Als u geen verbinding kunt maken met de App Store, iTunes Store of andere Apple voorzieningen

Dit is wat u moet doen als het bericht 'Geen verbinding mogelijk' wordt weergegeven. Deze stappen werken ook als de app niets laadt of stopt terwijl inhoud wordt gedownload.

Probeer deze stappen als u geen verbinding kunt maken met een van deze apps:

• App Store
  • iTunes Store
  • Game Center
  • Apple Books-app
  • Apple Music-app
  • Apple TV-app
  • Apple News-app

Kijk op de pagina 'Systeemstatus'

Kijk op de Apple pagina 'Systeemstatus' om te zien of er een storing is in uw land of regio.

Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met internet

Ga in een internetbrowser naar een of andere pagina om te zien of deze wordt geopend. Als er niets wordt geladen, probeer het dan met een ander apparaat op hetzelfde netwerk om te zien of daarop wel websites kunnen worden geopend. Als andere apparaten ook geen verbinding krijgen met internet, stelt u uw router opnieuw in door deze uit en weer aan te zetten. Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met uw wifinetwerk, neemt u contact op met uw internetaanbieder voor meer hulp. Als u alleen met het eerste apparaat geen verbinding met internet kunt maken, zoek dan hulp met wifi op uw iPhone, iPad of iPod touchApple WatchApple TV of Mac.

Als u via mobiele data verbinding maakt op uw iPhone of iPad, controleer dan of het gebruik van mobiele gegevens is ingeschakeld voor de app die u gebruikt. Open de Instellingen-app, tik op 'Mobiel netwerk' en schakel vervolgens 'Mobiele data' in.

Werk uw software bij

Werk bij naar de nieuwste versie van iOS or iPadOS, macOStvOSwatchOS of software voor uw apparaat dat niet van Apple is. Probeer vervolgens opnieuw te verbinden.

Controleer de datum en tijd

Controleer of de datum en tijd op het apparaat correct zijn ingesteld voor uw tijdzone.

Op uw iPhone, iPad, iPod touch: open de Instellingen-app. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Datum en tijd'. Meer hulp bij datum en tijd.
Op uw Mac: open 'Systeemvoorkeuren' en kies 'Datum en tijd'.
Op de Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.

Als de datum en tijd onjuist zijn, werkt u deze bij of schakelt u de optie in om de datum en tijd automatisch in te stellen.

Als u een ander waarschuwingsbericht met betrekking tot de verbinding ziet

Gebruik de bovenstaande stappen als u een van deze foutberichten ziet:

• 'Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store. Er is een onbekende fout opgetreden."
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. De iTunes Store is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.'
  • 'Kan geen verbinding maken met de iTunes Store. Controleer of de netwerkverbinding actief is en probeer het opnieuw.'
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. Er kan geen netwerkverbinding tot stand worden gebracht. Er heeft zich een fout voorgedaan in de iTunes Store. Probeer het later opnieuw.'

Gerelateerde onderwerpen

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.