Een betaalmethode toevoegen aan uw Apple ID

Voeg een betaalmethode toe die u en uw gezin kunnen gebruiken voor de App Store, iCloud+, Apple Music en andere voorzieningen.

Een betaalmethode toevoegen

Om aankopen te doen in de App Store en abonnementen als iCloud+ en Apple Music te gebruiken, moet u minstens één betaalmethode hebben toegevoegd.

Een betaalmethode toevoegen

Een betaalmethode toevoegen op uw iPhone of iPad

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Media en aankopen' en tik vervolgens op 'Toon account'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  4. Tik op 'Beheer betaalmethoden'.
  5. Tik op 'Voeg betaalmethode toe'.

De knop 'Voeg betaalmethode toe' wordt op een iPhone weergegeven onder de lijst met betaalmethoden.

6. Voer de details voor de betaalmethode in en tik vervolgens op 'Gereed'.

Een betaalmethode toevoegen op uw Mac

1. Open de App Store.
  2. Klik op uw naam. Als uw naam niet wordt weergegeven, klikt u op de knop 'Log in', logt u in met uw Apple ID en klikt u op uw naam.
  3. Klik op 'Accountinstellingen'.
  4. Klik op 'Beheer betaalmethoden' naast 'Betaalgegevens'. (Als u een oudere versie van macOS gebruikt, klikt u op 'Bewerk' rechts naast 'Betalingstype'.)
  5. Klik op 'Voeg methode toe'.
  6. Voer de details voor de betaalmethode in en klik vervolgens op 'Gereed'.

De knop 'Voeg methode toe' wordt op een Mac weergegeven onder de lijst met betaalmethoden.

Een betaalmethode toevoegen op uw Windows-pc of Microsoft Surface-apparaat

1. Open iTunes.
  2. Tik of klik in de menubalk bovenaan het iTunes-venster op 'Account' en tik of klik vervolgens op 'Mijn account tonen'.
  3. Log in met uw Apple ID.
  4. Tik of klik op de knop 'Beheer betaalmethoden' naast de betaalgegevens. (Als u een oudere versie van iTunes gebruikt, tikt of klikt u op de knop 'Bewerk' naast 'Betalingstype'.)
  5. Tik of klik op 'Voeg methode toe'.

De knop 'Voeg methode toe' wordt in iTunes op een pc weergegeven onder de lijst met betaalmethoden.

Online een betaalmethode toevoegen

Als u meer dan één betaalmethode wilt toevoegen, voegt u de betaalmethode toe in Instellingen op een iPhone of iPad, in de App Store op een Mac of in iTunes op een pc. Als u betaalgegevens online bewerkt op appleid.apple.com, kan het zijn dat aanvullende betaalmethoden automatisch uit uw account worden verwijderd.

1. Ga naar appleid.apple.com.
  2. Tik of klik op 'Log in' en log vervolgens in met uw Apple ID.
  3. Tik of klik op 'Betaalmethoden'.
  4. Tik of klik op 'Beheer betaalmethode'.
  5. Voer uw betaalgegevens in en tik of klik vervolgens op 'Werk bij'.

Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple accountsaldo niet wijzigen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.