Aankopen uit de App Store, iTunes Store en Apple Books delen via 'Delen met gezin'

Met het delen van aankopen kunt u uw gezinsleden onderling direct toegang geven tot elkaars apps, muziek, films, tv-programma's en boeken.*

iPad en iPhone waarop aankopen worden getoond

U kunt het delen van aankopen configureren wanneer u uw nieuwe gezinsgroep aanmaakt of u kunt deze functie inschakelen voor uw bestaande gezin. Met het delen van aankopen bevestigt een volwassene in het gezin, het gezinshoofd, dat hij betaalt voor eventuele App Store-, iTunes Store- en Apple Books-aankopen die gezinsleden doen wanneer ze deel uitmaken van de gezinsgroep. Iedereen in uw gezin heeft dan toegang tot de muziek, films, boeken en apps die andere gezinsleden kopen en ze kunnen er op hun eigen apparaten van genieten.

U kunt de aankopen van uw gezinsleden zien en downloaden vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en pc.

Eerdere aankopen van gezinsleden downloaden

Wanneer het delen van aankopen is ingeschakeld voor uw gezin, kunt u items in de aankoopgeschiedenis van elk gezinslid zien en downloaden. U kunt muziek, films, tv-programma's en boeken downloaden naar maximaal tien apparaten (waaronder vijf computers). U kunt apps downloaden naar alle apparaten die u bezit of beheert.

Op een iPhone of iPod touch

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen'.
    • iTunes Store: tik op  > 'Aankopen'.
    • Apple Books: tik op  of op uw foto in de rechterbovenhoek.
    • App Store: tik op cirkel met een blauwe persoon op een witte achtergrond of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op downloadsymbool.

Op een iPad

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden.
    • iTunes Store: tik op 'Aankopen' > 'Mijn aankopen'.
    • Apple Books: tik op  of op uw foto in de rechterbovenhoek.
    • App Store: tik op cirkel met een blauwe persoon op een witte achtergrond of op de foto in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Aankopen'.
  3. Tik op de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. Lees wat u kunt doen als u het gedeelde materiaal van gezinsleden niet ziet of niet op een gezinslid kunt tikken.
  4. Als u een item wilt downloaden, tikt u naast het item op downloadsymbool.

Op een Mac

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Store-app waaruit u materiaal wilt downloaden en ga naar de pagina 'Aankopen'.
    • iTunes: klik op 'Store' en daarna aan de rechterkant van het iTunes-venster onder 'Direct naar' op 'Aankopen'.
    • Apple Books: klik op 'Book Store' en vervolgens op 'Aankopen' onder 'Direct naar' aan de rechterzijde van het Apple Books-venster.
    • App Store: klik op profielsymbool of uw foto in de linkeronderhoek.
  3. Selecteer rechts naast 'Aankopen' de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
    Mac waarop aankopen van het gezin uit de iTunes Store te zien zijn
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Op een Apple TV

1. Selecteer op een Apple TV de optie 'Films', 'Tv-programma's' of 'App Store'.
  2. Selecteer 'Gekocht' > 'Delen met gezin' en het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien. U hebt op een Apple TV toegang tot gedeelde films, tv-programma's en apps, maar niet tot muziek.
    Apple TV waarop aankopen van het gezin worden getoond

Op een Windows-pc

1. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Gezinsaankopen' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster.
  3. Selecteer de naam van het gezinslid van wie u het materiaal wilt zien.
  4. Download de gewenste items of speel deze af.

Uw instellingen voor 'Delen met gezin' controleren

Wanneer u lid wordt van een gezin, wordt u gevraagd om de Apple ID te bevestigen die u gebruikt om aankopen te doen in de iTunes Store, App Store en Apple Books. Nadat u een Apple ID hebt gekozen en bevestigd, kunt u vanaf die account aankopen delen met uw gezinsleden.

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin' zodat u zeker weet dat u bent ingelogd met de juiste Apple ID en dat het delen van aankopen is ingeschakeld.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik op uw naam.
  3. Bekijk uw accountgegevens bij 'Gezinsaankopen'.
  4. Zorg ervoor dat 'Delen van aankopen' is ingeschakeld.

Mac

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op uw naam en bekijk uw accountgegevens naast 'Gezinsaankopen'.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is geselecteerd.

Als u de Apple ID wilt wijzigen die u gebruikt om aankopen te delen met uw gezin, kunt u elke 90 dagen inloggen met een andere account.

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes is ingelogd. iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet al het materiaal komt in aanmerking voor delen. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

U kunt een Apple Music-gezinsabonnement nemen om alle voordelen van Apple Music met maximaal zes personen te delen.

*Niet al het materiaal en alle soorten materiaal zijn in alle landen of regio's beschikbaar. Alle gezinsleden moeten een Apple ID voor hetzelfde land of dezelfde regio gebruiken om aangeschaft materiaal te delen. Muziek, films, tv-programma's en boeken kunnen worden gedownload op maximaal tien apparaten per account (waaronder maximaal vijf computers). Apps kunnen worden gedownload naar alle apparaten die het gezinslid bezit of beheert.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.