Hulp bij het gebruik van iCloud-fotodelen en gedeelde albums

Na het inschakelen van iCloud-fotodelen hebt u mogelijk vragen over gedeelde albums, opmerkingen, Vind-ik-leuks, uitnodigingen, video's en meer.

Windows

Gedeelde albums in iOS 8 of hoger heten 'gedeelde streams' in iOS 7 en lager.

Gedeelde albums

Meer informatie over gedeelde albums

Hoe maak ik een reservekopie van een gedeeld album?

Er wordt geen automatische reservekopie gemaakt van de inhoud van een gedeeld album. Als u foto's of video's uit een gedeeld album wilt bewaren, voegt u ze toe aan uw fotobibliotheek voordat u een reservekopie van uw apparaat maakt.

• Tik op de iPhone, iPad of iPod touch op de foto >  > Bewaar afbeelding.
  • Op de Mac selecteert u de foto of video, houdt u Control ingedrukt en klikt u op > Importeer.

Gedeelde video’s kunt u alleen bewaren op een Mac of pc. De opmerkingen of Vind-ik-leuks bij een foto of video in een gedeeld album worden niet bewaard bij de foto of video.

Wat heb ik nodig om video's af te spelen en te delen, bij te dragen aan de gedeelde albums van iemand anders en opmerkingen aan foto's en video's toe te voegen of deze leuk te vinden?

• iPhone, iPad of iPod touch met iOS 7 of hoger
  • Mac met OS X Mavericks 10.9 of hoger
  • Apple TV (2e, 3e of 4e generatie) met Apple TV-software 6.0 of hoger
  • Pc met Windows 7 or hoger en iCloud voor Windows

Als de eigenaar van een gedeeld album de optie 'Openbare website' inschakelt en de koppeling met u deelt, kunt u in een willekeurige browser die up-to-date is, foto's en video's zien die door de eigenaar en bijdragers zijn toegevoegd.

Opmerkingen en Vind-ik-leuks

Waarom kan ik de nieuwe opmerkingen in mijn gedeelde album niet zien? Of waarom zie ik nog opmerkingen die al verwijderd zijn?

1. Kijk op de pagina 'Systeemstatus' om te zien of er problemen zijn met Foto's.
  2. Controleer de internetverbinding op alle apparaten door apple.com/nl en iCloud.com te openen. U moet een internetverbinding hebben om een opmerking achter te laten.
  3. Controleer of het aantal opmerkingen op het iOS-apparaat en op de Mac of pc gelijk zijn.

Als u een werkende internetverbinding hebt en een foto of video niet op alle apparaten hetzelfde aantal opmerkingen heeft, probeert u de volgende stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Sluit de Foto's-app. Als u niet zeker weet hoe u dit doet, volgt u deze stappen.
  2. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  3. Schakel 'iCloud-fotodelen' uit.
  4. Tik op 'OK'. De foto's worden automatisch opnieuw toegevoegd als u deze instelling weer inschakelt.
  5. Terug naar het beginscherm. Wacht ongeveer één minuut.
  6. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. Tik in iOS 10.2 of lager op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  7. Schakel 'iCloud-fotodelen' in.
  8. Terug naar het beginscherm.
  9. Open 'Foto's' en tik op het tabblad 'Gedeeld'.
  10. Tik op de naam van het gedeelde album.
  11. Bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Op een Mac:

1. Stop Foto's als het programma is geopend.
  2. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren'.
  3. Klik op 'iCloud' en klik vervolgens naast 'Foto's' op de knop 'Opties'.
  4. Hef de selectie van 'iCloud-fotodelen' op en klik op 'Gereed'.
  5. Wacht ongeveer één minuut.
  6. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's'.
  7. Selecteer 'iCloud-fotodelen' en klik op 'Gereed'.
  8. Open Foto's en ga naar het gedeelde album.
  9. Bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Op een pc met Windows 7 of hoger en iCloud voor Windows:

1. Sluit alle geopende vensters van Windows Verkenner die u gebruikt om iCloud-fotodelen te openen.
  2. Open iCloud voor Windows:
    • In Windows 8 of hoger gaat u naar 'Start' en klikt u op de iCloud-tegel.
    • In Windows 7 gaat u naar het menu 'Start' > 'Alle programma's' > de map 'iCloud' > 'iCloud'.
  3. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's'.
  4. Hef de selectie van 'Fotodeling' op. Klik achtereenvolgens op 'OK' en op 'Toepassen'.
  5. Wacht ongeveer één minuut en klik op de knop 'Opties'.
  6. Selecteer 'Fotodeling'. Klik achtereenvolgens op 'OK' en op 'Toepassen'.
  7. Open iCloud-foto's.
  8. Dubbelklik op het gedeelde album en klik op 'Opmerkingen'.
  9. Bekijk de opmerkingen bij de foto of video.

Kan ik de naam waarmee ik opmerkingen aan een gedeeld album toevoeg, wijzigen?

De naam bij de opmerkingen komt overeen met de volledige naam van de Apple ID waarmee u zich op het gedeelde album hebt geabonneerd. Volg deze stappen om uw beeldschermnaam te wijzigen:

1. Verwijder de opmerking. Als een opmerking eenmaal is geplaatst, kan de beeldschermnaam niet meer worden gewijzigd.
  2. Zeg uw abonnement bij het gedeelde album op.
  3. Ga naar uw Apple ID-accountpagina, log in en wijzig uw naam. Als de account een creditcard voor aankopen heeft, moet die naam overeenkomen met de naam op de creditcard.
  4. Vraag aan de eigenaar van het gedeelde album om u opnieuw een uitnodiging te sturen.
  5. Accepteer de uitnodiging, zoek de foto of video en plaats de opmerking opnieuw.

