Wat is 'Delen met gezin'?

De eenvoudige manier om abonnementen, aankopen, iCloud-opslag en meer te delen met maximaal zes personen in uw huishouden. Schermtijd en ander ouderlijk toezicht zijn ingebouwd, zodat gezinnen met kinderen aankopen, downloads en bevoegdheden voor kinderen en tieners kunnen beheren.

Met 'Delen met gezin' kunnen maximaal zes gezinsleden App Store-aankopen, muziek-, film-, tv- en boekaankopen, abonnementen op Apple voorzieningen zoals Apple Music, Apple TV+, Apple News+ en Apple Arcade, en een iCloud-opslagabonnement delen, zonder elkaars Apple accounts te delen. U kunt een Apple ID configureren voor kinderen, Apple Cash configureren, bevoegdheden op afstand configureren met Schermtijd en uitgaven en downloads goedkeuren vanaf het apparaat van een ouder. Uw gezin kan ook helpen zoekgeraakte apparaten van gezinsleden terug te vinden.

Configureer 'Delen met gezin'

Een volwassene in uw huishouden, het gezinshoofd, kan het gezin configureren door functies te kiezen om te delen en gezinsleden uit te nodigen. Wanneer gezinsleden lid worden, krijgen ze direct toegang tot voorzieningen die zijn geconfigureerd door het gezinshoofd en voorzieningen die al door andere gezinsleden worden gebruikt. U kunt op elk gewenst moment meer functies of voorzieningen toevoegen vanuit de instellingen voor 'Delen met gezin'.

Deel aankopen met het hele gezin

Zodra u het delen van aankopen hebt geconfigureerd, worden de nummers, albums, films, tv-programma's, boeken en apps die door gezinsleden zijn gekocht, onmiddellijk beschikbaar voor alle anderen in de groep. Dat geldt ook voor nieuwe aankopen. Het materiaal verschijnt bij elk gezinslid automatisch op de pagina 'Aankopen' in de App Store, de iTunes Store of in Apple Books. Selecteer het gezinslid in wiens collectie u wilt zoeken en download het gewenste materiaal of speel het af. Andere gezinsleden hebben op dezelfde manier toegang tot uw eigen collectie. Als u bepaalde aankopen privé wilt houden, kunt u items verbergen of uw aankopen niet delen in de instellingen van 'Delen met gezin'. Alle nieuwe App Store-aankopen, muziek-, film-, tv- en boekaankopen die door uw gezin zijn gedaan, worden in rekening gebracht bij de account van het gezinshoofd. Lees hoe het delen van aankopen werkt en wat u met uw gezin kunt delen

Schakel voor kinderen in het gezin 'Vraag om te kopen' in zodat het gezinshoofd downloads kan bekijken en goedkeuren. Meer informatie over 'Vraag om te kopen'

In-app aankopen kunnen niet met uw gezinsleden worden gedeeld. Meer informatie over de soorten materialen die u kunt delen.

Deel abonnementen met het hele gezin

Het delen van toegang tot Apple Music, Apple TV+, iCloud-opslag en andere Apple voorzieningen is eenvoudig. U kunt uw abonnementen voor 'Delen met gezin' beheren in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Delen met gezin'.

Deel muziek, games en meer

Met 'Delen met gezin' kunt u abonnementen delen voor Apple Music, Apple Arcade, Apple News+ en Apple TV+, zonder elkaars accounts te delen. Het gezinshoofd kan een gezinslid in Berichten uitnodigen om een abonnement te delen. Tik gewoon op 'Nodig uit via Berichten', voer de naam of het telefoonnummer van het gezinslid in en tik op 'Stuur'. De ontvanger kan de uitnodiging accepteren door deze te bekijken en vervolgens op 'Neem deel aan gezin' te tikken.

Deel een iCloud-opslagabonnement

U kunt een iCloud-opslagabonnement delen met uw hele gezin. Kies een abonnement van 200 GB of 2 TB, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om foto's, video's, documenten en meer te bewaren. U kunt heel makkelijk zien hoeveel ruimte iedereen gebruikt en u kunt altijd overstappen op een ruimer abonnement. Meer informatie over abonnementen en prijzen van iCloud-opslag.

Wanneer u een opslagabonnement deelt, blijven de persoonlijke foto's, bestanden en documenten van iedereen privé. Gezinsleden delen alleen het opslagabonnement. U kunt elkaars materialen niet zien. Als een volwassen gezinslid meer ruimte nodig heeft of zijn of haar eigen iCloud-opslag wil gebruiken, kan diegene zelf een abonnement kiezen en toch deel uit blijven maken van het gezin.

