Boeken publiceren en verkopen in de iBooks Store

Gebruik iBooks Author om boeken aan te maken en aan te bieden aan de iBooks Store of online aan te bieden.

iBooks Author is een gratis app, die verkrijgbaar is in de App Store op de Mac. U kunt er e-boeken mee aanmaken en publiceren. Met behulp van de tools in de app kunt u artwork en metadata aan een boek toevoegen. U kunt ook .ePub-bestanden openen die u met een andere app dan iBooks Author hebt aangemaakt en deze verkopen in de iBooks Store of gratis aanbieden.

Als u uw boek vanuit iBooks Author wilt publiceren, moet u het eerst exporteren als pdf of tekstbestand of als .ePub- of .ibooks-bestand. Om te bepalen wat de beste bestandsstructuur voor het boek is, moet u eerst beslissen hoe u het gaat aanbieden.

Een boek publiceren in de iBooks Store

U kunt een boek aanmaken in iBooks Author in de structuur ePub (.epub) of iBooks (.ibooks) en uw werk publiceren in de iBooks Store. U kunt ook .ePub-bestanden maken met Pages.

Als u zich wilt aanmelden om boeken te verkopen in de iBooks Store, moet u iTunes Connect voor iBooks configureren en iTunes Producer downloaden. In de iBooks Store kunt u boeken ook gratis aanbieden.

Een boek voor een iTunes U-cursus publiceren

Als u een boek wilt aanbieden voor publicatie op iTunes U, bewaart u het als .ibooks- of .ePub-bestand.

Als u een boek op iTunes U wilt publiceren, moet u een iTunes U-website hebben. Als u geen iTunes U-website hebt, kunt u er een aanvragen.

Lees meer over iTunes U en het beheer van klassen en cursussen.

Een boek online aanbieden

Boeken die u in iBooks Author maakt, kunt u online aanbieden als losse aankoop of als product of voorziening met abonnement. Wanneer u een boek online verkoopt, mag het niet de iBooks-structuur (.ibooks) hebben. Voorbeelden van andere structuren dan iBooks zijn pdf en ePub. Als u uw werk in de iBooks-structuur wilt verkopen, moet u dat via de iBooks Store doen. Wanneer u een boek gratis ter beschikking stelt, mag u het in elke gewenste structuur aanbieden (dus ook als .ibooks), via de iBooks Store of langs andere weg.

Over copyright

U behoudt alle rechten op de inhoud van het boek dat u in iBooks Author hebt aangemaakt. Als u het boek in de iBooks-structuur aanbiedt, is het onderhevig aan de beperkingen die hierboven zijn beschreven.