Als u geen verbinding kunt maken met de App Store, iTunes Store of andere Apple voorzieningen

Lees hier wat u moet doen als het bericht 'Geen verbinding mogelijk' wordt weergegeven. Deze stappen werken ook als de app niets laadt of stopt terwijl materiaal wordt gedownload.

Probeer deze stappen als u geen verbinding kunt maken met een van deze apps of voorzieningen:

• App Store
  • iTunes Store
  • Game Center
  • Apple Books-app
  • de Apple Music-app
  • Apple Fitness+
  • Apple TV-app
  • Apple News-app

Kijk op de pagina 'Systeemstatus'

Kijk op de Apple pagina 'Systeemstatus' om te zien of er een storing is in uw land of regio.

Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het internet

Ga in een webbrowser naar een willekeurige pagina om te zien of deze wordt geopend. Als er niets wordt geladen, probeert u het met een ander apparaat op hetzelfde netwerk om te zien of daarop wel websites kunnen worden geopend. Als andere apparaten ook geen verbinding krijgen met het internet, stelt u uw router opnieuw in door deze uit en weer aan te zetten. Als u dan nog steeds geen verbinding kunt maken met uw wifinetwerk, neemt u contact op met uw internetaanbieder voor meer hulp. Als u alleen met het eerste apparaat geen verbinding met het internet kunt maken, zoekt u hulp bij wifi op uw iPhone, iPad of iPod touchApple WatchApple TV of Mac.

Als u via mobiele data verbinding met het internet maakt op uw iPhone of iPad, controleert u of het gebruik van mobiele data is ingeschakeld voor de app die u gebruikt. Open de Instellingen-app, tik op 'Mobiel netwerk' en schakel vervolgens 'Mobiele data' in.

Werk uw software bij

Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, macOStvOSwatchOS of software voor uw apparaat dat niet van Apple is. Probeer vervolgens opnieuw verbinding te maken.

Controleer de datum en tijd

Controleer of de datum en tijd op het apparaat correct zijn ingesteld voor uw tijdzone.

Op een iPhone, iPad, iPod touch: open de Instellingen-app. Tik op 'Algemeen' en dan op 'Datum en tijd'. Meer hulp bij datum en tijd.
Op een Mac: open 'Systeemvoorkeuren' en kies 'Datum en tijd'.
Op een Apple TV: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd'.

Als de datum en tijd onjuist zijn, werkt u deze bij of schakelt u de optie in om de datum en tijd automatisch in te stellen.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken

Als u alle hierboven genoemde stappen hebt geprobeerd en nog steeds geen verbinding kunt maken, neemt u contact op met Apple Support.

Als u een ander waarschuwingsbericht over de verbinding ziet

Gebruik de bovenstaande stappen als u een van deze foutberichten ziet:

• 'Geen verbinding mogelijk met de iTunes Store. Er is een onbekende fout opgetreden."
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. De iTunes Store is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.'
  • 'Verbinding met de iTunes Store is mislukt. Controleer of de netwerkverbinding actief is en probeer het opnieuw.'
  • 'Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. Er kan geen netwerkverbinding tot stand worden gebracht. Er heeft zich een fout voorgedaan in de iTunes Store. Probeer het later opnieuw.'

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.