanbiederinstellingen bij te werken.
  3. U kunt de versie van de aanbiederinstellingen op uw apparaat controleren door te tikken op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' en te kijken wat er naast 'Aanbieder' staat.

Als u een nieuwe simkaart in een iPhone of iPad plaatst, moet u de aanbiederinstellingen voor de nieuwe aanbieder downloaden.

De simkaart verwijderen en terugplaatsen

Als de simkaart beschadigd is of niet in de simkaarthouder past, neemt u contact op met de aanbieder. Meer informatie over het verwijderen van de simkaart.

De netwerkinstellingen opnieuw instellen.

Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook mobiele instellingen en eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.

Uw iPhone of iPad bijwerken

Werk de iPhone of iPad bij naar de nieuwste iOS-versie.

Neem contact op met uw aanbieder

Problemen met uw aanbieder of account kunnen van invloed zijn op de service. Neem contact op met uw aanbieder om het volgende te doen:

• Controleer of uw account actief is en naar behoren werkt.
  • Controleer of er geen storing is op uw locatie.
  • Controleer of het apparaat niet is geblokkeerd om mobiele voorzieningen te ontvangen en of het met het juiste data-abonnement is geconfigureerd.

Uw mobiele aanbieder is de enige die toegang heeft tot uw account en uw accountgegevens kan beheren. Gebruik het artikel Support en functies aangeboden door mobiele aanbieders of een online zoekmachine om de servicepagina van uw mobiele aanbieder te vinden.

Meer hulp

Als uw aanbieder bevestigt dat er geen probleem is met uw account of netwerk, maar u kunt nog steeds geen verbinding maken met een mobiel netwerk, neemt u contact op met Apple Support.

Als u een melding ziet naast 'Geen service', leest u hier wat u kunt doen.