Het beheerderswachtwoord van Open Directory opnieuw instellen

Je kunt het beheerderswachtwoord van Open Directory voor macOS Server opnieuw instellen zonder dat dit gevolgen heeft voor gebruikersgegevens. Als een beheerder vertrekt zonder het wachtwoord achter te laten, is dit de beste manier om toegang te krijgen tot diens account.

Dit artikel is bedoeld voor macOS Server-beheerders. Als je het wachtwoord waarmee je op je Mac inlogt bent vergeten, lees je hoe je het wachtwoord van een macOS-gebruikersaccount opnieuw kunt instellen.

1. Open Terminal op de Open Directory-server en gebruik dit commando:

ldapsearch -LLL -x -H ldap://127.0.0.1 -s base namingContexts

2. Zoek in het resultaat de vermeldingen met dc=, bijvoorbeeld dc=ldap1,dc=example,dc=com. Noteer deze vermeldingen.

3. Log in bij de server als beheerder.

4. Open Terminal en gebruik het volgende commando. Vervang de vermeldingen van dc= in het voorbeeld door wat je eerder hebt genoteerd. Als de UID van de beheerdersaccount van de map niet diradmin is, moet je het commando hierop aanpassen.

sudo ldappasswd -x -H ldapi://%2Fvar%2Frun%2Fldapi -S uid=diradmin,cn=users,dc=ldap1,dc=example,dc=com

5. Voer het wachtwoord van de beheerdersaccount in wanneer je daarom wordt gevraagd.

6. Voer bij 'Nieuw wachtwoord:' het nieuwe gewenste beheerderswachtwoord voor de adreslijst in. Voer dit nogmaals in wanneer je hierom wordt gevraagd.