Apple Configurator: software van een iOS-apparaat beheren

Lees hier hoe u software van een iOS-apparaat toevoegt of verwijdert in Apple Configurator 1.3 of hoger.

Vanaf Apple Configurator 1.3 zijn er twee opties om iOS-software (IPSW-bestanden) handmatig te beheren.

Het commando 'Wijzig aangepaste iOS-versies' gebruiken

Houd in Apple Configurator de Option-toets ingedrukt terwijl u Apparaten > Wijzig aangepaste iOS-versies kiest. Vervolgens kunt u aangepaste versies van iOS-software, zoals een Developer Preview, toevoegen of verwijderen.

Alle IPSW-bestanden die u op deze manier toevoegt, verschijnen in het venstermenu iOS van Apple Configurator.

De iOS-software in de map Firmware bewaren

Sleep het IPSW-bestand naar de map Firmware: Deze map vindt u op de volgende locatie:

~/Bibliotheek/Containers/com.apple.configurator/Data/Library/Caches/com.apple.configurator/Firmware/

Als u een IPSW-bestand in de map Firmware bewaart, downloadt Apple Configurator die versie van de software niet vanaf het internet. Als iTunes echter die versie van de iTunes-bibliotheek van de gebruiker heeft gedownload, gebruikt Apple Configurator de versie in de iTunes-bibliotheek.