Apple ID-betaalmethoden wijzigen, toevoegen of verwijderen

Beheer de betaalgegevens die u gebruikt voor de App Store, de iTunes Store, iCloud en andere voorzieningen. Wanneer u uw betaalgegevens wijzigt, worden deze gegevens automatisch bijgewerkt voor alle apps en voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Wijzig uw betaalmethode of voeg een nieuwe betaalmethode toe.

Wijzig betaalmethoden

Uw betaalmethode wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Betaling en bezorging'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    iPhone met betaalmethoden, zoals het Apple ID-saldo en creditcards.
    • Als u een betaalmethode wilt toevoegen, tikt u op 'Voeg betaalmethode toe'.
    • Als u een betaalmethode wilt bijwerken, tikt u op de betaalmethode en wijzigt u uw gegevens. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld. Als er 'Apple Pay' achter de laatste vier cijfers van het kaartnummer staat, gaat u naar de Wallet-app om de kaartgegevens te wijzigen.
    • Als u een betaalmethode wilt verwijderen, tikt u op 'Bewerk' en vervolgens op de verwijderknop.
    • Als u de volgorde van uw betaalmethoden wilt wijzigen, tikt u op 'Bewerk' en gebruikt u het symbool 'Wijzig volgorde' .*

* Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

Uw betaalmethode wijzigen op uw Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op uw naam of op de knop 'Log in'  onderaan de navigatiekolom.
  3. Klik op 'Bekijk informatie'.
  4. Klik op 'Beheer betaalmethoden' naast 'Betaalgegevens'. (Als u een oudere versie van macOS gebruikt, klikt u op 'Bewerk' rechts naast 'Betaalmethode'.) U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  5. Vanaf hier kunt u de volgende dingen doen:
    • Een betaalmethode bijwerken: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld.
    • Een betaalmethode toevoegen: klik op 'Voeg betaalmethode toe'.
    • Een betaalmethode verwijderen: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode en klik vervolgens op 'Verwijder'.
    • De volgorde van uw betaalmethoden wijzigen: plaats de cursor op een betaalmethode en gebruik dan het volgordesymbool . Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

De App Store op een Mac met de pagina 'Beheer betaalmethoden', waar u betaalmethoden kunt wijzigen, opnieuw ordenen, toevoegen of verwijderen.

Als u geen Apple apparaat hebt

Als u de betaalmethode van uw Apple ID wilt wijzigen, gebruikt u iTunes op uw pc of volgt u de stappen voor uw niet-Apple apparaat.

Als u uw betaalgegevens niet kunt wijzigen

Werk uw apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS.

Als u abonnementen hebt, er nog betalingen openstaan of u aankopen deelt met uw gezinsgroep van 'Delen met gezin', kunt u niet alle betaalgegevens verwijderen. Krijg hulp als u geen betaalmethode aan uw Apple ID wilt koppelen.

Betaalmethoden beheren die gezinsleden gebruiken

Als u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) één gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

Als u zelf het gezinshoofd bent, kunt u meerdere betaalmethoden toevoegen aan uw eigen Apple ID, maar uw gezinsleden kunnen alleen de eerste betaalmethode in de lijst gebruiken. Als een gezinslid geen aankoop kan doen, kan het gezinshoofd een andere betaalmethode bovenaan de lijst plaatsen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.