Als je Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten niet kunt overzetten naar uw iPhone of Apple Watch

Als je hulp nodig hebt bij het overzetten van Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten naar Apple Pay op een iPhone of Apple Watch, voer je de onderstaande stappen uit.

Ga na of je een kaart kunt toevoegen

Controleer de status van Apple Pay op de pagina Systeemstatus. Als er een probleem is, probeer je het opnieuw nadat het probleem is opgelost. Als er geen probleem is, informeer je bij het openbaarvervoerbedrijf of je apparaat wordt ondersteund.1,2

Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of watchOS.

Probeer een Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart toe te voegen

Controleer na elke stap of je de Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart aan Apple Pay kunt toevoegen:

1. Je geboortedatum is alleen vereist als je een gepersonaliseerde My Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart of een kaart met een forenzenabonnement aan de Wallet-app probeert toe te voegen. Voer dezelfde geboortedatum in die je hebt gebruikt bij aankoop van je plastic Suica- of PASMO-kaart.

2. Leg de plastic kaart op een vlakke, niet-metalen ondergrond. Plaats de bovenkant van de iPhone op het midden van de kaart. Verplaats het apparaat niet tot de overdracht is voltooid (dit kan maximaal een minuut duren). Het kan ook helpen als je je kaart en de iPhone in je hand houdt.

ios-16-iphone-14-pro-wallet-add-icoca-transferring-card
  3. Het saldo op je kaart mag niet meer dan JPY 19.500 bedragen.

4. Je kunt een creditcard met een Suica- of PASMO-saldo toevoegen door in Wallet te tikken op 'Creditcard' of 'Prepaidkaart'. Alleen de creditcard wordt aan Apple Pay toegevoegd. De Suica- of PASMO-kaart kan niet worden toegevoegd en het saldo van de Suica- of PASMO-kaart blijft staan op de plastic creditcard.

5. Bepaalde Suica- en PASMO-kaarten (zoals Student Commuter Suica-kaarten) moeten mogelijk worden geverifieerd voordat je ze aan Apple Pay kunt toevoegen. Download de Suica-app of de PASMO-app op je iPhone en registreer jezelf in de app voor aanvullende functies van Suica- of PASMO-kaarten in de Wallet-app.

6. Herstart de iPhone of Apple Watch.

7. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of watchOS.

My Suica-kaarten, gepersonaliseerde PASMO-kaarten of Commuter Suica- en PASMO-kaarten die romaji-namen of internationale telefoonnummers gebruiken, worden niet ondersteund.

Als je een tweede Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart aan Apple Pay probeert toe te voegen, moet de naam op de tweede kaart overeenkomen met de naam op je eerste My Suica-kaart, of je Commuter Suica-, PASMO- of ICOCA-kaart. Als je verschillende namen op meerdere kaarten hebt, download je de Suica- of PASMO-app voor iOS en registreer je jezelf.

Elke dag tussen 00.30 uur en 05.00 uur JST zijn veel functies niet beschikbaar voor klanten. Dat geldt onder andere voor het toevoegen van kaarten, het toevoegen van geld aan Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten en het verlengen van forenzenabonnementen.

1. Apple Pay is niet beschikbaar voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leeftijd verschilt per land of regio.

2. Zorg ervoor dat je op al je apparaten inlogt bij iCloud. Op je iOS-apparaat moet je Face ID, Touch ID of een toegangscode configureren. Als je een Apple Watch gebruikt, moet je een toegangscode configureren. Als je uitlogt bij iCloud of je toegangscode verwijdert, worden alle creditcards, betaalkaarten, prepaidkaarten, ov-kaarten, studentenkaarten en Suica-, PASMO- of ICOCA-kaarten van dat apparaat verwijderd.

3. Als je een PASMO- of ICOCA-kaart in Wallet wilt toevoegen, moet je twee-factor-authenticatie configureren voor je Apple ID.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.