Bijwerken naar de nieuwste versie van iTunes

Lees hier hoe u de nieuwste versie van iTunes op uw Mac of pc kunt krijgen.

Op een Mac

Als u uw Mac bijwerkt naar macOS Catalina of hoger, kunt u uw iTunes-mediabibliotheek openen in de Muziek-app, de Apple TV-app, de Boeken-app en de Podcasts-app. Als u uw iPhone, iPad of iPod touch handmatig wilt herstellen of synchroniseren, of er een reservekopie van wilt maken, gebruikt u de Finder.

Als u niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie van macOS

U kunt uw versie bijwerken naar de nieuwste versie van iTunes (tot en met iTunes 12.8).

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik bovenaan het App Store-venster op 'Updates'.
  3. Als er updates voor iTunes beschikbaar zijn, klikt u op 'Installeer'.

Op een pc

Als iTunes niet op de computer is geïnstalleerd, downloadt u iTunes uit de Microsoft Store (Windows 10). U kunt de nieuwste versie van iTunes ook downloaden van de Apple website

Er zijn een aantal manieren om bij te werken, afhankelijk van welke versie van iTunes u hebt.

Als u iTunes hebt gedownload van de Microsoft Store

iTunes-versies die afkomstig zijn uit de Microsoft Store, worden automatisch bijgewerkt zodra er een nieuwe versie wordt uitgebracht.

U kunt ook controleren op updates via de Microsoft Store.

Als u iTunes hebt gedownload van de website van Apple

1. Open iTunes.
  2. In de menubalk bovenaan het iTunes-venster selecteert u 'Help' > 'Zoeken naar updates'.
  3. Volg de aanwijzingen om de nieuwste versie te installeren.

Als het Help-menu geen optie 'Zoeken naar updates' bevat, hebt u iTunes gedownload uit de Microsoft Store.

Meer informatie

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.