De betaalgegevens van een Apple ID wijzigen of verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u in 'Instellingen' de betaalgegevens van uw Apple ID wijzigen. Gebruik iTunes op een Mac of pc.

Uw Apple ID is de persoonlijke account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, de iTunes Store, iCloud, iMessage, de Apple Online Store, FaceTime en meer. Als u uw betaalmethode of factuuradres wijzigt, worden uw gegevens ook bijgewerkt in alle andere voorzieningen waarvoor u uw Apple ID gebruikt.

Als u uw betaalmethode wijzigt, controleert u of de accountgegevens overeenkomen met de gegevens zoals die zijn geregistreerd bij uw financiële instelling. Lees meer over de verschillende betaalmethoden die u kunt gebruiken.

Wanneer u 'Delen met gezin' configureert en het delen van aankopen inschakelt, beheert een volwassene van het gezin (het gezinshoofd) de gedeelde betaalmethode voor alle leden van de gezinsgroep. Lees meer over gezinsaankopen en betalingen.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Tik op 'Betaalgegevens' en selecteer vervolgens 'Geen' of een andere betaalmethode.
    Lees wat u moet doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren of als er aanvullende betaalmethoden beschikbaar zijn in uw land of regio.
  4. Zorg ervoor dat uw naam en factuuradres precies overeenkomen met de gegevens waarover de bank beschikt. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren. Mogelijk wordt er een optie weergegeven om een nieuwe kaart toe te voegen aan Apple Pay.

Op een Mac of pc

Op een Mac of pc kunt u uw betaalgegevens wijzigen via iTunes of op internet.

U kunt uw betaalgegevens ook wijzigen in Systeemvoorkeuren op een Mac. Als u een pc hebt, kunt u iCloud voor Windows gebruiken.

iTunes

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  2. Log in met uw Apple ID.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Klik rechts van 'Betaalmethode' op 'Wijzig'. U vindt de geaccepteerde betaalmethoden van de iTunes Store onder 'Betaalmethode'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  2. Wijzig of verwijder de gegevens. Selecteer 'Geen' om de betaalmethode te verwijderen. Lees wat u kunt doen als u 'Geen' niet ziet of niet kunt selecteren.
  3. Klik op 'Gereed'.

Als u een creditcard als betaalmethode instelt, plaatst de iTunes Store een tijdelijk autorisatiebedrag op uw creditcard om de bijgewerkte accountinformatie te verifiëren.

Op internet

U kunt de creditcard of betaalkaart wijzigen door in te loggen bij uw Apple ID-accountpagina. Wanneer u voor het eerst een aankoop doet op een van uw Apple apparaten, moet u wellicht uw betaalmethode verifiëren.

1. Klik op deze pagina om naar de Apple ID-accountpagina te gaan: Toon Apple ID.
  2. Log in met uw Apple ID. U wordt mogelijk gevraagd de beveiligingsvragen te beantwoorden.
  3. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op de knop 'Wijzig'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig de betaalgegevens.
  5. Klik op 'Bewaar'.

Op deze pagina kunt u ook de beveiliging van uw account of andere voorkeuren bijwerken; u kunt echter geen betaalmethode verwijderen.

Systeemvoorkeuren

1. Ga naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'.
  2. Klik op 'Accountgegevens'. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.
  3. Klik op het tabblad 'Betaling' en klik vervolgens op 'Details' aan de rechterkant van uw huidige betaalmethode. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  4. Wijzig de betaalgegevens.
  5. Klik op 'Bewaar' en vervolgens op 'Gereed'.

In Systeemvoorkeuren kunt u geen betaalmethode verwijderen.

iCloud voor Windows

1. Open iCloud voor Windows op de pc.
  2. Klik op 'Accountgegevens' > 'Apple ID beheren'.
  3. Er wordt een browservenster geopend. Log in met uw Apple ID. Mogelijk wordt u gevraagd om uw Apple ID te verifiëren.
  4. Klik in het gedeelte 'Betaling en verzending' op de knop 'Wijzig'. Als u 'Delen met gezin' gebruikt en het delen van aankopen is ingeschakeld, kan alleen het gezinshoofd de betaalgegevens wijzigen.
  5. Wijzig de betaalgegevens.
  6. Klik op 'Bewaar'.

In iCloud voor Windows kunt u geen betaalmethode verwijderen.

Automatisch bijgewerkte betaalgegevens

Als u iTunes-betalingen op een nieuwe creditcard ziet, heeft de uitgever van de creditcard mogelijk uw gegevens voor u bijgewerkt. Kaartuitgevers werken betaalgegevens bij om te voorkomen dat periodieke betalingen, zoals abonnementen op Apple Music, worden gepauzeerd wanneer een nieuwe creditcard wordt uitgegeven. Soms staan kaartuitgevers toe dat periodieke betalingen doorgaan op een vervallen creditcard.

Wilt u meer hierover weten, dan kunt u contact opnemen met de kaartuitgever of financiële instelling.

Hulp krijgen

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.