iPhone-meldingen op je Mac beheren

Nadat via de synchrone iPhone-weergave verbinding met je iPhone is gemaakt, verschijnen meldingen van je iPhone automatisch naast alle meldingen van je Mac.

iPhone-meldingen op je Mac

Hoe je iPhone-meldingen kunt ontvangen op je Mac

Je Mac ontvangt alleen meldingen van je iPhone als je Mac via de app Synchrone iPhone-weergave met die iPhone is verbonden. Volg deze configuratiestappen:

iPhone Mirroring: Use your iPhone from your Mac

Hoe iPhone-meldingen op je Mac werken

• Nadat via Synchrone iPhone-weergave verbinding is gemaakt met je iPhone, ontvangt je Mac automatisch meldingen van je iPhone, zelfs als Synchrone iPhone-weergave niet actief is. Je iPhone moet ingeschakeld zijn, maar hoeft niet in de buurt te zijn.

• Als je iPhone in de buurt is, kun je via de iPhone-melding de bijbehorende app in de synchrone iPhone-weergave openen, waar je de desbetreffende taak kunt uitvoeren.

• Bij iPhone-meldingen op je Mac zie je een iPhone-badge in de hoek van het app-symbool staan.

• Als je een melding op je iPhone wist, wordt deze ook op je Mac gewist. Als je veel meldingen van je iPhone ontvangt, kan de optie 'Meldingen groeperen' op de iPhone nuttig zijn. Meldingen die bij elkaar in een groep staan, kunnen ook samen worden gewist.

• Als je via Synchrone iPhone-weergave vanaf een andere Mac verbinding maakt met je iPhone, ontvangt die Mac ook meldingen van je iPhone.

• Als je meer dan één iPhone hebt aangemeld bij je Apple Account en die iPhones in de buurt zijn, kun je kiezen van welk toestel je Mac iPhone-meldingen ontvangt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Bureaublad en Dock' in de navigatiekolom.

2. Kies de gewenste iPhone in het iPhone-venstermenu aan de rechterkant. Dit menu staat net onder de optie 'Gebruik iPhone-widgets' wanneer je Mac meer dan één iPhone voor synchrone weergave detecteert.

iPhone-meldingen uitschakelen

Je kunt op je Mac of iPhone instellen welke iPhone-meldingen je Mac ontvangt.

Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de zijbalk op 'Meldingen' en klik vervolgens rechts op 'Sta meldingen toe van iPhone'. Deze optie zie je alleen nadat je via Synchrone iPhone-weergave verbinding hebt gemaakt met een iPhone.

3. Schakel 'Sta meldingen toe van iPhone' uit of in. Wanneer deze optie is ingeschakeld, kun je de meldingen voor elke iPhone-app beheren.

• Als een app aangeeft dat synchrone weergave op je iPhone is uitgeschakeld, ga je op je iPhone naar 'Instellingen' > 'Meldingen' om de instellingen van de app te controleren, inclusief de optie 'Toon op Mac'.

• Als een app aangeeft dat de app op deze Mac is geïnstalleerd, kun je alleen meldingen ontvangen van de Mac-app, niet ook nog eens van de iPhone-versie van die app.

iPhone

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Meldingen'.

2. Tik op de naam van een app.

• Schakel 'Sta meldingen toe' uit om te voorkomen dat zowel je iPhone als je Mac meldingen van die app ontvangen.

• Om alleen voor je Mac meldingen te voorkomen, schakel je 'Toon op Mac' uit.

Voor een lijst van alle Macs die via Synchrone iPhone-weergave met je iPhone verbinding hebben gemaakt en die meldingen van die iPhone kunnen ontvangen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'AirPlay en Continuïteit' > 'Synchrone iPhone-weergave'. Als je op de Mac-naam naar links veegt en op 'Verwijder' tikt, ontvangt die Mac geen meldingen meer van je iPhone, tenzij je Synchrone iPhone-weergave weer instelt met je iPhone.