Een personeelsbadge toevoegen aan Apple Wallet

Wanneer je je personeelsbadge toevoegt aan Apple Wallet, kun je met je iPhone of Apple Watch toegang krijgen tot alle locaties in je kantoorgebouw waar je fysieke badge wordt geaccepteerd.

Als je een personeelsbadge wilt toevoegen aan je iPhone of Apple Watch, heb je het volgende nodig:

• Een iPhone 6s of nieuwer of een Apple Watch Series 3 of nieuwer met de nieuwste versie van iOS of de nieuwste versie van watchOS.

• Een Apple ID die is ingelogd op je apparaat.

• Een deelnemende werkgever. Neem voor meer informatie contact op met je werkgever.

• Een door je werkgever verstrekte app en je personeelsgegevens.

Een personeelsbadge toevoegen aan je iPhone of Apple Watch

1. Log in bij de door je werkgever verstrekte app met je personeelsgegevens.

2. Volg de instructies op het scherm in de app om je personeelsbadge toe te voegen aan Apple Wallet.

3. Tik op de knop 'Zet in Apple Wallet'.

De knop 'Zet in Apple Wallet'
  4. Volg de instructies op het scherm om het toevoegen van je personeelsbadge te voltooien.

Wanneer je een personeelsbadge toevoegt op je iPhone, wordt deze automatisch ook toegevoegd op je gekoppelde Apple Watch.

De Express-modus wordt automatisch ingeschakeld, zodat je de personeelsbadge kunt gebruiken door je apparaat gewoon tegen de lezer aan te houden.

Nadat je de personeelsbadge aan Apple Wallet hebt toegevoegd, kun je je personeelsgegevens bekijken, zoals je naam en personeelnummer:

• iPhone: tik in de Wallet-app op je badge en dan op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

• Apple Watch: tik in de Wallet-app op je badge en tik op 'Badge-informatie'.

De personeelsbadge op je iPhone of Apple Watch gebruiken

1. Houd de bovenkant van de iPhone of het beeldscherm van de Apple Watch bij de personeelsbadge-lezer.

2. Als de betaling is gelukt, verschijnt er een vinkje op je apparaat.

Als je de Express-modus hebt uitgeschakeld, open je je badge in Apple Wallet voordat je het apparaat bij de personeelsbadge-lezer houdt:

• iPhone met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en authenticeer met Face ID. Tik vervolgens op je standaardkaart om je andere kaarten en passen te bekijken, tik op je personeelsbadge en authenticeer.

• iPhone met Touch ID: druk tweemaal op de Home-knop. Tik vervolgens op je standaardkaart om je andere kaarten en passen te bekijken, tik op je personeelsbadge en authenticeer.

• Apple Watch: druk tweemaal op de zijknop en scrol omlaag om je personeelsbadge te vinden.

Als je apparaat is zoekgeraakt of gestolen

• Geef je apparaat op als verloren

• Hiermee wordt de toegang tot Apple Wallet uitgeschakeld en worden je kaarten en passen, inclusief je personeelsbadge, tijdelijk verwijderd. Wanneer je de Verloren-modus uitschakelt voor je apparaat, moet je ook de Verloren-modus uitschakelen voor je personeelsbadge: open Instellingen op je iPhone en tik op 'Wallet en Apple Pay'. Tik vervolgens op je personeelsbadge, tik op 'Voer wachtwoord in' en voer het wachtwoord voor je Apple ID in.

• Je apparaat wissen op iCloud.com