Berichten gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier meer over het verschil tussen iMessage en sms- en mms-berichten, en over het versturen van tekstberichten, foto's en video's met de app Berichten.

Over iMessage en sms/mms

U kunt iMessage of sms- en mms-berichten gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch.

iMessages

iMessages zijn tekstberichten, foto's of video's die u via Wi-Fi of mobiele datanetwerken verstuurt naar iOS-apparaten en Macs. Deze berichten verschijnen in blauwe tekstballonnen. Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten' om iMessage in of uit te schakelen.

Sms/mms

In plaats van iMessage kunt u ook sms gebruiken. Sms- en mms-berichten zijn tekstberichten en foto's die u naar andere mobiele telefoons of iOS-apparaten stuurt. Deze berichten verschijnen in groene tekstballonnen op het apparaat.

Als u sms/mms wilt gebruiken op een iPhone, hebt u een abonnement nodig dat ook tekstberichten ondersteunt. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie. U kunt ook uw andere Apple apparaten instellen om sms- en mms-berichten te verzenden en ontvangen.

Als Wi-Fi niet beschikbaar is, worden iMessages via het mobiele datanetwerk verstuurd. Mogelijk brengt de aanbieder kosten voor de gegevensoverdracht in rekening.

Een bericht versturen

1. Open Berichten en tik op de knop 'Nieuw'.
  2. Voer een telefoonnummer of e-mailadres in of tik op de plusknop en kies een contact.
  3. Typ het bericht en tik op 'Stuur'.

Wanneer u een bericht stuurt, kunt u foto's, video's of audio aan het bericht toevoegen. U kunt ook emoji gebruiken (emoticons).

Een bericht doorsturen

Open Berichten en volg deze stappen:

Berichten

Houd uw vinger op de spraakballon van het bericht dat u wilt doorsturen. Tik vervolgens op 'Meer'.

Berichten

Tik op  en voer een contact in.

Een bericht of gesprek verwijderen

Volg deze stappen om een bericht te verwijderen:

1. Houd in Berichten de spraakballon ingedrukt die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Meer'.
  2. Tik op  . Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder alles'.

Als u een gesprek wilt verwijderen, opent u Berichten en veegt u naar links over het gesprek. Tik vervolgens op Verwijder. U kunt ook Berichten openen en tikken op 'Wijzig'. Tik vervolgens op  naast het gesprek en tik op 'Verwijder'.

U kunt een verwijderd bericht of gesprek niet terughalen.

Berichten bewaren

U kunt berichten onbeperkt bewaren, of één jaar, of 30 dagen. Kies een instelling bij 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Bewaar berichten'. Wanneer berichten na de ingestelde tijd worden verwijderd, worden ook de bijbehorende bijlagen verwijderd.

Gesprekken stilhouden

Als u geen meldingen over berichten meer wilt ontvangen, kunt u gesprekken stilhouden. Ga in Berichten naar het gesprek dat u stil wilt houden. Tik vervolgens op 'Details' en schakel 'Niet storen' in. Als 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt weergegeven naast het gesprek. Meldingen worden alleen uitgeschakeld voor dat gesprek, niet voor alle gesprekken op het apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

U kunt ook alle berichten stilhouden door 'Niet storen' in te schakelen in 'Instellingen'. Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' en tik op 'Handmatig' of 'Gepland'. Hierdoor krijgt u geen meldingen meer op uw apparaat.

De bijlagen van een gesprek vinden

Open het gesprek en tik in de rechterbovenhoek op 'Details'. U ziet de bijlagen onder in het scherm. De nieuwste bijlagen verschijnen bovenaan.

U kunt op een bijlage tikken om deze te openen. Als u uw vinger erop houdt, worden opties zoals 'Kopieer', 'Verwijder' en 'Meer' weergegeven.

Uw locatie verzenden en delen

Als u uw locatie wilt verzenden of met vrienden en familie wilt delen in een gesprek, volgt u deze stappen:

1. Open het gesprek en tik in de rechterbovenhoek op 'Details'.
  2. Tik op 'Stuur mijn huidige locatie'. De ontvanger krijgt uw locatie te zien en kan op de kaart tikken voor een routebeschrijving.
  3. U kunt ook tikken op 'Deel mijn locatie'. Vervolgens selecteert u hoelang u uw locatie wilt delen. U kunt uw locatie gedurende een uur, een dag, of voor onbepaalde tijd delen. In Berichten wordt het tijdelijk of permanent delen van uw locatie ingesteld met Zoek mijn vrienden, afhankelijk van uw keuze. De ontvanger krijgt dan uw locatie te zien.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op: