Boeken publiceren en verkopen met iBooks Author

Gebruik iBooks Author om boeken aan te maken en aan te bieden aan Apple Books of om boeken ergens op internet aan te bieden.

Een MacBook Air met daarop een project in iBooks Author met afbeeldingen van tropische vissen en het voltooide boek op de iPad.

Het maken van boeken wordt verplaatst naar Pages en iBooks Author is niet langer beschikbaar voor nieuwe gebruikers. iBooks Author kan nog steeds worden gebruikt op macOS 10.15 en eerder, maar er komen geen nieuwe updates meer.

Symbool van iBooks Author

iBooks Author is een gratis app, die verkrijgbaar is in de App Store op de Mac. U kunt er e-boeken mee aanmaken en publiceren. Met behulp van de tools in de app kunt u artwork en metadata aan een boek toevoegen. U kunt ook EPUB-bestanden exporteren die u met een andere app dan iBooks Author hebt aangemaakt en deze verkopen in Apple Books of gratis aanbieden.

Als u uw boek vanuit iBooks Author wilt publiceren, moet u het eerst exporteren als pdf of tekstbestand of als EPUB- of .ibooks-bestand. Om de beste bestandsstructuur voor uw boek te bepalen, moet u eerst beslissen hoe u het gaat aanbieden.

Uw boek publiceren in de Book Store

U kunt een boek in iBooks Author aanmaken in de structuur EPUB (.epub) of iBooks (.ibooks) en uw werk publiceren in de Book Store in Apple Books.

Als u zich wilt aanmelden om boeken te verkopen in de Book Store, moet u iTunes Connect voor Apple Books configureren. U kunt naar Apple Books publiceren met PagesiTunes Producer of via onze web-publishingportal. Meer informatie over Apple Books for Authors. In de Book Store kunt u boeken ook gratis aanbieden.

Een boek voor een iTunes U-cursus publiceren

iTunes U stopt eind 2021. Lees meer over deze wijziging en wat dit betekent voor contentuitgevers en abonnees.

Als u een boek wilt aanbieden voor publicatie op iTunes U, bewaart u het als .ibooks- of EPUB-bestand.

Als u een boek op iTunes U wilt publiceren, moet u een iTunes U-website hebben. Als u geen iTunes U-website hebt, kunt u er een aanvragen.

Lees meer over iTunes U en het beheer van klassen en cursussen.

Een boek online aanbieden

Boeken die u in iBooks Author maakt, kunt u online aanbieden als losse aankoop of als product of voorziening met abonnement. Als u uw boek online verkoopt, moet u een andere structuur gebruiken dan .ibooks, bijvoorbeeld pdf of EPUB. Als u uw boek in de .ibooks-structuur wilt verkopen, kunt u dit uitsluitend doen via de Book Store in Apple Books. Wanneer u een boek gratis ter beschikking stelt, mag u het in elke gewenste structuur aanbieden (dus ook als .ibooks), via de Book Store of op een andere manier.

Over copyright

U behoudt alle rechten op de inhoud van het boek dat u in iBooks Author hebt aangemaakt. Als u het boek in de iBooks-structuur aanbiedt, is het onderhevig aan de beperkingen die hierboven zijn beschreven.