Apps verbergen op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac

U kunt apps verbergen en opnieuw downloaden op een iOS-apparaat. U kunt apps ook verbergen en weer zichtbaar maken in de App Store op een Mac.

Wanneer u een app verbergt op uw iPhone, iPad of iPod touch en de app bekijkt in de App Store, lijkt het alsof u deze app niet hebt gekocht. Als u de app verbergt, wordt deze echter niet verwijderd van uw apparaat of van andere apparaten waarop u met dezelfde Apple ID bent ingelogd. Lees hoe u apps verwijdert die zijn gedownload op een iPhone, iPad of iPod touch.

Wanneer u een app op een Mac verbergt, krijgt u geen meldingen over updates voor die app en ziet u deze niet op het scherm 'Aangeschaft' van de App Store op de Mac.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt en apps verbergt, worden de apps ook verborgen voor uw gezinsleden.

Lees hoe u muziek, films, tv-programma's, audioboeken en boeken verbergt en weer zichtbaar maakt.

iOS-apps

U kunt apps in de App Store verbergen op een iPhone, iPad of iPod touch.

iOS-apps verbergen

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op knop 'Mijn account' of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Zoek de app die u wilt verbergen, veeg naar links op die app en tik op 'Verberg'.
    De pagina 'Aankopen' waarop een app te zien is nadat u op die app naar links hebt geveegd.
  4. Tik op 'Gereed'.

Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep en een app verbergt waarop u geabonneerd bent, krijgt het gezinshoofd wel nog steeds kennisgevingen van in rekening gebrachte kosten bij elke verlenging van het abonnement. Wanneer u een app verbergt, wordt uw abonnement niet beëindigd. Lees hoe u abonnementen bekijkt, wijzigt of opzegt.

Verborgen iOS-apps opnieuw downloaden

1. Open de App Store-app en tik onder in het scherm op 'Vandaag'.
  2. Tik op knop 'Mijn account' of op uw foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op uw Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Scrol naar het onderdeel 'iTunes in de cloud' en tik op 'Verborgen aankopen'.
  4. Zoek de app die u opnieuw wilt downloaden op uw apparaat en tik vervolgens op 'Download'.
    De pagina 'Aankopen' waarop apps te zien zijn met het Download-symbool ernaast.

Mac-apps

U kunt Mac-apps in de App Store verbergen en weer zichtbaar maken op een Mac.

Mac-apps verbergen

1. Open de App Store op de Mac. Als u nog niet bent ingelogd, klikt u op 'Log in' onder aan de linker navigatiekolom en voert u uw Apple ID en wachtwoord in.
  2. Klik op uw naam onderaan de linker navigatiekolom. De gekochte apps verschijnen.
  3. Houd de aanwijzer boven de app en zoek naar de de knop 'Meer opties'. Klik op de knop 'Meer opties' en klik vervolgens op 'Verberg aankoop'.
    De pagina 'Accounts' van de App Store met de knop 'Meer info', die wordt weergegeven wanneer u de aanwijzer boven een app houdt.
  4. Er wordt nu een bevestigingsbericht weergegeven. Klik hierin op 'Verberg aankoop'.

Mac-apps weer zichtbaar maken

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op uw naam onder aan de linker navigatiekolom en klik vervolgens op 'Bekijk informatie' in de rechterbovenhoek. Log in met uw Apple ID als u hierom wordt gevraagd.
  3. Scrol naar 'Verborgen items' en klik op 'Beheer'.
    Een koppeling in het gedeelte 'Verborgen items' met de tekst 'Beheer'.
  4. Zoek de app die u weer zichtbaar wilt maken.
  5. Klik op 'Maak zichtbaar' en vervolgens op 'Gereed'.

Klik nadat u op 'Gereed' hebt geklikt, op het hoofdvenster van de App Store en ververs dit venster. De app staat nu weer in uw aankopenlijst.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.