Uitnodigingen en abonnees

Hoe nodig ik iemand opnieuw uit voor een gedeeld album als deze persoon mijn uitnodiging eerder heeft afgewezen, maar zich nu toch wil abonneren?

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Foto's'.
  2. Tik op het tabblad 'Gedeeld' > 'Delen'.
  3. Tik op een gedeeld album en ga naar het tabblad 'Personen'.
  4. Selecteer de naam van de persoon uit de lijst van abonnees.
  5. Tik op 'Stuur uitnodiging opnieuw'.
  6. Als u deze persoon eerder uit de lijst met abonnees hebt verwijderd, tikt u op 'Nodig anderen uit', voert u het e-mailadres van de persoon in en tikt u op 'Voeg toe'.

Op een Mac:

• Open de app Foto's.
  • Ga naar het tabblad 'Gedeeld' en open het gedeelde album.
  • Klik op symbool 'Personen'.
  • Selecteer de naam van de persoon uit de lijst van abonnees.
  • Klik op 'Stuur uitnodiging opnieuw'.

Op een pc met iCloud voor Windows:

1. Open iCloud-foto's en dubbelklik op het gedeelde album om het te openen.
  2. Klik op 'Opties'.
  3. Klik op de naam van de persoon die zich wil abonneren.
  4. Klik achtereenvolgens op 'Stuur uitnodiging opnieuw' en op 'Gereed'.

Ik heb een uitnodiging om mij te abonneren op een gedeeld album afgewezen. Hoe kan ik me alsnog op dat album abonneren?

Stuur een bericht naar de eigenaar van het gedeelde album en vraag deze u de uitnodiging opnieuw te sturen.

Ik heb uitnodigingen voor mijn gedeelde album via e-mail verstuurd, maar niet iedereen heeft er een ontvangen.

Probeer deze stappen:

1. Vraag aan de genodigden om te kijken of de uitnodiging misschien in de map voor ongewenste reclame is beland.
  2. Verstuur de uitnodiging opnieuw. Een genodigde ontvangt het bericht niet als de postbus voor inkomende berichten vol is of als een filter heeft verhinderd dat de uitnodiging werd afgeleverd.
  3. Als de genodigde de uitnodiging niet heeft ontvangen, vraagt u de genodigde om een ander e-mailadres om de uitnodiging te versturen. U kunt de uitnodiging ook sturen naar het telefoonnummer dat de genodigde voor Berichten gebruikt.
  4. Vraag aan de genodigde of deze ooit een uitnodiging heeft ontvangen en of deze zich misschien heeft afgemeld voor de ontvangst van e-mails van iCloud-fotodelen. De genodigde kan de onderstaande stappen gebruiken om weer uitnodigingen via e-mail te ontvangen.

Als ze de uitnodiging nog steeds niet ontvangen, neemt u contact op met Apple Support voor hulp.

Ik heb ervoor gekozen om geen uitnodigingen voor iCloud-fotodelen te ontvangen, maar nu wil ik me toch abonneren op gedeelde albums.

Als u een uitnodiging in uw e-mail hebt, opent u deze en klikt u onder in het bericht op 'Stuur mij geen e-mails van Fotostream'. Er wordt nu een browservenster geopend waarin wordt gemeld dat u geen uitnodigingen voor gedeelde albums meer ontvangt. Klik op 'Maak deze wijziging ongedaan'.

Als u geen uitnodiging meer hebt, neemt u contact op met Apple Support en zegt u dat u uitnodigingen voor gedeelde albums wilt ontvangen. U krijgt de vorige uitnodigingen niet automatisch, maar u kunt wel contact opnemen met de eigenaar van een gedeeld album en deze vragen u opnieuw uit te nodigen.

Iemand heeft me een koppeling naar een gedeeld album gestuurd, maar als ik op de koppeling klik, verschijnt er een bericht dat het album niet meer wordt gedeeld.

Als de eigenaar het album heeft verwijderd of u uit de lijst met abonnees heeft verwijderd, ziet u het bericht 'Dit fotoalbum wordt niet langer gedeeld'.

Neem contact op met de eigenaar van het gedeelde album om te vragen of het is verwijderd, of vraag om een nieuwe uitnodiging.

Ik heb een uitnodiging ontvangen voor iCloud-fotodelen van een onbekende afzender.

Als u een uitnodiging voor iCloud-fotodelen ontvangt die mogelijk spam of ongewenste reclame is, laat het ons dan weten. Klik in de uitnodigingsmail op 'Meld ongewenste reclame'.

U kunt ook naar de uitnodiging van de app Foto's gaan op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac en 'Meld reclame' > 'Verwijder en meld reclame' kiezen.

Video’s

Lees meer over video's.

Welke videostructuren en -grootten ondersteunt iCloud-fotodelen?

iCloud-fotodelen biedt support voor MP4- en QuickTime-videobestandstypen en H.264- en MPEG-4-videostructuren. Video's kunnen maximaal 5 minuten lang zijn.

Kan ik gedeelde video's afspelen via een mobiele verbinding?

iCloud-fotodelen ondersteunt het afspelen van video via een wifi- of mobiele verbinding. Als u het afspelen via een mobiele verbinding op een iOS-apparaat wilt inschakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en schakelt u 'Foto's' in.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.