Boeken publiceren en verkopen op Apple Books

Gebruik iBooks Author om boeken aan te maken en aan te bieden aan Apple Books of om boeken ergens op internet aan te bieden.

Een MacBook Air waarop een project in iBooks Author te zien is met afbeeldingen van tropische vissen en het voltooide boek op de iPad.

Symbool van iBooks Author

iBooks Author is een gratis app, die verkrijgbaar is in de App Store op de Mac. U kunt er e-boeken mee aanmaken en publiceren. Met behulp van de tools in de app kunt u artwork en metadata aan een boek toevoegen. U kunt ook EPUB-bestanden exporteren die u met een andere app dan iBooks Author hebt aangemaakt en deze verkopen in Apple Books of deze gratis aanbieden.

Als u uw boek vanuit iBooks Author wilt publiceren, moet u het eerst exporteren als pdf of tekstbestand of als EPUB- of .ibooks-bestand. Om de beste bestandsstructuur voor uw boek te bepalen, moet u eerst beslissen hoe u het gaat aanbieden.

Uw boek publiceren in de Book Store

U kunt een boek aanmaken in iBooks Author in de structuur EPUB (.epub) of iBooks (.ibooks) en uw werk publiceren in de Book Store in Apple Books. Ook kunt u Pages gebruiken om EPUB-bestanden aan te maken.

Als u zich wilt aanmelden om boeken te verkopen in de Book Store, moet u iTunes Connect voor Apple Books configureren en iTunes Producer downloaden. In de Book Store kunt u boeken ook gratis aanbieden.

Een boek voor een iTunes U-cursus publiceren

Als u een boek wilt aanbieden voor publicatie op iTunes U, bewaart u het als .ibooks- of EPUB-bestand.

Als u een boek op iTunes U wilt publiceren, moet u een iTunes U-website hebben. Als u geen iTunes U-website hebt, kunt u er een aanvragen.

Lees meer over iTunes U en het beheer van klassen en cursussen.

Een boek online aanbieden

Boeken die u in iBooks Author maakt, kunt u online aanbieden als losse aankoop of als product of voorziening met abonnement. Wanneer u uw boek online verkoopt, moet u een andere structuur gebruiken dan .ibooks, bijvoorbeeld pdf of EPUB. Als u uw boek in de .ibooks-structuur wilt verkopen, kunt u dit uitsluitend doen via de Book Store in Apple Books. Wanneer u een boek gratis ter beschikking stelt, mag u het in elke gewenste structuur aanbieden (dus ook als .ibooks), via de Book Store of op een andere manier.

Over copyright

U behoudt alle rechten op de inhoud van het boek dat u in iBooks Author hebt aangemaakt. Als u het boek in de iBooks-structuur aanbiedt, is het onderhevig aan de beperkingen die hierboven zijn beschreven.