'Delen met gezin' verlaten

Lees hier meer over de verschillende manieren waarop u een gezinsgroep kunt verlaten of eruit kunt worden verwijderd en wat er gebeurt wanneer u 'Delen met gezin' niet meer gebruikt. Als u het gezinshoofd bent, kunt u de gezinsleden op elk moment verwijderen of de gezinsgroep volledig ontbinden.

Een gezinsgroep verlaten

Elk gezinslid van 13 jaar of ouder* kan zichzelf uit een gezinsgroep verwijderen. Als Schermtijd voor uw account is ingeschakeld, moet het gezinshoofd u verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'Stop Delen met gezin'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Klik naast uw naam op 'Gegevens'.
  3. Klik op 'Stop Delen met gezin'.

Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klikt u vervolgens op 'Beheer gezin'. Klik op '[uw naam]' en vervolgens op het minteken (-).

Als u 'Delen met gezin' verlaat, hebt u geen toegang meer tot gedeelde aankopen of voorzieningen die door een lid van de gezinsgroep zijn gedeeld.

Uw account verwijderen uit een gezinsgroep

Als uw Apple ID wordt gebruikt om aankopen te delen met een gezinsgroep waarvan u geen deel meer wilt uitmaken, kunt u naar uw Apple ID-accountpagina gaan en de account rechtstreeks verwijderen uit de gezinsgroep. Ga naar appleid.apple.com en log in met de Apple ID en het wachtwoord voor de account die u wilt verwijderen. In het gedeelte 'Delen met gezin' kiest u 'Verwijder account' > 'Verwijder'. Nadat u de gezinsgroep hebt verlaten, kunt u zelf een gezinsgroep beginnen of u aansluiten bij een andere.

Iemand uit een gezinsgroep verwijderen

Het gezinshoofd kan iedereen van 13 jaar of ouder* uit de gezinsgroep verwijderen. Indien nodig kunt u een kind naar een ander gezin verplaatsen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  2. Tik op de naam van het gezinslid dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op 'Verwijder [naam van gezinslid] uit gezin'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op 'Gegevens' naast de naam van het gezinslid dat u wilt verwijderen.
  3. Klik op 'Verwijder uit 'Delen met gezin''.

Als u macOS Mojave of lager gebruikt, kiest u het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klikt u op 'Beheer gezin'. Klik op de naam van het gezinslid dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op het minteken (-) in de linkerbenedenhoek.

Een gezinsgroep ontbinden

Wanneer het gezinshoofd 'Delen met gezin' uitschakelt, worden alle gezinsleden tegelijkertijd uit de gezinsgroep verwijderd. Als er kinderen in uw gezinsgroep zitten die jonger zijn dan 13 jaar*, moet u die eerst overzetten naar een ander gezin voordat u uw eigen gezinsgroep kunt ontbinden.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.
  2. Tik op uw naam als gezinshoofd.
  3. Tik op 'Stop Delen met gezin'.

Op een Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Delen met gezin'.
  2. Klik op 'Schakel uit' en vervolgens op 'Stop Delen met gezin'.

Als u macOS Mojave of lager gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud' en klik vervolgens op 'Beheer gezin'.
  2. Klik op uw naam als gezinshoofd.
  3. Klik in de linkerbenedenhoek op het minteken (-).

Als u vóór de komst van iOS 14 een gezinsgroep hebt aangemaakt, blijven de gezinsagenda, de herinneringen en het gedeelde fotoalbum behouden in de account van het gezinshoofd. Het gezinshoofd kan het materiaal opnieuw delen met individuele gezinsleden. Lees hoe u agenda's en herinneringen deelt.

Wat gebeurt er als u stopt met delen?

• Uw Apple ID wordt verwijderd uit de gezinsgroep en u hebt geen toegang meer tot voorzieningen die binnen uw gezin worden gedeeld, zoals een Apple Music-gezinsabonnement of een gedeeld iCloud-opslagabonnement.
  • Uw locatie wordt niet meer met uw gezinsleden gedeeld en uw apparaten worden verwijderd uit de gezinslijst in 'Zoek mijn'.
  • Als het gezin aankopen bij de iTunes Store, Apple Books en de App Store deelt, worden uw aankopen met onmiddellijke ingang niet meer gedeeld en hebt u geen toegang meer tot de aankopen van de andere gezinsleden. U behoudt alle aankopen die u als lid van de gezinsgroep zelf hebt gestart. Andere gezinsleden kunnen geen materiaal meer gebruiken dat vanuit uw verzameling is gedownload.
  • Het materiaal dat uw gezin met u heeft gedeeld, wordt niet automatisch verwijderd van uw apparaat. U kunt het opnieuw aanschaffen, of u kunt het verwijderen om ruimte op uw apparaat vrij te maken. Als u een app hebt gedownload vanuit de aankoopgeschiedenis van een gezinslid en in-app aankopen hebt gedaan, moet u de app zelf aanschaffen om toegang te krijgen tot uw in-app aankopen.
  • Als uw gezinshoofd een Apple Cash-account voor u heeft aangemaakt in het kader van Apple Cash Family, wordt uw account automatisch afgesloten en wordt uw saldo overgemaakt naar de Apple Cash-account van het gezinshoofd. Als u zelf het gezinshoofd bent en u de gezinsgroep ontbindt, worden alle Apple Cash Family-accounts die u voor gezinsleden had aangemaakt, afgesloten en wordt hun saldo naar uw account overgemaakt.
  • Als u een Apple Watch hebt die gebruikmaakt van Gezinsconfiguratie, kunt u die Apple Watch niet meer beheren.
  • Als u een fotoalbum, een agenda of herinneringen deelt met andere gezinsleden, deelt u deze nu niet meer. Als u 'Delen met gezin' wilt blijven gebruiken maar bepaalde functies niet met uw gezin wilt delen, kunt u zich bij deze functies uitschrijven in de Foto's-, Agenda's- of Herinneringen-app op het apparaat of via iCloud.com