De beveiligingsvragen van uw Apple ID wijzigen

Als u de upgrade naar twee-factor-authenticatie voor uw Apple ID nog niet hebt uitgevoerd, worden er beveiligingsvragen gebruikt om uw account te beveiligen. Volg deze stappen om de beveiligingsvragen van uw Apple ID te wijzigen.

Over de beveiligingsvragen van uw Apple ID

Twee-factor-authenticatie is de veiligste manier om uw Apple ID te beschermen. Als u twee-factor-authenticatie nog niet hebt geconfigureerd voor uw account, gebruikt Apple beveiligingsvragen om u een tweede methode te bieden om uzelf online te identificeren. U moet de beveiligingsvragen zo kiezen dat u de antwoorden kunt onthouden, maar anderen die niet kunnen raden. Wanneer ze samen met andere identificerende gegevens worden gebruikt, kan er eenvoudiger worden geverifieerd of u de persoon bent die toegang vraagt tot uw account.

U wordt mogelijk gevraagd één of meer beveiligingsvragen te beantwoorden voordat u uw wachtwoord of andere accountinformatie kunt wijzigen, uw apparaatgegevens kunt bekijken of een aankoop in iTunes of de App Store kunt doen vanaf een nieuw apparaat.

Als u geen beveiligingsvragen wilt of als u bang bent de antwoorden te vergeten, kunt u twee-factor-authenticatie configureren. Lees meer over twee-factor-authenticatie.

Uw beveiligingsvragen wijzigen

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. In het gedeelte 'Login en beveiliging' selecteert u 'Accountbeveiliging'.

3. Selecteer onder 'Beveiligingsvragen' de optie 'Wijzig beveiligingsvragen'.

4. Kies uw nieuwe beveiligingsvragen en de bijbehorende antwoorden, en selecteer vervolgens 'Werk bij'.

5. Voer het wachtwoord van uw Apple ID in en selecteer 'Gereed'.

Het is belangrijk de antwoorden op uw beveiligingsvragen te onthouden. Als u ze vergeet, kunt u de toegang tot uw account verliezen. Zorg er bovendien voor dat u uw herstel-e-mailadres toevoegt en verifieert. Als u de antwoorden op uw beveiligingsvragen bent vergeten, hebt u een herstel-e-mailadres nodig om ze opnieuw in te stellen. Lees wat u moet doen als u het antwoord op uw beveiligingsvragen bent vergeten.