Over de beveiligingsvragen van een Apple ID

Lees hier meer over de beveiligingsvragen van een Apple ID, inclusief hoe u vragen instelt of wijzigt.

Apple gebruikt beveiligingsvragen om u een tweede methode aan te bieden om uzelf online te identificeren of voor wanneer u contact opneemt met Apple Support. U moet de beveiligingsvragen zo kiezen dat u de antwoorden kunt onthouden maar anderen die niet kunnen raden. Wanneer deze vragen samen met andere identificerende gegevens worden gebruikt, kan Apple eenvoudiger verifiëren of u de persoon bent die toegang vraagt tot uw account.

U wordt mogelijk gevraagd één of meer beveiligingsvragen te beantwoorden voordat u uw wachtwoord of andere accountinformatie kunt wijzigen, uw apparaatgegevens kunt bekijken of een aankoop in iTunes kunt doen vanaf een nieuw apparaat.

Als u geen beveiligingsvragen wilt of als u denkt dat u de antwoorden vergeet, kunt u verificatie in twee stappen of identiteitscontrole met twee factoren instellen. Met verificatie in twee stappen en identiteitscontrole met twee factoren hebt u geen beveiligingsvragen nodig om een account te beveiligen of een identiteit te verifiëren.

Beveiligingsvragen instellen of wijzigen

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte Beveiliging op Wijzig.
  3. Als u al beveiligingsvragen hebt ingesteld, wordt u gevraagd deze te beantwoorden om door te gaan. Bent u de antwoorden vergeten?
  4. Klik op Wijzig vragen. Als u de vragen moet instellen, klikt u op Voeg beveiligingsvragen toe.
  5. Kies de nieuwe beveiligingsvragen en voer de antwoorden erop in.
  6. Voeg een herstel-e-mailadres toe en verifieer dit.

Het is belangrijk de antwoorden op uw beveiligingsvragen te onthouden. Als u ze vergeet, kan uw account worden geblokkeerd. Zorg er ook voor dat u uw herstel-e-emailadres toevoegt en verifieert. Als u de antwoorden op uw beveiligingsvragen bent vergeten, hebt u een herstel-e-emailadres nodig om ze opnieuw in te stellen.