Geschiedenis, cache en cookies van Safari op je iPhone, iPad of iPod touch wissen

Lees hier hoe je de geschiedenis, de cookies en de cache verwijdert in Instellingen.

Geschiedenis, cookies en cache wissen

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Safari'.

2. Tik op 'Wis geschiedenis en websitedata'.

ios-17-iphone-14-pro-settings-safari-clear-history-and-website-data

Als je de geschiedenis, cookies en browsergegevens van Safari wist, blijven de gegevens voor automatisch invullen bewaard.

Als er geen geschiedenis of websitedata zijn om te wissen, wordt de knop om deze te wissen grijs. Deze knop kan ook grijs zijn als je beperkingen voor webmateriaal hebt geconfigureerd onder 'Beperkingen' in 'Schermtijd'.

Als je websites wilt bezoeken zonder dat dit in de geschiedenis wordt bijgehouden, schakel je de privémodus in.

Cookies en cache wissen, maar je geschiedenis bewaren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd' > 'Websitedata'.

2. Tik op 'Verwijder alle websitedata'.

Als er geen websitegegevens zijn die gewist kunnen worden, wordt de knop om deze te wissen grijs. Deze knop kan ook grijs zijn als je beperkingen voor webmateriaal hebt geconfigureerd onder 'Beperkingen' in 'Schermtijd'.

Een website uit je geschiedenis verwijderen

1. Open de Safari-app.

2. Tik op de knop 'Toon bladwijzers'knop 'Toon bladwijzers' en vervolgens op de knop 'Geschiedenis'knop 'Geschiedens' .

3. Tik op de knop 'Wijzig' en selecteer de website(s) die je uit je geschiedenis wilt verwijderen.

4. Tik op de knop 'Wis'.

Cookies blokkeren

Een cookie is een stukje data dat door een website op je apparaat wordt geplaatst zodat de website je herkent wanneer je die opnieuw bezoekt.

Cookies blokkeren:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Safari' > 'Geavanceerd'.

2. Schakel 'Blokkeer alle cookies' in.

ios-17-iphone-14-pro-settings-safari-block-all-cookies

Als je cookies blokkeert, werken sommige pagina's mogelijk niet. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Je kunt waarschijnlijk niet inloggen bij een website, zelfs niet met de juiste inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord).

• Je ziet mogelijk een bericht dat cookies vereist zijn of dat cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

• Sommige functies van een site werken niet.

Materiaalblokkeringen gebruiken

Materiaalblokkeringen zijn extensies van derden waarmee Safari cookies, afbeeldingen, bronnen, pop-ups en ander materiaal kan blokkeren.

Om een materiaalblokkering te krijgen:

1. Download een app voor materiaalblokkeringen uit de App Store.

2. Tik op 'Instellingen' > 'Safari' > 'Extensies'.

3. Tik om een vermelde materiaalblokkering in te schakelen.

Je kunt meerdere materiaalblokkeringen gebruiken. Als je hulp nodig hebt, neem je contact op met de ontwikkelaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.