Wat is 'Delen met gezin'?

Met 'Delen met gezin' kunnen u en maximaal vijf andere gezinsleden gezamenlijk gebruikmaken van Apple voorzieningen zoals iCloud+, Apple Music, Apple TV+, Apple Fitness+, Apple News+ en Apple Arcade. Daarnaast kan uw gezinsgroep onderling iTunes-, Apple Books- en App Store-aankopen, en een gezinsfotoalbum delen. U kunt zelfs elkaars zoekgeraakte apparaten opsporen.

Vijf blije gezinsleden met de symbolen van iCloud, Foto's, Apple TV+ en andere Apple producten en voorzieningen.

Een volwassene in uw huishouden (het gezinshoofd) nodigt uw gezinsleden uit. Wanneer gezinsleden lid worden, krijgen ze meteen toegang tot de abonnementen en het materiaal van de groep die in aanmerking komen voor delen. Elk gezinslid gebruikt een eigen account, zodat ieders ervaring persoonlijk en privé blijft.

Configureer 'Delen met gezin'.

Aankopen, abonnementen, iCloud+ enzovoort delen

Aankopen uit de App Store enzovoort delen

Als u 'Delen van aankopen' configureert, krijgt iedereen in uw gezin toegang tot de apps, muziek, films, tv-programma's en boeken die gezinsleden kopen. Het materiaal wordt automatisch weergegeven op de pagina 'Aankopen' in de App Store, iTunes Store, Apple Books of Apple TV-app. Sommige artikelen kunnen niet worden gedeeld.

Schakel het delen van aankopen in.

Apple abonnementen delen

Of het nu gaat om muziek, tv en films, nieuws, games of fitness, Apple abonnementen bieden voor elk wat wils. En met iCloud+ kunt u opslagruimte en functies als 'Privédoorgifte in iCloud', 'Verberg mijn e-mailadres' en support voor 'Veilige video in HomeKit' delen met uw gezin.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, kan uw hele gezin gebruikmaken van één Apple abonnement. Met Apple One bundelt u alles samen voor één lage maandprijs. U kunt ook andere abonnementen delen waarvoor u zich hebt aangemeld in apps uit de App Store.

Lees hoe u een gezinslid toevoegt aan uw abonnement.

Ieders persoonlijke bestanden en voorkeuren blijven privé

Als u iCloud+ deelt, kunnen gezinsleden elkaars foto's, bestanden of documenten niet zien. En als u andere abonnementen deelt, zoals Apple Music, Apple Fitness+ of Apple TV+, zien gezinsleden elk hun eigen voorkeuren en aanbevelingen, niet die van het hele gezin.

Wilt u aankopen privé houden? U kunt afzonderlijke onderdelen verbergen.

Als er kinderen in de gezinsgroep zijn

Ouders kunnen een Apple ID aanmaken voor kinderen uit hun gezin die jonger zijn dan 13 jaar.* Met een Apple ID kan een kind een eigen account op een eigen apparaat gebruiken, en zelfs eigen aankoopbeslissingen nemen. Maar met de ingebouwde functies voor ouderlijk toezicht kunnen ouders wel grenzen stellen.

* Leeftijd kan per land of regio variëren.

Goedkeuren wat kinderen kopen of downloaden

Als u wilt zien en goedkeuren wat kinderen downloaden, configureert u 'Vraag om te kopen'. Wanneer een kind vraagt om apps, films of ander materiaal te mogen kopen, wordt er een waarschuwing gestuurd naar het gezinshoofd. Het gezinshoofd kan dit rechtstreeks vanaf een eigen apparaat goedkeuren of weigeren.

Configureer 'Vraag om te kopen'.

Kinderen kunnen Apple Cash gebruiken

Met Apple Cash-gezin kan uw kind of tiener geld versturen of ontvangen in Berichten en aankopen doen met Apple Pay. Ouders kunnen een toelage of zakgeld rechtstreeks naar hun kinderen sturen. En ouders kunnen de uitgaven van kinderen zien en beperken. Gezinsleden die jonger zijn dan 18 jaar, kunnen ook deelnemen aan Apple Card-gezin.

Configureer Apple Cash Family.

Beperken hoeveel tijd kinderen op hun apparaten doorbrengen

Met Schermtijd kunt u in de gaten houden hoeveel tijd uw kinderen besteden aan apps, websites en hun apparaten in het algemeen. U kunt activiteitenrapporten van uw kinderen bekijken en tijdslimieten instellen voor specifieke apps, rechtstreeks vanaf uw eigen apparaat. U kunt ook een ander familielid benoemen tot ouder/voogd, zodat er geen misverstanden ontstaan over de schermtijd van uw kinderen.

Gebruik Schermtijd.

Kinderen kunnen verbonden blijven met een Apple Watch

U kunt een Apple Watch configureren voor een kind van schoolgaande leeftijd dat geen eigen iPhone heeft. Kinderen kunnen de Apple Watch gebruiken om te bellen, berichten te versturen en hun locatie met u te delen. En met Schooltijd kunnen ouders ervoor zorgen dat hun kinderen tijdens schooltijd niet worden afgeleid.

Configureer een Apple Watch voor een kind met Gezinsconfiguratie.

Locaties delen en apparaten zoeken

Om uw gezinszaken op rolletjes te laten lopen, kunnen de leden van uw gezinsgroep hun locatie delen. En u kunt andere gezinsleden helpen zoeken als ze een apparaat kwijt zijn.

Weten waar alle gezinsleden zich bevinden

Met 'Delen met gezin' kunt u de Zoek mijn-app gebruiken om uw locatie automatisch te delen met uw gezin. Als u behoefte hebt aan privacy, kunt u het delen van uw locatie tijdelijk stopzetten. Daarvoor hoeft u alleen maar 'Deel mijn locatie' uit te schakelen in de Zoek mijn-app.

Een zoekgeraakt apparaat terugvinden

Apparaten van gezinsleden worden weergegeven in de Zoek mijn-app. Een verloren of gestolen iPhone, iPad, Apple Watch of Mac terugvinden was dus nooit eerder zo gemakkelijk.