Apps verplaatsen en mappen aanmaken op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt de apps op uw beginscherm ordenen, deze in mappen zetten en ze naar andere pagina's of schermen verplaatsen. U kunt ook uw pagina's opnieuw indelen.

Uw apps ordenen

1. Houd een app op het scherm ingedrukt en tik daarna op 'Wijzig beginscherm' Wijzig beginscherm.
  2. Sleep de app naar een andere plek, zoals het Dock onderaan het scherm.
  3. Op iPhone X en nieuwer tikt u op 'Gereed' om uw wijzigingen te bewaren. Op iPhone 8 en ouder drukt u op de thuisknop.

Apps in een map plaatsen

Als u veel apps hebt, kunt u gerelateerde apps in mappen te zetten. Dit doet u als volgt:

1. Als u een map wilt aanmaken, sleept u een app bovenop een andere app.
  2. Als u de naam van de map wilt wijzigen, tikt u op het naamveld of op de knop 'Sluit'  en voert u vervolgens de nieuwe naam in.
  3. Sleep apps naar de map. Mappen kunnen meer dan één pagina bevatten.

iPhone waarop de paginastippen van het beginscherm vergroot zijn

Een app naar een andere pagina verplaatsen

U start met één pagina met apps. Als u een nieuwe pagina wilt aanmaken, houdt u uw vinger op een app totdat de apps bewegen. Vervolgens sleept u een app naar de rechterrand van het scherm. Het kan even duren voordat de nieuwe pagina verschijnt. Als u een pagina wilt verwijderen, verplaatst u alle apps op die pagina naar een ander beginscherm. Als er geen apps aanwezig zijn, wordt de pagina verwijderd.

Als u meerdere pagina's hebt, geeft een heldere stip in een rij met stippen boven het Dock aan op welke pagina u zich bevindt. U kunt een app naar een andere pagina verplaatsen en nieuwe pagina's maken:

Als er stippen links of rechts van de heldere stip staan, kunt u een app naar de rechterkant van het scherm slepen om deze naar de volgende pagina in die richting te verplaatsen. Of veeg naar links om de apps op die pagina te bekijken.

Als er geen stippen aan de rechterkant van de heldere stip staan, maakt u een nieuwe pagina als u een app naar die kant van het scherm sleept.

Meer informatie over apps op het beginscherm