Afdrukken via AirPrint vanaf uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe u vanaf een iPhone, iPad of iPod touch kunt afdrukken op een AirPrint-printer.

Voordat u begint

• Zorg dat het iOS-apparaat en de printer verbonden zijn met hetzelfde wifinetwerk en dat u voldoende bereik hebt.
  • Controleer of uw printer geschikt is voor AirPrint.

Afdrukken via AirPrint

1. Open de app van waaruit u wilt afdrukken.
  2. U vindt de optie voor afdrukken door in de app te tikken op het deelsymbool ( of ) of op .
  3. Tik op  of op 'Druk af'. Als u de optie voor het afdrukken niet kunt vinden, raadpleegt u de gebruikershandleiding of de Help van de app. Niet alle apps ondersteunen AirPrint.
  4. Tik op 'Selecteer printer' en kies een AirPrint-printer.
  5. Kies het aantal exemplaren en eventuele andere opties (bijvoorbeeld welke pagina's u wilt afdrukken).
  6. Tik rechtsboven op 'Druk af'.

Een afdruktaak bekijken of annuleren

Tijdens het afdrukken kunt u uw afdruktaken bekijken of annuleren via de Appkiezer.

Een afdruktaak bekijken

Als u een afdruktaak wilt bekijken, dubbelklikt u op de thuisknop en tikt u op 'Afdrukken'.

Een afdruktaak annuleren

Als u een afdruktaak wilt annuleren, dubbelklikt u op de thuisknop en tikt u op 'Afdrukken', en vervolgens op 'Annuleer afdrukken'.

Hulp zoeken als u niet kunt afdrukken naar de AirPrint-printer

Als u het bericht 'Geen AirPrint-printers gevonden' ziet of als u problemen hebt met afdrukken, controleert u het volgende:

• Verbind de AirPrint-printer met uw netwerk via wifi of Ethernet. Op AirPrint-apparaten die zijn aangesloten op de USB-poort van een Apple AirPort-basisstation of AirPort Time Capsule, of op uw computer via Bluetooth, werkt de AirPrint-voorziening niet.
  • Wacht een paar minuten na het inschakelen van de printer voordat u probeert af te drukken. Sommige printers hebben een paar minuten tijd nodig om verbinding te maken met het netwerk.
  • Controleer of op uw iPhone, iPad of iPod touch de nieuwste versie van iOS is geïnstalleerd. Controleer ook of de app van waaruit u wilt afdrukken, up-to-date is.
  • Raadpleeg de fabrikant van de printer om te controleren of er firmware-updates beschikbaar zijn voor het printermodel.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.