Deel locaties en zoek apparaten

Mensen in uw gezinsgroep kunnen locaties delen en andere gezinsleden helpen zoekgeraakte apparaten terug te vinden.

Weet waar alle gezinsleden zich bevinden

Met 'Delen met gezin' is het mogelijk om automatisch uw locatie te delen met de rest van het gezin. Als u wat later aankomt bij een restaurant of als u wilt weten of uw kind op tijd was voor muziekles, kunt u de Zoek mijn-app of de Berichten-app gebruiken om te zien waar iedereen is.

Als u privacy wilt, kunt u tijdelijk stoppen met het delen van uw locatie door 'Deel mijn locatie' uit te schakelen in de Zoek mijn-app.

Zoek de apparaten van alle gezinsleden

Wanneer iedereen kan helpen met zoeken, is het nog makkelijker om verloren apparaten van gezinsleden te vinden. Elk gezinslid kan met 'Delen met gezin' en 'Zoek mijn [apparaat]' het verloren apparaat van een ander gezinslid helpen zoeken. Alle apparaten worden weergegeven in één lijst in de Zoek mijn-app en op iCloud.com. Een verloren of gestolen iPhone, iPad, Apple Watch of Mac terugvinden was dus nooit eerder zo gemakkelijk.

Stel ouderlijk toezicht in voor kinderen en tieners

Voor kinderen of tieners kan een ouder of voogd limieten instellen voor materialen, downloads en aankopen goedkeuren en Apple Cash configureren met 'Delen met gezin'. Begin door voor elk kind een Apple ID aan te maken en voeg de kinderen vervolgens toe aan uw groep voor 'Delen met gezin'.

Stel limieten voor aankopen in met 'Vraag om te kopen'

'Vraag om te kopen' is standaard ingeschakeld voor kinderen onder de 13 jaar.* Wanneer een kind een aankoop start met 'Vraag om te kopen', wordt er een melding naar het gezinshoofd gestuurd, dat de aankoop vervolgens kan beoordelen en goedkeuren of weigeren. Dit geldt voor zowel aankopen als gratis downloads.

Zij vragen wat ze willen

Voordat uw kinderen iets kunnen kopen, hebben ze eerst uw toestemming nodig.

U antwoordt, waar u ook bent

Er wordt een melding weergegeven op uw apparaat. U ziet wat het verzoek inhoudt en keurt het goed of wijst het af.

Configureer Apple Cash in voor uw kind of tiener

Met Apple Cash Family kunt u een Apple Cash-account voor uw kind of tiener configureren. Hiermee kunnen ze geld sturen of ontvangen in Berichten en aankopen doen met Apple Pay. Nadat u Apple Cash voor hen hebt geconfigureerd, kunt u hun uitgaven bekijken en beperken.

Lees hoe u Apple Cash Family configureert

Configureer een Apple Watch voor een kind

Houd uw kinderen verbonden met de rest van het gezin met alleen een Apple Watch. Met 'Schooltijd' in Gezinsconfiguratie kunt u ervoor zorgen dat uw kind tijdens schooltijd niet wordt afgeleid. Met 'Vraag om te kopen' kunt u aankopen goedkeuren of weigeren. Bovendien kunt u hiermee beheren aan wie uw kind berichten kan sturen.

Lees hoe u een Apple Watch configureert voor een gezinslid.

Kijk hoe uw gezin hun apparaten gebruikt

Gebruik Schermtijd om op elk gewenst moment rapporten te bekijken en instellingen aan te passen voor kinderen in uw gezinsgroep, rechtstreeks vanaf uw apparaat.

Lees hoe u Schermtijd in iOS en Schermtijd in macOS gebruikt.

Leeftijd verschilt per land of regio

Meer informatie

Voor 'Delen met gezin' is een persoonlijke Apple ID nodig die bij iCloud ingelogd moet zijn. Als uw gezin het delen van aankopen heeft ingeschakeld, kunnen apps, muziek, films, tv-programma's en boeken worden gedownload op maximaal tien apparaten per account, waarvan er vijf computers mogen zijn.

iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger zijn vereist voor de configuratie van 'Delen met gezin' of om er lid van te worden, en worden aanbevolen om alle functies te kunnen gebruiken. Niet al het materiaal kan worden gedeeld. Gezinsleden kunnen materiaal verbergen en verborgen materiaal kan niet worden gedownload. Materiaal dat door gezinsleden is gedownload of via inwisselcodes is verkregen, is niet onderhevig aan 'Vraag om te kopen'.