Over het batterijgebruik op een iPhone, iPad en iPod touch

Leer hoe u op uw iOS-apparaat kunt controleren hoeveel batterijlading elke app gebruikt.

Het batterijgebruik controleren

Als u een overzicht van uw batterijniveau en de batterijactiviteit van de afgelopen 24 uur tot maximaal de afgelopen 10 dagen wilt zien, gaat u naar 'Instellingen' > 'Batterij'.

Als u op een van de kolommen op uw scherm tikt, kunt u zien welke apps gedurende die periode uw batterij hebben gebruikt en het percentage lading dat de apps hebben gebruikt.

Tik op 'Toon activiteit' als u wilt zien hoelang elke app actief op het scherm en op de achtergrond is gebruikt. Onder elke app ziet u mogelijk deze typen gebruik:

• 'Achtergrondactiviteit' betekent dat uw batterij is gebruikt terwijl de app iets uitvoerde op de achtergrond.
  • 'Audio' betekent dat apps audio afspelen terwijl ze op de achtergrond worden uitgevoerd.
  • 'Geen mobiel netwerk' en 'Zwak signaal' betekenen dat het apparaat een signaal zoekt of met een zwak signaal wordt gebruikt.
  • 'Opslag en terugzetten' betekent dat het apparaat reservekopieën naar iCloud maakte of een iCloud-reservekopie terugzette.
  • 'Aangesloten op lader' betekent dat de app alleen is gebruikt tijdens het opladen van het apparaat.

U kunt ook zien wanneer uw apparaat voor het laatst was aangesloten op een lader en wat het laatste oplaadniveau is.

Instellingen aanpassen om de gebruiksduur van de batterij te verbeteren

Wanneer u het batterijgebruik bekijkt, krijgt u mogelijk een suggestie zoals 'Pas helderheid automatisch aan' of 'Verminder helderheid'. Dit is omdat iOS heeft bepaald dat de gebruiksduur van de batterij kan worden verbeterd door deze instellingen aan te passen.

Lees meer over het optimaliseren van de prestaties en levensduur van de batterij van een iOS-apparaat.

De energiebesparingsmodus gebruiken

Als u de gebruiksduur van uw iPhone-batterij wilt verlengen, moet u de energiebesparingsmodus inschakelen. Hierdoor wordt het stroomverbruik verminderd totdat u deze optie uitschakelt of de iPhone tot 80 procent oplaadt. Wanneer de energiebesparingsmodus is ingeschakeld, zijn bepaalde instellingen en functies beperkt of uitgeschakeld, zoals app-updates, het downloaden van nieuwe tv-programma's of podcastafleveringen, het ophalen van e-mail en enkele visuele effecten zoals True Tone.

Lees meer over de energiebesparingsmodus.

Meer informatie

Met iOS 11.3 en nieuwer kunt u de conditie van de batterij controleren en erachter komen of deze moet worden vervangen. Meer informatie vindt u op de pagina De batterij en de prestaties van de iPhone.