Berichten gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Blijf verbonden met de gesprekken die er het meest toe doen. Verstuur berichten, foto's, video's en meer. Personaliseer uw berichten met geanimeerde effecten, maak uw belangrijke gesprekken vast, stuur inline antwoorden en voeg vermeldingen toe.

Een bericht versturen

1. Open Berichten.
  2. Tik op de knop 'Maak aan'  om aan een nieuw bericht te beginnen. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Typ uw bericht.
  4. Tik op de knop 'Stuur' knop voor bericht versturen.

Met iOS 14 kunt u ook inline antwoorden en vermeldingen gebruiken om de aandacht te vestigen op specifieke berichten en mensen in de berichten.

Antwoorden vanaf het toegangsscherm

1. Houd op het toegangsscherm de melding waarop u wilt reageren ingedrukt. Afhankelijk van het apparaat moet u mogelijk naar links vegen over de melding en op 'Bekijk' tikken.*
  2. Typ uw bericht.
  3. Tik op de knop 'Stuur' knop voor bericht versturen.

Als u een iPhone X of nieuwer of een iPad met Face ID hebt en niet vanaf het toegangsscherm kunt reageren op een bericht, gaat u naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakelt u 'Antwoord met bericht' in. Als u een iPhone SE (2e generatie), iPhone 8 of ouder of een iPad hebt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' > 'Toegang bij vergrendeling' en schakelt u 'Antwoord met bericht' in.

* Tikken en vasthouden is beschikbaar op de meeste apparaten die iOS 13 of hoger, of iPadOS ondersteunen. Op iPhone SE (2e generatie) moet u naar links vegen over de melding en vervolgens op 'Bekijk' tikken om op een bericht te reageren vanaf het toegangsscherm.

Lees hoe u meldingen van Berichten kunt beheren vanaf het toegangsscherm.

iPhone waarop wordt getoond hoe u een bericht vastmaakt door naar rechts over het bericht te vegen.

Belangrijke berichten vastmaken

Met Berichten in iOS 14 kunt u maximaal negen gesprekken vastmaken. Wanneer u een gesprek vastmaakt, wordt het bovenaan de Berichten-app weergegeven, zodat u er gemakkelijk bij kunt.

Als u een gesprek wilt vastmaken, opent u Berichten en veegt u naar rechts over het gesprek. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open Berichten en tik op 'Wijzig' of op de knop 'Meer' .
  2. Tik op 'Wijzig'  en tik vervolgens op de knop 'Maak vast' .
  3. Tik op 'Gereed'.

iPhone waarop wordt getoond hoe u uw naam of foto in Berichten wijzigt.

Uw naam en foto wijzigen

Met iOS 13 en hoger en iPadOS kunt u uw naam en foto delen wanneer u aan een nieuw bericht begint of een bericht beantwoordt. U kunt een memoji of een aangepaste afbeelding gebruiken voor uw foto. Dit doet u als volgt:

1. Open Berichten en tik in de linkerbovenhoek op 'Wijzig'.
  2. Tik op 'Wijzig naam en foto' wijzig naam en foto
  3. Wijzig uw naam. Of tik op het rondje met de afbeelding om een afbeelding, foto, emoji of memoji te kiezen.
  4. Tik op 'Gereed'.

Uw naam en foto kunnen worden gedeeld met iedereen die iMessage gebruikt, maar u wordt gevraagd om te bevestigen dat u deze met iemand wilt delen wanneer u een nieuw bericht stuurt of beantwoordt. U kunt delen ook in- en uitschakelen. Voer daarvoor gewoon stap 1 en 2 uit en schakel 'Naam en foto delen' in of uit.

Een bericht of gesprek verwijderen

U kunt een verwijderd bericht of gesprek niet terughalen. Zorg er dus voor dat u de belangrijke gegevens uit uw berichten bewaart. Een enkel bericht verwijderen:

1. Houd de berichtballon ingedrukt die u wilt verwijderen en tik dan op 'Meer' .
  2. Tik op de knop 'Prullenmand'  en tik vervolgens op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tikt u linksboven op 'Verwijder alle'. Tik vervolgens op 'Verwijder gesprek'.

Zolang het gesprek niet is vastgemaakt, kunt u ook naar links over het gesprek vegen, op 'Verwijder' tikken en opnieuw op 'Verwijder' tikken om te bevestigen. Als u meer dan één gesprek wilt verwijderen, opent u Berichten en tikt u linksboven op 'Wijzig'. Tik op 'Selecteer berichten', tik vervolgens op de cirkel naast de gesprekken en tik dan in de rechterbenedenhoek op 'Verwijder'.

Als u uw berichten voor een bepaalde tijd wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Bewaar berichten'. Selecteer vervolgens hoelang u uw berichten wilt bewaren.

iPhone waarop wordt getoond hoe u 'Verberg meldingen' inschakelt door naar links over een bericht te vegen.

'Verberg meldingen' inschakelen

1. Open Berichten.
  2. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt dempen.
  3. Tik op de knop 'Meldingen' .

Wanneer 'Verberg meldingen' is ingeschakeld, wordt er symbool van een maansikkel maansikkel geeft aan dat 'Verberg meldingen' is ingeschakeld voor een specifieke berichtenreeks. naast het gesprek weergegeven. Meldingen worden alleen uitgeschakeld voor dat gesprek, niet voor het hele apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

Lees hoe u meldingen van Berichten kunt beheren vanaf het toegangsscherm.

De bijlagen van een gesprek vinden

1. Open het bericht.
  2. Tik op de naam van het contact bovenaan het bericht en tik vervolgens op de infoknop
  3. U ziet 'Foto's' en 'Links'. Houd een afbeelding of bijlage vast om opties zoals 'Bewaar', 'Kopieer', 'Deel' en 'Verwijder' weer te geven.

Als u een bijlage buiten Berichten wilt bewaren, tikt u op de bijlage, tikt u op de knop 'Deel'  en selecteert u een optie zoals 'Bewaar afbeelding' of 'Bewaar in Bestanden'. Wanneer u op 'Bewaar afbeelding' tikt, wordt de afbeelding bewaard in de Foto's-app.

iPhone waarop wordt getoond hoe u in Berichten uw locatie kunt versturen en delen.

Uw locatie versturen en delen

1. Tik bovenaan het gesprek op de naam van het contact.
  2. Tik op de infoknop
  3. Tik op 'Stuur mijn huidige locatie'. Uw ontvanger ziet uw locatie op de kaart. U kunt ook tikken op 'Deel mijn locatie'. Kies vervolgens hoelang u uw locatie wilt delen.

Meer doen met Berichten