Gezinsaankopen en betalingen

Lees hoe gedeelde aankopen met 'Delen met gezin' werken, waar het gezinshoofd verantwoordelijk voor is en hoe u uw betaalmethodes bijwerkt.

Wanneer u het delen van aankopen configureert, stemt een volwassene in het gezin (het gezinshoofd) ermee in te betalen voor elke aankoop die gezinsleden doen zolang ze deel uitmaken van de gezinsgroep. Met Aankopen aanvragen en doen met 'Vraag om te kopen' kunt u de aankopen van uw gezin beheren. U kunt eenvoudig en op elk gewenst moment de betaalmethode wijzigen die u gebruikt voor 'Delen met gezin'.

Zo werken gedeelde aankopen

Als een gezinslid een nieuwe aankoop doet, wordt die direct in rekening gebracht bij de account van het gezinshoofd. Dat betekent dat het gezinshoofd alle aankopen van de andere gezinsleden bij iTunes, Apple Books en de App Store betaalt. Dat geldt ook voor materiaal dat gezinsleden niet kunnen delen. Actieve abonnementen, zoals individuele of studentenabonnementen op Apple Music, worden bijvoorbeeld ook betaald door het gezinshoofd. Alle aankoopbewijzen worden direct naar het gezinshoofd gestuurd.

Nadat een gekocht artikel is betaald, wordt het toegevoegd aan de account van het gezinslid dat de aankoop heeft gedaan. Als u het delen van aankopen uitschakelt, behoudt ieder lid zijn eigen aankopen, ook al zijn deze betaald door het gezinshoofd.

Als u niet wilt betalen voor de aankopen van een bepaald volwassen gezinslid, kunt u deze persoon verwijderen uit uw gezinsgroep of het delen van aankopen voor iedereen uitschakelen.

Instellingen voor het delen van aankopen controleren

Controleer uw instellingen voor 'Delen met gezin' zodat u zeker weet dat u bent ingelogd met de juiste Apple ID en dat het delen van aankopen is ingeschakeld.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Gezin'.
  2. Tik onder 'Gedeelde functies' op 'Delen van aankopen'.
  3. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen' is ingeschakeld en dat uw accountinformatie juist is.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Klik op 'Beheer gezin'.
  3. Klik op het tabblad 'Mijn apps en services'.
  4. Zorg ervoor dat 'Deel mijn aankopen met het gezin' is ingeschakeld en dat uw accountinformatie juist is.

Als u de Apple ID wilt wijzigen die u gebruikt om aankopen te delen met uw gezin, kunt u elke 90 dagen inloggen met een andere account. U kunt ook  de gedeelde betaalmethode bijwerken.

De betaalmethode van 'Delen met gezin' wijzigen

Meer informatie

'Delen met gezin' vereist een persoonlijke Apple ID die bij iCloud en iTunes ingelogd moet zijn. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen muziek, films, tv-programma's en boeken worden gedownload op maximaal tien apparaten per account, waarvan er vijf computers mogen zijn. iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om lid te worden van een gezinsgroep. We raden u echter om aan uw apparaat bij te werken naar de nieuwste versie van iOS en macOS, zodat u alle functies kunt gebruiken. Niet al het materiaal kan worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.

Lees meer over hoe iTunes- en App Store-aankopen in rekening worden gebracht.

*Leeftijden kunnen variëren per land of regio.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.