Een app geforceerd stoppen op een Mac

Als een app niet meer reageert en je de app niet normaal kunt sluiten, gebruik je deze stappen om de app geforceerd te stoppen.

Normaal gesproken sluit je een app op de Mac via de optie 'Stop' in het app-menu op de menubalk of door op Command-Q te drukken. Als een app niet wil stoppen, kun je deze geforceerd stoppen via de volgende stappen.

Een app geforceerd stoppen

Druk tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option (of Alt), Command, Esc (Escape).1 Je kunt ook de optie 'Forceer stop' kiezen in het Apple-menu  in de hoek van het scherm.

Geforceerd stoppen op de Mac: druk op Option-Command-Esc

Het venster 'Forceer stop' wordt geopend. Selecteer de app die je wilt sluiten en klik vervolgens op 'Forceer stop':

Venster voor geforceerd stoppen van apps

De Finder is altijd open, maar als deze niet meer reageert, kun je deze geforceerd afsluiten en vervolgens weer openen: selecteer 'Finder' in het venster ‘Forceer stop’ en klik op ‘Start opnieuw’.

Lees hier hoe je een app sluit op de iPhone of hoe je een app sluit op de iPad.

Als je de app niet geforceerd kunt stoppen

Als je de app niet geforceerd kunt stoppen, probeer je de Mac opnieuw op te starten: kies het Apple-menu  'Herstart'.

Als de Mac niet opnieuw opstart, schakel je de Mac geforceerd uit:

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.2

2. Schakel je Mac weer in.

1. Computers met een Touch Bar Die toets bevindt zich links naast de Touch Bar.

2. Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Op Mac-laptopcomputers bevindt de aan/uit-knop zich in de rechtsboven op het toetsenbord. Als het toetsenbord van de laptop Touch ID heeft, fungeert die toets ook als aan/uit-knop.