Je huissleutel toevoegen aan Apple Wallet op je iPhone of Apple Watch

Volg de instructies van je vastgoedbedrijf om een huissleutel voor je flatgebouw, appartement of andere gedeelde woonruimte toe te voegen aan de Wallet-app.

Je hebt het volgende nodig om je huissleutel toe te voegen aan je iPhone of Apple Watch:

• De nieuwste versie van iOS of watchOS.

• Een Apple ID waarmee je bent ingelogd bij iCloud en waarvoor twee-factor-authenticatie is ingeschakeld.

Alleen deelnemende appartementen ondersteunen huissleutels. Als je in een deelnemende woning woont, heb je mogelijk een gebruikersaccount voor de woning nodig om je sleutel aan de Wallet-app toe te voegen. Neem contact op met de beheerder van je appartement voor vragen over je gebruikersaccount of de deelname van je appartement.

Een huissleutel voor je appartement toevoegen op je iPhone

1. Open de app, e-mail, sms of andere communicatie van je vastgoedbedrijf en volg de instructies om je sleutel toe te voegen.

2. Tik op 'Zet in Apple Wallet'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  3. Volg de instructies op het scherm om je sleutel toe te voegen.

Als je meerdere eenheden in hetzelfde gebouw huurt of bezit, neem je contact op met je vastgoedbedrijf om na te gaan of je één sleutel voor al je eenheden kunt toevoegen.

Wanneer je een sleutel toevoegt, wordt de Express-modus automatisch ingeschakeld. Hiermee kun je je sleutel gebruiken door je apparaat tegen het slot te houden.

Als je je sleutel niet langer nodig hebt, kun je de sleutel verwijderen uit de Wallet-app.

Je sleutel toevoegen aan je Apple Watch

Nadat je je sleutel aan je iPhone hebt toegevoegd, voeg je deze automatisch toe aan je Apple Watch. Je kunt de sleutel ook handmatig toevoegen.

1. Open de Apple Watch-app op de gekoppelde iPhone.

2. Tik op 'Wallet en Apple Pay'.

3. Tik op de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast je sleutel.

Een eerder toegevoegde huissleutel toevoegen

Als je een nieuw apparaat krijgt, kunnen sommige eerder toegevoegde huissleutels opnieuw rechtstreeks in de Wallet-app worden toegevoegd.

1. Open de Wallet-app op je iPhone.

2. Tik op de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik op 'Eerdere kaarten'.

4. Tik vervolgens op je huissleutel en volg de instructies op het scherm.

Je huissleutel gebruiken op je iPhone of Apple Watch

1. Houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het slot.

2. Als je met je sleutel toegang krijgt, wordt de deur ontgrendeld. Een vinkje en 'Gereed' worden weergegeven op je apparaat.

Als je de Express-modus hebt uitgeschakeld, kun je je huissleutel gebruiken in de Wallet-app:

• Open de Wallet-app:

• iPhone met Face ID: druk tweemaal op de zijknop.

• iPhone met Touch ID: Houd je vinger op de Touch ID-sensor.

• Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop.

• Kies je sleutel:

• iPhone: Tik op je standaardkaart om je andere kaarten en pasjes te bekijken. Tik op je sleutel en verifieer je identiteit met Face ID, Touch ID of je toegangscode.

• Apple Watch: scrol omlaag je huissleutel te vinden.

• Houd de bovenkant van de iPhone of het scherm van de Apple Watch bij het slot.

• Als je met je sleutel toegang krijgt, wordt de deur ontgrendeld. Een vinkje en 'Gereed' worden weergegeven op je apparaat.

Als je iPhone moet worden opgeladen

Afhankelijk van het model van je iPhone kun je je huissleutel zelfs gebruiken als de batterij van de iPhone leeg is.

Als je hulp nodig hebt met je huissleutel

• Het vastgoedbedrijf kan je sleutel uitschakelen. In dat geval kun je de sleutel niet op je apparaat gebruiken en heb je de mogelijkheid om deze uit de Wallet-app te verwijderen

• Als je apparaat zoekraakt of wordt gestolen, kun je het opgeven als verloren. Hierdoor worden automatisch alle kaarten en pasjes in de Wallet-app uitgeschakeld, inclusief je huissleutel.

Een huissleutel voor je HomeKit-slot instellen op je iPhone

Je kunt in de Woning-app een slim slot toevoegen en een huissleutel instellen. Vervolgens kun je je deur ontgrendelen en de toegang delen met gasten.