Apple ID-betaalmethoden wijzigen, toevoegen of verwijderen

U kunt de betaalgegevens van uw Apple ID beheren in Instellingen op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

Uw Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, iTunes Store, iCloud en meer. Als u uw betaalmethode of factuuradres wijzigt, worden uw gegevens ook bijgewerkt in alle andere voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Betaalmethoden wijzigen

Uw betaalmethode wijzigen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Controleer voordat u uw betaalgegevens wijzigt of u beschikt over de nieuwste versie van iOS.

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.*
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Tik op 'Beheer betaalmethoden'. (Als u een oudere versie van iOS gebruikt, tikt u op 'Betaalinformatie'.) Vervolgens kunt u uw betaalmethoden toevoegen, bijwerken, in de gewenste volgorde zetten of verwijderen:

Bijwerken of toevoegen

De pagina 'Beheer betaalmethoden' op de iPhone, met het Apple ID-saldo en enkele creditcards

• Een betaalmethode bijwerken: tik op de betaalmethode die u wilt wijzigen en wijzig vervolgens uw informatie. Zorg ervoor dat uw informatie overeenkomt met de gegevens die bij uw financiële instelling bekend zijn. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld. Als er 'Apple Pay' staat achter de laatste vier cijfers van het kaartnummer, moet u de Wallet-app gebruiken om de factuurgegevens te wijzigen.
  • Een betaalmethode toevoegen: tik op 'Voeg betaalmethode toe'. Mogelijk ziet u een suggestie om een kaart toe te voegen die u voor Apple Pay gebruikt. (Als u een nieuwe creditcard of betaalkaart toevoegt, ziet u mogelijk een optie om de nieuwe kaart toe te voegen aan Apple Pay.)

Verwijderen of in de gewenste volgorde zetten

Nadat u op de pagina 'Beheer betaalmethoden' op 'Bewerk' hebt getikt, kunt u tikken om betaalmethoden te verwijderen of in de gewenste volgorde te zetten.

• Een betaalmethode verwijderen: tik op 'Bewerk' en tik op het verwijdersymbool  of veeg naar links en tik op 'Verwijder'.
  • De volgorde van uw betaalmethoden wijzigen: tik op 'Bewerk' en gebruik het symbool 'Volgorde wijzigen'  om uw betaalmethoden in de gewenste volgorde te zetten. Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

*In iOS 12.2 of hoger kunt u uw betaalmethoden ook beheren via 'Instellingen' > [uw naam] > 'Betaling en bezorging'. Als u een apparaat met iOS 12.1.x of ouder hebt en uw betaalmethoden wijzigt via 'Betaling en bezorging', worden al uw bewaarde betaalmethoden verwijderd.

Uw betaalmethode wijzigen op uw Mac of pc

Op uw Mac kunt u uw betaalgegevens wijzigen in iTunes of de App Store. Op een pc gebruikt u iTunes.

Uw betaalmethode wijzigen in iTunes

Controleer voordat u uw betaalgegevens wijzigt of u beschikt over de nieuwste versie van iTunes.

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID.
  4. Zorg ervoor dat de informatie op de pagina 'Accountinformatie' overeenkomt met de gegevens die bij uw financiële instelling bekend zijn.
  5. Klik rechts naast 'Betaalgegevens' op 'Beheer betaalmethoden'. (Als u een oudere versie van iTunes gebruikt, klikt u op 'Bewerk' rechts naast 'Betalingstype'.) Vervolgens kunt u uw betaalmethoden toevoegen, bijwerken, verwijderen of in de gewenste volgorde zetten:
    • Een betaalmethode bijwerken: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode die u wilt wijzigen. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld.
    • Een betaalmethode toevoegen: klik op 'Voeg methode toe'.
    • Een betaalmethode verwijderen: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode die u wilt verwijderen en klik vervolgens op 'Verwijder'.
    • De volgorde van uw betaalmethoden wijzigen: plaats uw cursor op een betaalmethode en verplaats met het symbool 'Wijzig volgorde'  de betaalmethode naar boven of naar beneden. Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

De pagina 'Beheer betaalmethoden' in iTunes, met het Apple ID-saldo en enkele creditcards.

