Als u uw Apple ID bent vergeten

Volg deze stappen om uw Apple ID te vinden.

Uw Apple ID is de account die u gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen. Als u uw Apple ID bent vergeten of niet zeker weet of u er een hebt, kunt u deze op verschillende manieren achterhalen. U kunt ook uw wachtwoord opnieuw instellen om weer toegang te krijgen.

Controleer of u al bent ingelogd met uw Apple ID

Volg deze stappen om na te gaan of u op een van uw apparaten bent ingelogd met uw Apple ID:

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Zoek uw Apple ID in uw instellingen voor iCloud of Media en aankopen.

iCloud

Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op [uw naam].

Media en aankopen

Tik op 'Instellingen', tik op [uw naam] en tik vervolgens op 'Media en aankopen'. In iOS 13 of lager tikt u op 'iTunes Store en App Store'.

U kunt ook de volgende voorzieningen proberen:

• Tik op 'Instellingen' en vervolgens op 'Wachtwoorden'. In iOS 13 of lager tikt u op 'Wachtwoorden en accounts'.
  • Tik op 'Instellingen', kies 'Berichten' en tik vervolgens op 'Stuur en ontvang via'.
  • Tik op 'Instellingen' en tik vervolgens op 'FaceTime'.

Als u weet wat uw Apple ID is maar u het activeringsslot niet kunt uitschakelen, leest u hier wat u moet doen.

Op een Mac

• Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'.
  • Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Internetaccounts' en selecteer vervolgens een iCloud-account in de navigatiekolom.
  • Open de App Store-app en kies 'Store' > 'Toon mijn account'.
  • Open FaceTime en kies vervolgens 'FaceTime' > 'Voorkeuren'.
  • Open Berichten en kies vervolgens 'Berichten' > 'Voorkeuren' en klik op 'iMessage'.

Op een Apple TV

• Open 'Instellingen', selecteer 'Gebruikers en accounts' en kies vervolgens 'iCloud'.
  • Open 'Instellingen', selecteer 'Gebruikers en accounts', selecteer uw account en kies vervolgens 'Store'.

Op een pc

• Open iCloud voor Windows.
  • Open iTunes op uw pc, kies 'Account' en selecteer vervolgens 'Mijn account tonen'. Als u met uw Apple ID bent ingelogd bij iTunes, ziet u vervolgens uw accountnaam en e-mailadres.

Op internet

U kunt zien of u met uw Apple ID bent ingelogd op iCloud.com of door naar uw Apple ID-accountpagina te gaan. Als u niet bent ingelogd, wordt uw Apple ID mogelijk vooraf ingevuld op het inlogscherm.

U kunt ook uw Apple ID opzoeken door de volledige naam en het e-mailadres in te vullen die zijn gekoppeld aan uw Apple ID.

Als uw mobiele telefoonnummer uw Apple ID is, bestaat de kans dat u uw Apple ID niet kunt opzoeken.

Vanaf iCloud.com

1. Ga naar iCloud.com.
  2. Als u al bent ingelogd bij iCloud, gaat u naar 'Accountinstellingen'.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Als u wordt gevraagd uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Als je je Apple ID bent vergeten' om deze op te zoeken.
  3. Voer uw voornaam, achternaam en e-mailadres in. Als u het verkeerde e-mailadres invoert, kunt u het opnieuw proberen met een ander adres.

Als uw mobiele telefoonnummer uw Apple ID is, zullen deze stappen niet werken.

Probeer een ander e-mailadres

Normaal gesproken is uw Apple ID uw e-mailadres.* Als de bovenstaande stappen niet werken, kunt u proberen in te loggen met een eerder e-mailadres dat u mogelijk als Apple ID hebt gebruikt.

* In sommige landen en regio's kunt u uw telefoonnummer als Apple ID gebruiken.

Meer informatie over uw Apple ID

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.