OS X Server: voorzieningentoegang verlenen aan gebruikers in externe adreslijsten

In OS X Server (Mountain Lion) moeten gebruikers uitdrukkelijk toegang krijgen tot elke voorziening wanneer de server is verbonden met een extern adreslijstsysteem.

Als de server is verbonden met een extern adreslijstsysteem, zoals Active Directory, Open Directory of een andere op LDAP gebaseerde adreslijst, hebben gebruikers in de externe adreslijst niet automatisch toegang tot voorzieningen. U moet gebruikers of groepen uitdrukkelijk toegang verlenen tot deze voorzieningen.

1. Selecteer een gebruiker of een groep in het programma Server. Dit kan een externe gebruiker, een externe groep of een lokale groep met externe gebruikers zijn.

2. Kies 'Wijzig toegang tot voorzieningen…' in het menu Activiteit (tandwiel).

3. Vink het vakje aan om toegang tot de gewenste voorzieningen te verlenen en klik vervolgens op 'OK'.

Meer informatie

Lokale gebruikers en lokale netwerkgebruikers op de server hebben automatisch toegang tot elke actieve voorziening op de server. U kunt 'Wijzig toegang tot voorzieningen' gebruiken om de toegang tot de voorzieningen voor deze gebruikers te beperken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.