Een schermafbeelding maken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u het scherm kunt vastleggen op uw iPhone, iPad of iPod touch.

een schermafbeelding maken

Op een iPhone X of nieuwer

1. Druk tegelijkertijd op de zijknop en de volume-omhoogknop. Laat beide knoppen snel weer los.
  2. Een miniatuur van uw schermafbeelding wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van uw iPhone. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Op een iPad met Face ID

1. Druk tegelijkertijd op de bovenste knop en de volume-omhoogknop. Laat beide knoppen snel weer los.
  2. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Op iPads die Apple Pencil ondersteunen, kunt u een schermafbeelding maken door met uw Apple Pencil vanuit een van de onderste hoeken van het scherm van uw iPad te vegen.

Op een iPhone 8 of ouder, iPad en iPod touch

1. Druk tegelijkertijd op de bovenste of de zijknop en de thuisknop. Laat beide knoppen snel weer los.
  2. Een miniatuur van de schermafbeelding wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het apparaat. Tik op de miniatuur om tekeningen en tekst toe te voegen met 'Markeringen' of houd de miniatuur ingedrukt om de schermafbeelding te delen. Veeg naar links op de miniatuur om deze te sluiten.

Om de schermafbeelding die u zojuist hebt gemaakt, terug te vinden, samen met andere die u eerder hebt gemaakt, gaat u naar 'Foto's' > 'Albums' en tikt u op 'Schermfoto's'.