Als uw Apple TV niet kan worden ingeschakeld

Lees hier wat u moet doen als uw Apple TV niet kan worden ingeschakeld, geen beeld afspeelt of een knipperend statuslampje heeft.

Als uw Apple TV niet werkt zoals verwacht, zoekt u het statuslampje rechtsonder aan de voorkant van de Apple TV. Volg daarna de stappen onder de beschrijving van het statuslampje.

Als het statuslampje uit is

Volg deze stappen als het statuslampje op de Apple TV uit is. Controleer na elke stap of het statuslampje gaat branden.

1. Druk op de knop 'Menu' of de Apple TV-app-knop/thuisknop  op uw opgeladen Siri Remote om de Apple TV uit de sluimerstand te halen
  2. Koppel het netsnoer van de Apple TV los, wacht 30 seconden en sluit het netsnoer vervolgens opnieuw aan.
  3. Probeer een ander stopcontact. Als de Apple TV op een stekkerdoos is aangesloten, controleert u of de stekkerdoos is ingeschakeld.

Als het statuslampje nog steeds niet gaat branden, neemt u contact op met Apple Support

Als het statuslampje brandt maar er wordt geen beeld afgespeeld

Volg deze stappen als het statuslampje brandt, maar u geen beeld ziet. Controleer na elke stap of er beeld op het televisiescherm verschijnt.

1. Koppel beide uiteinden van de HDMI-kabel los en sluit ze vervolgens weer stevig aan.
  2. Schakel de televisie uit en trek de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Steek de stekker van de Apple TV weer in het stopcontact en schakel de televisie in.
  3. Zorg ervoor dat u in het menu van de televisie de HDMI-invoer selecteert die overeenkomt met de HDMI-poort die is aangesloten op de Apple TV.

Als u nog steeds geen beeld ziet, neemt u contact op met Apple Support

Als het statuslampje knippert

Als u geen beeld ziet en het statuslampje blijft langer dan drie minuten knipperen, herstelt u de fabrieksinstellingen van de Apple TV.

Als u het Apple logo en dan een zwart scherm ziet

Als u het Apple logo en vervolgens een zwart scherm ziet, houdt u de knop 'Menu' en de volume-omlaagknop vijf seconden ingedrukt en laat u ze dan weer los. De Apple TV schakelt om de twintig seconden over naar een nieuwe resolutie. Selecteer 'OK' en kies een resolutie of selecteer 'Annuleer' om te stoppen.

Nog steeds hulp nodig?

• Probeer een andere HDMI-poort op de televisie, te beginnen bij HDMI 1 of Input 1.
  • Gebruik een andere HDMI-kabel om te zien of het probleem aan de kabel ligt.
  • Als u een ontvanger of een HDMI-switch gebruikt, kan een van deze apparaten het probleem veroorzaken. Sluit de Apple TV rechtstreeks aan op de televisie in plaats van de receiver of HDMI-switch te gebruiken. Als u nu het Apple TV-beginscherm ziet, sluit u de ontvanger of HDMI-switch één voor één aan. Controleer na het aansluiten van elk apparaat of u het beginscherm nog steeds ziet op de televisie.

Neem contact op met Apple Support als u op de televisie nog steeds geen beeld ziet of geen geluid hoort of als u alleen het Apple logo ziet.

Meer hulp

Hebt u een ander probleem waarmee u hulp nodig hebt? Zoek het probleem hieronder voor hulp:

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.