OS X Server: aflevermappen maken voor gebruik met WebDAV-bestandsdeling

Lees hier meer over het maken van aflevermappen voor gebruik met WebDAV-bestandsdeling.

Richtlijnen voor het maken van een aflevermap voor WebDAV met OS X Server (Mountain Lion)

• Aflevermappen kunnen worden gemaakt in een delingspunt (delingspunten zelf kunnen geen aflevermappen zijn) of in een thuismap (zoals ~/Publiek/Drop Box).

• De aflevermap moet een van de volgende namen krijgen:

• Drop box

• DropBox

• dropbox

• Of een willekeurige naam eindigend op .dropbox

• De naam is hoofdlettergevoelig. 'Dropbox' bijvoorbeeld wordt dus door iOS-apparaten niet herkend als een aflevermap, ongeacht de bevoegdheden.

• De bevoegdheden van een aflevermap moeten met modus 733 (Owner rwx, Group wx, Other wx) worden aangemaakt.

Meer informatie

In OS X Server (Mountain Lion) kunnen eigenaars van aflevermappen de inhoud ervan niet zien wanneer verbinding wordt gemaakt via WebDAV-clients. De oplossing hiervoor is dat eigenaars hun aflevermappen openen via een alternatieve methode voor bestandsdeling of via het eigen bestandssysteem van de Mac.