OS X: een hoog CPU-gebruik van het proces opendirectoryd na het bijwerken naar OS X v10.9.5

Op systemen die zijn gekoppeld aan Active Directory en die worden bijgewerkt naar OS X v10.9.5 merkt u mogelijk een hoger CPU-gebruik van het proces opendirectoryd.

Na het bijwerken naar OS X v10.9.5 meldt Activiteitenweergave mogelijk een hoog CPU-gebruik voor het proces 'opendirectoryd' op Macs die aan een Active Directory zijn gekoppeld. U kunt het Active Directory-zoekpad wijzigen om dit probleem te verhelpen:

1. Kies in het menu Apple de optie 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op 'Gebruikers en groepen'.

3. Klik op het hangslot als het is vergrendeld en voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in.

4. Klik achtereenvolgens op 'Inlogopties' en op 'Wijzig'.

5. Klik op 'Open Adreslijsthulpprogramma'.

6. Klik op het hangslot als het is vergrendeld om het te ontgrendelen en voer de naam en het wachtwoord van een beheerder in.

7. Klik op 'Zoekconfiguratie'.

8. Klik op 'Identiteitscontrole'.

9. Verwijder '/Active Directory/VOORBEELD.COM' in het zoekpad en behoud '/Active Directory/VOORBEELD.COM/All Domains' (vervang voorbeeld.com door uw domein).

10. Stop Adreslijsthulpprogramma.