Een e-mailaccount toevoegen aan uw iPhone, iPad of iPod touch

Er zijn twee manieren waarop u een e-mailaccount kunt configureren in de Mail-app op uw iOS-apparaat, namelijk automatisch en handmatig. Ontdek welke optie het beste bij u past.

Uw e-mailaccount automatisch configureren

Als u een e-mailaanbieder zoals iCloud, Google of Yahoo gebruikt, kan Mail uw e-mailaccount automatisch configureren met alleen uw e-mailadres en wachtwoord. Dit doet u als volgt:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' en tik vervolgens op 'Voeg account toe'.
  2. Tik op uw e-mailaanbieder.
  3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
  4. Tik op 'Volgende'. Mail controleert nu uw account.
  5. Kies de gegevens uit uw e-mailaccount (zoals contacten en agenda's) die u op uw apparaat wil zien.
  6. Tik op 'Bewaar'.

Als uw e-mailaanbieder er niet bij staat, tikt u op 'Anders' om uw account handmatig toe te voegen.

Uw e-mailaccount handmatig configureren

Als u uw e-mailaccount handmatig moet configureren, moet u zorgen dat u de e-mailinstellingen voor uw account weet. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts' en tik vervolgens op 'Voeg account toe'.
  2. Tik op 'Anders' en vervolgens op 'Voeg mailaccount toe'.
  3. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in.
  4. Tik op 'Volgende'. Mail probeert de e-mailinstellingen te vinden en de configuratie van uw account te voltooien. Als Mail uw e-mailinstellingen heeft gevonden, tikt u op 'Gereed' om de configuratie van uw account te voltooien.

De accountinstellingen handmatig invoeren

Als Mail uw e-mailinstellingen niet kan vinden, moet u deze handmatig invoeren. Tik op 'Volgende' en voer deze stappen uit:

1. Kies 'IMAP' of 'POP' voor uw nieuwe account. Als u niet zeker weet welke van de twee u moet kiezen, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.
  2. Voer de gegevens in voor 'Server inkomende post' en 'Server uitgaande post'. Tik vervolgens op 'Volgende'. Als u deze gegevens niet hebt, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.
  3. Als uw e-mailinstellingen juist zijn, tikt u op 'Bewaar' wanneer u klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, wordt u gevraagd om deze te wijzigen.

Als u uw e-mailaccount nog steeds niet kunt configureren of uw e-mailinstellingen nog steeds niet kunt opslaan, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Meer informatie over Mail

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.