Controleren welke macOS-versie uw Mac gebruikt

Gebruik 'Over deze Mac' om te zien welke versie van het Mac-besturingssysteem op uw Mac is geïnstalleerd en of het de nieuwste versie is.

Is uw Mac bijgewerkt naar de nieuwste versie van het Mac-besturingssysteem (macOS of OS X)? Gebruikt het de versie die nodig is voor een product of functie? Welke versies zijn ouder of nieuwer dan de versie die momenteel geïnstalleerd is? Achterhaal welke versie nu is geïnstalleerd om deze vragen te beantwoorden.

Als uw macOS niet up-to-date is, kunt u deze mogelijk bijwerken naar een nieuwere versie.

Welke macOS-versie is geïnstalleerd?

Kies in het Apple-menu  in de hoek van uw scherm 'Over deze Mac'. U ziet dan de naam van het macOS, bijvoorbeeld 'macOS Mojave', gevolgd door het versienummer. Als het voor een product of functie nodig is om ook het buildnummer te weten, klikt u op het versienummer om dit te bekijken.

In dit voorbeeld wordt macOS Mojave versie 10.14, build 18A391 weergegeven.

Welke macOS-versie is het nieuwst?

Dit zijn allemaal Mac-besturingssystemen, waarbij de meest recente bovenaan staat. Wanneer er een belangrijke nieuwe release van macOS wordt uitgebracht, krijgt deze een nieuwe naam zoals 'macOS Mojave'. En als er updates beschikbaar komen die het macOS-versienummer wijzigen, dan wordt dit artikel bijgewerkt met de nieuwste versie.

Als uw Mac een oudere versie gebruikt, dan moet u de laatste Apple software-updates installeren, die mogelijk belangrijke beveiligingsupdates en updates voor de door macOS geïnstalleerde apps kunnen bevatten, zoals Safari, iTunes, Books, Mail, Kalender en Foto's.

macOS Nieuwste versie
macOS Mojave 10.14.5
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4