Apps verbergen op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac

U kunt apps verbergen en opnieuw downloaden op een iOS-apparaat. U kunt apps ook verbergen en weer zichtbaar maken in de App Store op een Mac.

Wanneer u een app verbergt op een iPhone, iPad of iPod touch, lijkt het alsof deze nog niet eerder is gedownload op alle apparaten die met dezelfde Apple ID zijn ingelogd. Als u de app verbergt, wordt deze niet verwijderd op de apparaten waarop deze al is gedownload. Lees hoe u apps verwijdert die zijn gedownload op een iPhone, iPad of iPod touch.

Wanneer u een app op een Mac verbergt, krijgt u geen meldingen over updates voor die app en ziet u deze niet op het scherm 'Aangeschaft' van de App Store op de Mac.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt en apps verbergt, worden de apps ook verborgen voor uw gezinsleden.

Lees hoe u muziek, films, tv-programma's, audioboeken en boeken verbergt en weer zichtbaar maakt.

iOS-apps

U kunt apps in de App Store verbergen op een iPhone, iPad of iPod touch.

iOS-apps verbergen

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op cirkel met een blauwe persoon op een witte achtergrond of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die u wilt verbergen, veeg naar links op die app en tik op 'Verberg'.

Als u lid bent van een gezinsgroep en u een app verbergt waarop u geabonneerd bent, krijgt het gezinshoofd wel nog steeds kennisgevingen van in rekening gebrachte kosten bij elke verlenging van het abonnement. Wanneer u een app verbergt, wordt uw abonnement niet beëindigd. Lees hoe u abonnementen bekijkt, wijzigt of opzegt.

Verborgen iOS-apps opnieuw downloaden

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tap cirkel met een blauwe persoon op een witte achtergrond of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op uw Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de cloud' en tik op 'Verborgen aankopen'.
  4. Zoek de app die u opnieuw wilt downloaden op uw apparaat en tik op .

Mac-apps

U kunt Mac-apps in de App Store verbergen en weer zichtbaar maken op een Mac.

Mac-apps verbergen

1. Open de App Store op de Mac. Als u nog niet bent ingelogd, kiest u 'Store' > 'Log in' in de menubalk boven in het computerscherm en voert u uw Apple ID en wachtwoord in.
  2. Klik boven in het App Store-venster op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die u wilt verbergen en klik rechts of Control-klik op het item en kies 'Aankoop verbergen'.
  4. Er wordt nu een bevestigingsbericht weergegeven. Hierin klikt u op 'Verberg aankoop'.

Nadat u op 'Verberg aankoop' hebt geklikt, wordt het item gedimd en verdwijnt het uit de lijst Aankopen. Deze wordt dan vervangen door de app eronder, als er nog een is.

Mac-apps weer zichtbaar maken

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm 'Store' > 'Toon mijn account'. Verifieer uw Apple ID als dat wordt gevraagd.
  3. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Verborgen items'. Klik rechts naast 'Verborgen items' op 'Beheer'.
  4. Zoek de app die u weer zichtbaar wilt maken.
  5. Klik op 'Maak zichtbaar' en vervolgens op 'Gereed'.

Nadat u op 'Gereed' hebt geklikt, keert u vanzelf terug naar het scherm 'Aankopen'. De weer zichtbaar gemaakte app staat nu in uw aankopenlijst.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.