Overschakelen van Android naar iPhone, iPad of iPod touch

Bent u klaar om over te schakelen naar iOS? Download de Stap over op iOS-app voor hulp bij de overstap van een Android-apparaat naar een nieuwe iPhone, iPad of iPod touch.

Download Stap over op iOS van Google Play

Als u de Google Play Store niet kunt gebruiken, leest u hier hoe u Stap over op iOS kunt downloaden.

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op het Android-apparaat.
  • Sluit het nieuwe iOS-apparaat en het Android-apparaat aan op netvoeding.
  • Zorg ervoor dat het nieuwe iOS-apparaat voldoende ruimte heeft voor het materiaal dat u wilt verplaatsen (inclusief voor de inhoud van de externe microSD-kaart).
  • Als u de Chrome-bladwijzers wilt overzetten, werkt u bij naar de nieuwste versie van Chrome op het Android-apparaat.

Aan de slag met uw Apple apparaat

Schakel het nieuwe Apple apparaat in en leg het in de buurt van uw Android-apparaat.

Volg de instructies voor configuratie op het scherm van het Apple apparaat.

Tik in het scherm 'Begin direct' op 'Configureer handmatig' en ga dan door met het volgen van de instructies op het scherm. Mogelijk wordt u gevraagd om uw eSIM te activeren.

Een nieuwe iPhone met het 'Begin direct'-scherm. De instructies vragen u om uw huidige apparaat dichtbij uw oude apparaat te plaatsen.

Tik op 'Zet gegevens over van Android'

Zoek naar het scherm 'Apps en gegevens'. Tik vervolgens op 'Zet gegevens over van Android'. (Als u de configuratie al hebt voltooid, moet u het iOS-apparaat wissen en opnieuw beginnen. Als u het apparaat niet wilt wissen, zet u de gegevens handmatig over.)

Een nieuwe iPhone met het scherm 'Apps en gegevens', waar u kiest hoe u uw gegevens wilt overzetten. De optie 'Zet gegevens over van Android' is geselecteerd.

Open de app Stap over op iOS

Open op uw Android-apparaat de app Stap over op iOS. Als u de app Stap over op iOS niet hebt, kunt u op de QR-codeknop op uw nieuwe iOS-apparaat tikken en de QR-code scannen met de camera op uw Android-apparaat om de Google Play Store te openen. Tik op 'Ga door' en lees de algemene voorwaarden die verschijnen. Tik op 'Akkoord' om door te gaan.

Wacht op een code

Tik op uw iOS-apparaat op 'Ga door' wanneer u het scherm 'Zet over van Android' ziet. Wacht vervolgens tot een tiencijferige code verschijnt. Als op het Android-apparaat een waarschuwing verschijnt waarin wordt gemeld dat de internetverbinding zwak is, kunt u deze waarschuwing negeren.

Een nieuwe iPhone met een eenmalige code om op uw Android-apparaat in te voeren.

Gebruik de code

Voer de code op het Android-apparaat in.

Maak verbinding met een tijdelijk wifinetwerk

Uw iOS-apparaat maakt een tijdelijk wifinetwerk aan. Tik desgevraagd op 'Verbind' om verbinding te maken met dat netwerk op uw Android-apparaat. Wacht vervolgens tot het scherm 'Zet gegevens over' verschijnt.

Kies het materiaal en wacht

Selecteer op het Android-apparaat het materiaal dat u wilt overzetten en tik op 'Ga door'. Doe vervolgens niets op de apparaten, ook niet als op het Android-apparaat wordt weergegeven dat het proces is voltooid, totdat de laadbalk op het iOS-apparaat vol is. Houd uw apparaten bij elkaar in de buurt en zorg dat ze van stroom worden voorzien tot de overdracht is voltooid. De volledige overdracht kan even duren, afhankelijk van hoeveel materiaal u wilt overzetten.

Het volgende wordt overgezet: contacten, berichtgeschiedenis, camerafoto's en -video's, fotoalbums, bestanden en mappen, toegankelijkheidsinstellingen, weergave-instellingen, webbladwijzers, e-mailaccounts, WhatsApp-berichten en -media, en agenda's. Sommige gratis apps worden ook overgezet als deze zowel in Google Play als in de App Store beschikbaar zijn. Wanneer het overzetten is voltooid, kunt u de gratis apps downloaden die zijn gematcht via de App Store.

Configureer het iOS-apparaat

Wanneer de laadbalk op het iOS-apparaat vol is, tikt u op het Android-apparaat op 'Gereed'. Tik vervolgens op het iOS-apparaat op 'Ga door' en volg de stappen op het scherm om de configuratie van het iOS-apparaat te voltooien.

Afronding

Verzeker u ervan dat al het materiaal is overgezet. Muziek, boeken en pdf-documenten moeten handmatig worden overgezet.

Hebt u de apps die u op uw Android-apparaat had nodig? Ga naar de App Store op uw iOS-apparaat om deze te downloaden.

Als u hulp nodig hebt bij de overdracht

• Doe niets op beide apparaten tot de overdracht is voltooid. Op het Android-apparaat moet de app Stap over op iOS bijvoorbeeld altijd op het scherm blijven. Als u op het Android-apparaat een andere app gebruikt of een telefoonoproep ontvangt alvorens de overdracht is voltooid, wordt het materiaal niet overgezet.
  • Schakel op het Android-apparaat de apps of instellingen uit die de wifiverbinding kunnen beïnvloeden, zoals de Sprint Connections Optimizer of de Smart Network Switch. Zoek vervolgens 'Wifi' in Instellingen, houd elk bekend netwerk ingedrukt en negeer het netwerk. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.
  • Start beide apparaten opnieuw op en probeer het opnieuw.
  • Schakel op het Android-apparaat de mobiele dataverbinding uit. Probeer vervolgens het materiaal opnieuw over te zetten.

Als u na de overdracht hulp nodig hebt

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.