Uw betaalmethode wijzigen in de App Store

Controleer voordat u uw betaalgegevens wijzigt of u beschikt over de nieuwste versie van macOS.

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op uw naam onderaan de navigatiekolom. Als u niet bent ingelogd, klikt u op 'Log in'.
  3. Klik op  'Bekijk informatie'.
  4. Zorg ervoor dat de informatie op de pagina 'Accountinformatie' overeenkomt met de gegevens die bij uw financiële instelling bekend zijn.
  5. Klik rechts naast 'Betaalgegevens' op 'Beheer betaalmethoden'. (Als u een oudere versie van macOS gebruikt, klikt u op 'Bewerk' rechts naast 'Betalingstype'.) Vervolgens kunt u uw betaalmethoden toevoegen, bijwerken, verwijderen of in de gewenste volgorde zetten:
    • Een betaalmethode bijwerken: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode die u wilt wijzigen. Mogelijk moet u de beveiligingscode invoeren die op uw creditcard of betaalkaart staat vermeld.
    • Een betaalmethode toevoegen: klik op 'Voeg methode toe'.
    • Een betaalmethode verwijderen: klik op 'Bewerk' naast de betaalmethode die u wilt verwijderen en klik vervolgens op 'Verwijder'.
    • De volgorde van uw betaalmethoden wijzigen: plaats uw cursor op een betaalmethode en verplaats met het symbool 'Wijzig volgorde'  de betaalmethode naar boven of naar beneden. Apple probeert de betaalmethoden in de getoonde volgorde te gebruiken (van boven naar beneden). U kunt de prioriteit van het gebruik van uw Apple ID-saldo niet wijzigen.

De pagina 'Beheer betaalmethoden' in de App Store, met de Apple ID en enkele creditcards.

Uw betaalmethode wijzigen op uw Android-apparaat

U kunt uw betaalgegevens wijzigen op een Android-apparaat, maar dan worden alle betaalmethoden, met uitzondering van uw primaire methode, verwijderd uit uw Apple ID, ook op andere apparaten die u gebruikt met uw Apple ID. Als u dit wilt voorkomen, gebruikt u iTunes op een Mac of pc om uw betaalgegevens bij te werken.

Controleer voordat u uw betaalgegevens wijzigt of u beschikt over de nieuwste versie van Apple Music voor uw Android-apparaat.

1. Open de Apple Music-app op het Android-apparaat. Tik onderaan het scherm op 'Bibliotheek', 'Voor jou', 'Ontdekken' of 'Radio'. Tik vervolgens rechtsboven op de menuknop de knop 'Sorteeropties'.
  2. Tik op 'Account' > 'Betalingsinformatie'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID. Als u 'Account' niet ziet, tikt u op 'Instellingen' > 'Log in', logt u in met uw Apple ID, tikt u op de knop 'Terug' de knop 'Navigeer omhoog' en tikt u opnieuw op de menuknop knop 'Sorteeropties'.
  3. In het scherm met betaalgegevens wijzigt of verwijdert u de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen.
    Een Android-telefoon waarop het gedeelte 'Betaalinformatie' van de Apple Music-app wordt weergegeven. Onder 'Betaalmethode' is 'Geen' geselecteerd.
  4. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens die bij uw bank bekend zijn. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Betaalmethoden beheren die gezinsleden gebruiken

Als u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) één gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

Als u zelf het gezinshoofd bent, kunt u meerdere betaalmethoden toevoegen aan uw eigen Apple ID, maar uw gezinsleden kunnen alleen de eerste betaalmethode in de lijst gebruiken. Als een gezinslid geen aankoop kan doen, kan het gezinshoofd een andere betaalmethode naar bovenaan de lijst verplaatsen.

Als u uw betaalgegevens niet kunt wijzigen of verwijderen

Als u een vraag over kosten hebt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.