Berichten gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt Berichten gebruiken om berichten, foto's, video's en audioberichten te versturen. U kunt uw berichten ook personaliseren met geanimeerde effecten, iMessage-apps en meer. Allemaal vanuit de Berichten-app.

Een bericht versturen

1. Open Berichten.
  2. Tik op knop 'Nieuw bericht' om een nieuw bericht te starten. Of ga naar een bestaand gesprek.
  3. Tik op het tekstveld en voer uw bericht in.
  4. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Reageren op een bericht vanaf het toegangsscherm

1. Druk op het toegangsscherm stevig op de melding waarop u wilt reageren.
  2. Typ uw bericht.
  3. Tik op knop 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Als u een iPhone X of nieuwer hebt en niet kunt reageren op een bericht op het toegangsscherm, ga dan naar 'Instellingen' > 'Face ID en toegangscode' en schakel 'Antwoord met bericht' in. Als u een iPhone 8 of ouder of een iPad hebt, ga dan naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' > 'Toegang bij vergrendeling' en schakel 'Antwoord met bericht' in.

Lees hoe u meldingen van Berichten kunt beheren vanaf het toegangsscherm.

Een bericht doorsturen

Open een gesprek en volg deze stappen:

een bericht doorsturen

Houd uw vinger op de spraakballon die u wilt doorsturen en tik dan op 'Meer'.

een bericht doorsturen

Tik op 'Stuur bericht door' en voer een contact in. Tik op 'Verstuur bericht' om het bericht te versturen.

Een bericht of gesprek verwijderen

U kunt een verwijderd bericht of gesprek niet terughalen. Zorg er dus voor dat u de belangrijke gegevens uit uw berichten bewaart.

Zo verwijdert u een bericht:

1. Houd in een gesprek in Berichten de spraakballon ingedrukt die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Meer'.
  2. Tik op knop 'Verwijder bericht' en tik vervolgens op 'Verwijder bericht'. Als u alle berichten in de berichtenreeks wilt verwijderen, tik dan in de linkerbovenhoek op 'Verwijder alle'. Tik vervolgens op 'Verwijder conversatie'.

Als u één gesprek wilt verwijderen, veegt u naar links op het gesprek dat u wilt verwijderen, tikt u op 'Verwijder' en tikt u opnieuw op 'Verwijder' om te bevestigen. Als u meer dan één gesprek wilt verwijderen, open dan Berichten en tik op 'Wijzig' in de linkerbovenhoek. Tik vervolgens op de cirkel naast de gesprekken en tik in de rechterbenedenhoek op 'Verwijder'.

Als u uw berichten voor een bepaalde tijd wilt bewaren, ga dan naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Bewaar berichten'. Selecteer vervolgens hoelang u uw berichten wilt bewaren.

Uw berichten bewaren in iCloud

Uw hele berichtgeschiedenis wordt up-to-date gehouden in iCloud en is beschikbaar op al uw apparaten, ook als u een heel nieuw apparaat configureert.

Berichten in iCloud worden automatisch bijgewerkt, zodat u altijd dezelfde berichten ziet overal waar u iMessage gebruikt. Wanneer u berichten, foto's of gesprekken wist, worden ze van al uw apparaten verwijderd. En omdat al uw bijlagen in iCloud worden bewaard, bespaart u ruimte op uw apparaat.

U kunt Berichten in iCloud gebruiken op uw iPhone, iPad en Mac.

Tekstsuggesties gebruiken

Met tekstsuggesties kunt u met slechts enkele tikken hele zinnen schrijven en afmaken. Tijdens het typen verschijnen er suggesties voor woorden en zinsdelen die u misschien wilt gaan typen. Deze zijn gebaseerd op eerdere gesprekken en uw schrijfstijl. U kunt ook extra toetsenbordinstellingen aanpassen

Als u tekstsuggesties wilt uitschakelen, moet u emoji-knop of wereldbol-knop ingedrukt houden, op 'Toetsenbordinstellingen' tikken en vervolgens 'Suggesties' uitschakelen.

Meldingen verbergen

'Verberg meldingen' inschakelen

Als u geen berichtmeldingen meer wilt ontvangen:

1. Open Berichten.
  2. Veeg naar links over het gesprek dat u wilt dempen.
  3. Tik op 'Verberg meldingen'.

Als 'Verberg meldingen' is ingeschakeld, wordt maansikkelknop weergegeven naast het gesprek. Meldingen worden alleen uitgeschakeld voor dat gesprek, niet voor het hele apparaat. U ontvangt nog steeds alle andere berichten en ziet meldingen voor deze berichten op uw toegangsscherm.

Lees hoe u meldingen van Berichten kunt beheren vanaf het toegangsscherm.

De bijlagen van een gesprek vinden

1. Open het bericht.
  2. Tik op de naam van het contact bovenaan het bericht en tik vervolgens op infoknop
  3. U ziet nu 'Afbeeldingen' en 'Bijlagen'. Houd uw vinger op de afbeelding of bijlage om opties weer te geven zoals 'Kopieer', 'Verwijder' en 'Meer'.

Als u een afbeelding of bijlage buiten Berichten wilt opslaan, moet u op een afbeelding of bijlage tikken, vervolgens op knop 'Deel' tikken en daarna op een optie zoals 'Bewaar afbeelding' of 'Bewaar in Bestanden'. Wanneer u op 'Bewaar afbeelding' tikt, wordt deze bewaard in uw Foto's-app.

Uw locatie delen

Uw locatie versturen en delen

Als u uw locatie in een bericht wilt versturen of deze wilt delen:

1. Tik bovenaan het gesprek op de naam van het contact.
  2. Tik op infoknop
  3. Tik op 'Stuur mijn huidige locatie'. Uw ontvanger ziet uw locatie op de kaart. U kunt ook tikken op 'Deel mijn locatie'. Kies vervolgens de tijdsduur gedurende welke u uw locatie wilt delen.

Doe meer met berichten