'Delen met gezin' en Apple ID voor een kind

Met 'Delen met gezin' kunt u een Apple ID maken voor een kind. Hiermee kunnen ze deelnemen aan 'Delen met gezin' en gebruikmaken van andere Apple voorzieningen zoals iCloud, iMessage, FaceTime en Game Center.

Zorg ervoor dat elk gezinslid een eigen Apple ID heeft

Voor deelname aan 'Delen met gezin' moeten alle gezinsleden een eigen Apple ID hebben. Kinderen jonger dan 13* kunnen zelf geen Apple ID aanmaken. Het gezinshoofd kan echter wel een Apple ID aanmaken voor het kind.

Als uw kind al een Apple ID heeft, kunt u deze toevoegen aan uw gezinsgroep en het e-mailadres, de geboortedatumbeveiligingsvragen en meer bijwerken. Als het kind nog geen Apple ID heeft, kunt u de onderstaande stappen gebruiken om er een te maken.

Uw betaalmethode controleren

Controleer allereerst of u een ondersteunde betaalmethode gebruikt. U kunt uw betaalmethode beheren en wijzigen op uw apparaat of op de accountpagina voor uw Apple ID

Om te voldoen aan de wetgeving voor online privacy van kinderen, moet u vervolgens uw ouderlijke toestemming bevestigen door middel van de CVV- of beveiligingscode van uw betaalmethode of een verificatiecode die u via sms wordt toegezonden. Er wordt geen geld afgeschreven van uw betaalmethode. Meer informatie over hoe Apple uw betaalgegevens gebruikt.

Een Apple ID voor een kind aanmaken

Volg de stappen hieronder om een Apple ID voor uw kind aan te maken en het kind toe te voegen aan uw gezinsgroep. Nadat u het kind aan het gezin hebt toegevoegd, heeft het een eigen Apple ID die op alle Apple apparaten kan worden gebruikt. Uw e-mailadres wordt het herstel-e-mailadres voor de account van uw kind en u kunt het gebruiken met de opgegeven beveiligingsvragen om een vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen. U kunt de account van het kind veiliger maken met twee-factor-authenticatie

Als het kind al een Game Center-account heeft, maar geen Apple ID, hoeft u geen nieuwe account voor hem/haar aan te maken. In dat geval hoeft u alleen de bijnaam van het kind op te zoeken.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' > 'Voeg gezinslid toe' > 'Maak account voor kind aan' > 'Volgende'.
  2. Voer de geboortedatum van het kind in en tik op 'Volgende'. Controleer of u de juiste datum invoert. U kunt deze niet later wijzigen.
  3. Lees het privacybeleid voor ouders en tik op 'Akkoord'.
  4. Voer de gevraagde informatie voor uw betaalmethode in en tik op 'Volgende'. Als u geen betaalmethode hebt ingesteld, moet u er een toevoegen.
  5. Voer de naam van het kind in, tik op 'Volgende', maak de Apple ID van het kind aan (gebruikersnaam@icloud.com) en tik op 'Volgende'. Tik op 'Maak aan'.
  6. Volg de instructies op het scherm om een wachtwoord in te stellen, kies de beveiligingsvragen en stel de account van het kind in. Kies een wachtwoord en beveiligingsvragen die u kunt onthouden.
  7. Schakel 'Vraag om te kopen' in om te zorgen dat uw kind alleen met uw goedkeuring aankopen kan doen in de iTunes Store, Apple Books en de App Store. U bent aansprakelijk voor alle kosten die voor uw account worden gemaakt. Tik op 'Volgende'.
  8. Lees de algemene voorwaarden en tik op 'Akkoord'.

Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen met gezin' en klik dan op 'Voeg gezinslid toe'. Op een Mac met macOS Mojave of eerder kiest u Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klikt u op 'Delen met gezin' > 'iCloud' > 'Beheer gezin' en klikt u op de knop 'Voeg toe' plusknop
  2. Als het kind nog geen account heeft, selecteert u 'Maak een Apple ID aan' en klikt u op 'Ga door'.
  3. Voer de geboortedatum van uw kind in. Controleer of u de juiste datum invoert. U kunt deze niet later wijzigen.
  4. Voer de Apple ID van uw kind in (gebruikersnaam@icloud.com), de voornaam, de achternaam en het wachtwoord. Op een Mac met macOS Catalina kunt u daarnaast de optie selecteren om de locatie van uw kind te delen met uw gezin. Klik op 'Volgende'.
  5. Voer de gevraagde informatie in voor uw betaalmethode en klik op 'Akkoord'. Als u geen betaalmethode hebt ingesteld, moet u er een toevoegen.
  6. Volg de instructies op het scherm om een wachtwoord in te stellen, kies de beveiligingsvragen en stel de account van het kind in. Kies een wachtwoord en beveiligingsvragen die u kunt onthouden. U ontvangt een e-mailbevestiging nadat de Apple ID is aangemaakt.

Als uw kind een Game Center-account heeft

Als u een kind jonger dan 13 jaar* wilt toevoegen dat wel een Game Center-account maar geen Apple ID heeft, volgt u deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' > 'Voeg gezinslid toe'.
  2. Voer de Game Center-bijnaam van het kind in.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac met macOS Catalina:

1. Kies Apple-menu  > ' Systeemvoorkeuren' > 'Delen met gezin'.
  2. Klik op de knop 'Voeg toe' plusknop en voer de Game Center-bijnaam van het kind in.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Op een Mac met macOS Mojave of eerder:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op de knop 'Voeg toe' plusknop en voer de Game Center-bijnaam van het kind in.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Het kind wordt gevraagd het wachtwoord voor Game Center in te voeren. Na het invoeren van het wachtwoord, maakt het kind deel uit van uw 'Delen met Gezin'-groep.

Meer informatie over wat u kunt delen met uw kind

Kinderen kunnen dezelfde functies van 'Delen met gezin' gebruiken als andere gezinsleden en hebben standaard toegang tot dezelfde muziek, films, tv-programma's, boeken en apps. Meer informatie over wat u kunt delen via het delen van aankopen

U kunt ook beperken welke inhoud uw kind kan bekijken op zijn of haar apparaat met 'Schermtijd' in iOS of macOS, of door beperkingen in iTunes in te stellen op een pc.

De aankopen van een kind beheren met 'Vraag om te kopen'

'Vraag om te kopen' is standaard ingeschakeld voor kinderen jonger dan 13 jaar.* Als u 'Vraag om te kopen' uitschakelt, kan het kind inhoud kopen met uw betaalmethode zonder dit eerst aan u te vragen. U kunt 'Vraag om te kopen' als volgt uitschakelen:

• Ga op de iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'Delen met gezin' en tik op de naam van het kind.
  • Kies op de Mac Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen met gezin' en klik op de knop 'Details' naast de naam van het kind. Als u macOS Mojave of eerder gebruikt, kiest u Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' > 'Beheer gezin' en klikt u op de naam van het kind.

Een kind verwijderen uit uw gezinsgroep

Het kind moet lid van de gezinsgroep blijven tot het 13 jaar wordt.* U kunt indien nodig wel een kind verplaatsen naar een andere gezinsgroep.

Als u de opties wilt zien die u hebt om de account van uw kind te beheren, kunt u inloggen met hun Apple ID en wachtwoord op privacy.apple.com

* Leeftijd verschilt per land of regio. Jonger dan 14 jaar in Bulgarije, Cyprus, Italië, Litouwen, Oostenrijk en Spanje. Jonger dan 15 jaar in Frankrijk, Griekenland en Tsjechië. Jonger dan 16 jaar in Duitsland, Hongarije, Ierland, Kosovo. Kroatië, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Singapore, Slovenië en Slowakije. Jonger dan 13 jaar in alle andere landen.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.