OS X Lion: verbinding maken met oudere SMB-servers die geen UNICODE- of NT-commando's ondersteunen

Lees hier hoe je OS X Lion verbindt met oudere SMB-servers die geen UNICODE- of NT-commando's ondersteunen. Dit geldt ook voor Microsoft Windows 98 en sommige NAS-apparaten (Network Attached Storage) die de Windows 98-versie van het SMB-protocol gebruiken.

Je kunt bepalen of je verbinding probeert te maken met een apparaat dat alleen het eerdere protocol ondersteunt door in system.log te zoeken naar een bericht zoals dit:

'smb_smb_negotiate: de server SERVERNAAM wordt niet meer ondersteund (PreXP), verbinding wordt verbroken'

Voer het volgende Terminal-commando uit om OS X Lion verbinding te laten maken met dit apparaat:

sudo sysctl -w net.smb.fs.kern_deprecatePreXPServers=0

Deze wijziging is van kracht totdat de OS X Lion-computer opnieuw wordt opgestart.

Meer informatie

Om de instelling ongedaan te maken zonder opnieuw op te starten, kun je dit Terminal-commando uitvoeren:

sudo sysctl -w net.smb.fs.kern_deprecatePreXPServers=1

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.