Foto's uit een andere bibliotheek importeren in Foto's op de Mac

Als je je fotocollecties in afzonderlijke bibliotheken hebt geordend, kun je foto's uit de ene bibliotheek in een andere importeren.

In macOS Monterey of nieuwer kun je foto's en video's uit een andere Foto's-bibliotheek importeren, maar alleen als iCloud-foto's niet is ingeschakeld voor de bibliotheek waaruit je wilt importeren. Als je uit een andere bibliotheek importeert, behouden foto's en video's bestaande bewerkingen en blijven de meeste metagegevens behouden.*

Foto's uit een andere bibliotheek importeren

1. Als de bibliotheek waarin je wilt importeren nog niet is geopend, stop je Foto's, houd je de Option-toets ingedrukt terwijl je Foto's opent, selecteer je de bibliotheek waarin je de foto's wilt importeren en klik je op 'Kies bibliotheek'.

2. Kies 'Archief' > 'Importeer'.

3. Selecteer in het importvenster de Foto's-bibliotheek met de foto's en video's die je wilt importeren en klik vervolgens op 'Bekijk voor import'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Kies een van de volgende opties:

• Klik op 'Importeer alle nieuwe onderdelen' om de hele bibliotheek te importeren.

• Als je alleen bepaalde foto's wilt importeren, selecteer je de foto's die je wilt importeren en klik je vervolgens op 'Importeer selectie'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je ruimte wilt besparen op je Mac na het importeren uit een vorige bibliotheek, kun je de vorige bibliotheek verwijderen.

Ruimte besparen door de vorige bibliotheek te verwijderen

Nadat je hebt gecontroleerd of je foto's zijn geïmporteerd, kun je ruimte besparen door de bibliotheek te verwijderen die je niet langer nodig hebt. Zoek de Foto's-bibliotheek die je wilt verwijderen, verplaats deze naar de prullenbak en kies 'Finder' > 'Leeg prullenmand' om de bestanden permanent te verwijderen.

* Trefwoorden worden niet geïmporteerd.