Berichten gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt Berichten gebruiken om berichten, foto's, video's en audioberichten te versturen. U kunt uw berichten ook personaliseren met geanimeerde effecten, iMessage-apps en meer. Allemaal vanuit de Berichten-app!

Een bericht versturen

1. Open Berichten.
  2. Klik op knop 'Nieuw' en voer contactgegevens in of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Tik op het tekstveld en voer uw bericht in.
  4. Tik wanneer u klaar bent op stuur bericht om te versturen.

Een bericht doorsturen

Open een gesprek en volg deze instructies:

Houd uw vinger op de spraakballon die u wilt doorsturen en tik dan op 'Meer'.

Tik op stuur bericht door en voer een contact in. Tik dan op stuur bericht om het bericht te versturen.

Een bericht of gesprek verwijderen

U kunt een verwijderd bericht of gesprek niet terughalen. Zorg er dus voor dat u de belangrijke gegevens in uw berichten bewaart.

Volg deze stappen om een bericht te verwijderen:

1. Houd in een gesprek in Berichten de spraakballon ingedrukt die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Meer'.
  2. Tik op verwijder bericht en tik vervolgens op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder alle' in de linkerbovenhoek.

Volg deze stappen om een gesprek te verwijderen:

1. Open Berichten.
  2. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder'.

Wilt u meer dan een gesprek ineens verwijderen? Open Berichten en tik in de linkerbovenhoek op 'Wijzig'. Tik vervolgens op de cirkel naast het gesprek en tik in de rechterbenedenhoek op 'Verwijder'.

Als u uw berichten voor een bepaalde tijd wilt bewaren, ga dan naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Bewaar berichten'. Selecteer vervolgens hoelang u uw berichten wilt bewaren.

Meldingen voor gesprekken uitschakelen

Als u geen berichtmeldingen meer wilt ontvangen, kunt u deze uitschakelen voor gesprekken. Ga naar het gesprek waarvoor u geen meldingen wilt ontvangen. Tik vervolgens op details en schakel 'Niet storen' in. Als 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt niet storen weergegeven naast het gesprek. Hiermee worden meldingen alleen voor dat gesprek uitgeschakeld, niet voor het hele apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

U kunt ook alle gesprekken stilhouden door 'Niet storen' in te schakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' en selecteer 'Handmatig' of 'Gepland'. Hierdoor krijgt u geen meldingen meer op uw apparaat.

De bijlagen van een gesprek vinden

Open het gesprek en tik in de rechterbovenhoek op details. Er worden secties voor 'Afbeeldingen' en 'Bijlagen' weergegeven. Tik op een afbeelding of bijlage om deze te openen. U kunt uw vinger ook op de afbeelding of bijlage houden om opties weer te geven zoals 'Kopieer', 'Verwijder' en 'Meer'.

Uw locatie versturen en delen

Ga als volgt te werk om uw locatie in een bericht te versturen of te delen:

1. Tik in een bericht op details in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op 'Stuur mijn huidige locatie'. Uw ontvanger ziet uw locatie op de kaart. U kunt ook tikken op 'Deel mijn locatie'. Kies vervolgens hoelang u uw locatie wilt delen. U kunt uw locatie gedurende een uur, een dag, of voor altijd tijd delen. In Berichten wordt het delen van uw locatie met Zoek mijn vrienden op tijdelijke of permanente basis ingesteld, afhankelijk van uw keuze.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: