'Delen met gezin' configureren

U kunt een nieuwe gezinsgroep beginnen en personen daarvoor uitnodigen, of u kunt lid worden van de gezinsgroep van iemand anders.

Met 'Delen met gezin' kunnen maximaal zes gezinsleden gemakkelijk muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, abonnementen (inclusief iCloud+) enzovoort delen, zonder een Apple ID te hoeven delen.1 U kunt een Apple ID configureren voor kinderen, op afstand toestemming verlenen met Schermtijd en uitgaven en downloads goedkeuren op het apparaat van een ouder met 'Vraag om te kopen'.2 U kunt ook Apple Cash configureren voor kinderen of tieners, of een Apple Watch voor hen configureren.

Meer informatie over de mogelijkheden van 'Delen met gezin'

Een gezinsgroep beginnen

Eén volwassene per gezin (het gezinshoofd) kan 'Delen met gezin' configureren voor de groep vanaf een iPhone, iPad, iPod touch of Mac. Als het delen van aankopen is ingeschakeld, betaalt het gezinshoofd voor de aankopen van gezinsleden en moet een geldige betaalmethode zijn geregistreerd.3

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Delen met gezin' en vervolgens op 'Configureer je gezin'.
    'Delen met gezin' is te vinden in het tweede gedeelte, onder 'Zoek mijn'.
  4. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en uw gezinsleden uit te nodigen.

Op een Mac met macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.
    De knop 'Configureer gezin' bevindt zich rechts onderaan nadat u op 'Gezin' hebt geklikt.
  2. Klik op 'Configureer gezin'.
  3. Volg de instructies op het scherm om de gezinsgroep te configureren en uw gezinsleden uit te nodigen.

Op een Mac met macOS Monterey of lager

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.
  2. Bevestig de Apple ID die u wilt gebruiken voor 'Delen met gezin' en zorg dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Personen uitnodigen om lid te worden van de gezinsgroep

Als u mensen later wilt uitnodigen of een ander lid aan uw gezinsgroep wilt toevoegen, kunt u persoonlijk een uitnodiging sturen, of via Berichten of e-mail.

Als u meerdere Apple ID's hebt, kunt u al uw accounts uitnodigen voor de groep. U kunt dan ook de aankopen delen met uw gezin die u via uw andere Apple ID's hebt gedaan.

Op een iPhone of iPad met iOS 16 of hoger

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Gezin'.
  3. Tik op 'Voeg lid toe' .
    De knop 'Voeg lid toe' bevindt zich rechtsboven.
  4. Als uw kind geen Apple ID heeft, tikt u op 'Maak kinderaccount aan'. Maar als uw kind al een Apple ID heeft, tikt u op 'Nodig anderen uit'. Ze kunnen het wachtwoord voor hun Apple ID invoeren op uw apparaat om de uitnodiging te accepteren.
  5. Volg de instructies op het scherm om ouderlijk toezicht, het delen van locaties en andere functies in te stellen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 15 of lager

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam en daarna op 'Delen met gezin'.
  3. Tik op 'Voeg lid toe'.
  4. Als uw kind geen Apple ID heeft, tikt u op 'Maak kinderaccount aan'. Maar als uw kind al een Apple ID heeft, tikt u op 'Nodig anderen uit'. Ze kunnen het wachtwoord voor hun Apple ID invoeren op uw apparaat om de uitnodiging te accepteren.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac met macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.
  2. Klik op 'Gezin'.
  3. Klik op 'Voeg lid toe' en volg de instructies op het scherm.
    De knop 'Voeg lid toe' bevindt zich onder de lijst met de huidige leden van uw gezin.

Op een Mac met macOS Monterey of lager

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin'.
  3. Klik op 'Voeg gezinslid toe' en volg de instructies op het scherm.

Controleren of het gezinslid de uitnodiging heeft geaccepteerd

Nadat u de uitnodiging hebt verzonden, kunt u de status ervan bekijken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op 'Gezin'. Tik in iOS 15 of lager op uw naam en tik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  3. Selecteer de naam van die persoon om de status van de uitnodiging te bekijken.
  4. Als u de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteert u 'Stuur opnieuw'.

Op een Mac met macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik op 'Gezin'.
  2. Selecteer de naam van die persoon om de status van de uitnodiging te bekijken.
  3. Als u de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteert u 'Stuur opnieuw'.

Op een Mac met macOS Monterey of lager

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Delen met gezin'.
  2. Selecteer de naam van die persoon om de status van de uitnodiging te bekijken.
  3. Als u de uitnodiging opnieuw moet versturen, selecteert u 'Stuur opnieuw'.

Lid worden van een gezinsgroep

Accepteer of weiger de uitnodiging om lid te worden van een gezinsgroep rechtstreeks op uw apparaat. U ontvangt een uitnodiging per e-mail of per sms. U kunt dan rechtstreeks vanuit de uitnodiging een reactie sturen. Als u de uitnodiging per e-mail of sms hebt gemist, kunt u de onderstaande stappen gebruiken om te reageren vanaf uw apparaat. U kunt maar van één gezin tegelijk deel uitmaken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Uitnodigingen'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer u lid wordt van een gezinsgroep, wordt u mogelijk gevraagd om uw accountinformatie te bevestigen en om u in te schrijven voor functies of voorzieningen die uw gezin heeft geconfigureerd.

Op een Mac met macOS Ventura of hoger

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.
  2. Klik op 'Gezin'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer u lid wordt van een gezinsgroep, wordt u mogelijk gevraagd om uw accountinformatie te bevestigen en om u in te schrijven voor functies of voorzieningen die uw gezin heeft geconfigureerd.

Op een Mac met macOS Monterey of lager

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Delen met gezin'.

Volg de instructies op het scherm om de uitnodiging te accepteren. Wanneer u lid wordt van een gezinsgroep, wordt u mogelijk gevraagd om uw accountinformatie te bevestigen en om u in te schrijven voor functies of voorzieningen die uw gezin heeft geconfigureerd.

Als u de uitnodiging niet kunt accepteren

Als u de uitnodiging niet kunt accepteren, controleert u of iemand anders lid is geworden van het gezin met uw Apple ID. U kunt maar van één gezin tegelijk lid worden en u kunt maar één keer per jaar overstappen naar een andere gezinsgroep.

1. Niet al het materiaal kan worden gedeeld.
  2. Leeftijd verschilt per land of regio.
  3. De geaccepteerde betaalmethoden verschillen per land of regio.