Het beheerderswachtwoord van Open Directory opnieuw instellen

U kunt het beheerderswachtwoord van Open Directory opnieuw instellen in macOS Server zonder dat dit gevolgen heeft voor gebruikersgegevens. Als een beheerder vertrekt zonder het wachtwoord achter te laten, is dit de beste manier om toegang te krijgen tot diens account.

Dit artikel is bedoeld voor macOS Server-beheerders. Als u het inlogwachtwoord voor uw Mac vergeten bent, leest u hier hoe u het wachtwoord van een macOS-gebruikersaccount opnieuw instelt.

1. Open Terminal op de Open Directory-server en geef dit commando:
    ldapsearch -LLL -x -H ldap://127.0.0.1 -s base namingContexts

2. Zoek in het resultaat de vermeldingen met dc=, bijvoorbeeld dc=ldap1,dc=example,dc=com. Noteer deze vermeldingen.
  3. Log in bij de server als beheerder.
  4. Open Terminal en geef het volgende commando. Vervang de vermeldingen van dc= in het voorbeeld door wat u eerder hebt genoteerd. Als de UID van de beheerdersaccount van de directory niet diradmin is, moet u het commando dienovereenkomstig aanpassen.
    sudo ldappasswd -x -H ldapi://%2Fvar%2Frun%2Fldapi -S uid=diradmin,cn=users,dc=ldap1,dc=example,dc=com

5. Voer het wachtwoord van de beheerdersaccount in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  6. Voer bij 'Nieuw wachtwoord:' het nieuwe gewenste beheerderswachtwoord voor de directory in. Voer dit nogmaals in wanneer u hierom wordt gevraagd.