De betaalgegevens van een Apple ID wijzigen of verwijderen

U kunt de betaalgegevens van uw Apple ID beheren in Instellingen op uw iPhone, iPad, of iPod touch; op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

Uw Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, de iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Als u uw betaalmethode of factuuradres wijzigt, worden uw gegevens ook bijgewerkt in alle andere voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Als u uw betaalmethode wijzigt, controleert u of de accountgegevens overeenkomen met de gegevens zoals die zijn geregistreerd bij uw financiële instelling. Lees meer over de verschillende betaalmethoden die u kunt gebruiken.

Wanneer u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) de gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees meer over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Tik op 'Betaalgegevens' en wijzig of verwijder vervolgens uw gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren. Lees meer over welke betaalmethoden er in uw land of regio beschikbaar zijn.
    Een iPhone X open op accountinstellingen. 'Geen' is geselecteerd als de betaalmethode.
  4. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als u uw betaalmethode naar een creditcard of betaalkaart wijzigt, ziet u mogelijk een tijdelijk autorisatiebedrag  op uw rekening. Mogelijk wordt er een optie weergegeven om een nieuwe kaart toe te voegen aan Apple Pay.

Op een Mac of pc

Op een Mac of pc kunt u uw betaalgegevens wijzigen via iTunesop het internet, in Systeemvoorkeuren (Mac), of met iCloud voor Windows.

In iTunes

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    iTunes op een Mac met de optie 'Toon mijn account' in het accountmenu geselecteerd. Een iTunes Store-venster is geopend in de achtergrond.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Klik op de pagina 'Accountinformatie' op 'Bewerk' rechts van 'Betaalgegevens'. U vindt de geaccepteerde betaalmethoden van de iTunes Store onder 'Betaalmethode'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren. Lees meer over welke betaalmethoden er in uw land of regio beschikbaar zijn.
    iTunes open op het scherm 'Betaalgegevens bewerken' in Accountinstellingen. 'Geen' is geselecteerd als de betaalmethode.
  5. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik vervolgens op 'Gereed'.

Als u uw betaalmethode naar een creditcard of betaalkaart wijzigt, ziet u mogelijk een tijdelijk autorisatiebedrag  op uw rekening.

Op internet

U kunt de creditcard of betaalkaart wijzigen door in te loggen bij uw Apple ID-accountpagina. Wanneer u voor het eerst een aankoop doet op een van uw Apple apparaten, moet u wellicht uw betaalmethode verifiëren.

1. Klik op deze pagina om naar de Apple ID-accountpagina te gaan: Toon Apple ID.
  2. Log in met uw Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd de beveiligingsvragen te beantwoorden.
  3. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op de knop 'Wijzig'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig de betaalgegevens. Lees meer over welke betaalmethoden er in uw land of regio beschikbaar zijn.Een Safari-venster toont het gedeelte 'Betaling en verzending' van de Apple ID-accountpagina. Dit wordt bewerkt om de betaalmethode te wijzigen nar 'Geen'.
  5. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

Op deze pagina kunt u ook de beveiliging van uw account of andere voorkeuren bijwerken; u kunt echter geen betaalmethode verwijderen.

In Systeemvoorkeuren

1. Klik in het menu boven in het computerscherm Apple () menu > op 'Systeemvoorkeuren' en vervolgens op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Accountgegevens'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Klik op het tabblad 'Betaling' en klik vervolgens op 'Details' aan de rechterkant van uw huidige betaalmethode. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig de betaalgegevens. Lees meer over welke betaalmethoden er in uw land of regio beschikbaar zijn.
    Het venster Systeemvoorkeuren iCloud met het venstermenu met betaalgegevens open. 'Geen' is geselecteerd als de betaalmethode.
  5. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.

In Systeemvoorkeuren kunt u geen betaalmethode verwijderen.

iCloud voor Windows

1. Open iCloud voor Windows op de pc.
  2. Klik op 'Accountgegevens' > 'Apple ID beheren'.
  3. Er wordt een browservenster geopend. Log in met uw Apple ID. Mogelijk wordt u gevraagd om uw Apple ID te verifiëren.
  4. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op de knop 'Wijzig'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  5. Wijzig de betaalgegevens. Lees meer over welke betaalmethoden er in uw land of regio beschikbaar zijn.
  6. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Klik vervolgens op 'Bewaar'.

In iCloud voor Windows kunt u geen betaalmethode verwijderen.

Op een Android-apparaat

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat en tik op het menusymbool in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op 'Instellingen' > Accountinstellingen > Betaalgegevens. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Op het scherm met betaalgegevens wijzigt of verwijdert u de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
    Een Android-telefoon die het scherm met betaalgegevens van Apple Music-accountinstellingen weergeeft. 'Geen' is geselecteerd als de betaalmethode.
  4. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als u uw betaalmethode naar een creditcard of betaalkaart wijzigt, ziet u mogelijk een tijdelijk autorisatiebedrag  op uw rekening.

Automatisch bijgewerkte betaalgegevens

Als u Apple betalingen op een nieuwe creditcard ziet, heeft uw financiële instelling mogelijk uw informatie automatisch voor u bijgewerkt. Financiële instellingen werken betaalgegevens bij om te voorkomen dat periodieke betalingen, zoals abonnementen op Apple Music, worden gepauzeerd wanneer een nieuwe creditcard wordt uitgegeven. Soms staan kaartuitgevers ook toe dat periodieke betalingen doorgaan op een verlopen creditcard.

Wilt u meer hierover weten, dan kunt u contact opnemen met de kaartuitgever of financiële instelling.

Zoek uw CVV- of beveiligingscode op

Wanneer u aankopen doet bij de App Store, iTunes Store of Apple Books, wordt u mogelijk om uw beveiligingscode of CVV gevraagd om uw betaalgegevens te verifiëren.

Als de beveiligingscode ontbreekt of onleesbaar is, neemt u contact op met uw bank of creditcardmaatschappij voor assistentie.

De meeste kaarten

Een afbeelding van de achterzijde van een creditcard met de CVV-/beveiligingscode.

Op de achterzijde van de kaart, achter het kaartnummer, staat een code van drie cijfers.

American Express

Een afbeelding van de voorzijde van een creditcard met de beveiligingscode/CVV.

Op de voorzijde van de kaart, boven het kaartnummer, staat een code van vier cijfers.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.