Beleidsbanners instellen in macOS

Lees hier hoe je aangepaste banners kunt weergeven bij het inlogvenster van je Mac.

een beleidsbanner zoals weergegeven op een iMac

Een beleidsbanner is een banner die wordt weergegeven op het inlogvenster, waarmee een gebruiker akkoord moet gaan om verder te gaan.

Meer informatie over beleidsbanners

Je kunt een inlogbericht instellen dat wordt weergegeven op het inlogscherm van je Mac. Je kunt ook een beleidsbanner instellen die een langer bericht weergeeft, waarmee een gebruiker akkoord moet gaan om verder te gaan. Dit kan handig zijn in situaties waarin gebruikers akkoord moeten gaan met voorwaarden of deze moeten bevestigen voordat ze de computer kunnen gebruiken, zoals in het geval van een beleid inzake acceptabel gebruik.

Een banner aanmaken

1. Maak een document aan met platte tekst (.txt) of opgemaakte tekst (.rtf), met daarin je banner.

2. Klik op 'Archief' > 'Bewaar' en voer 'PolicyBanner' in als documentnaam.

3. Kopieer het bestand PolicyBanner naar de map /Library/Security.

De volgende keer dat je deze computer opstart, wordt de banner weergegeven wanneer je normaal het inlogscherm zou zien.

Als je de banner niet ziet

Als de banner niet wordt weergegeven, controleer je de volgende zaken.

FileVault controleren

Als je volledige schijfencryptie van FileVault gebruikt op je computer, wordt de beleidsbanner weergegeven wanneer de eerste gebruiker inlogt, voordat het bureaublad wordt weergegeven. Bij de eerste keer inloggen wordt de opstartschijf ontgrendeld.

Je bevoegdheden controleren

In sommige gevallen moet je wellicht de bevoegdheden voor het PolicyBanner-bestand aanpassen.

Stel voor het PolicyBanner-bestand de bevoegdheden voor .txt- of .rtf-bestanden zo in dat 'Everyone (Other)' leesrechten heeft:

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.txt

sudo chmod o+r /Library/Security/PolicyBanner.rtf

Voor .rtfd-bestanden pas je de bevoegdheden aan zodat 'Everyone (Other)' zowel lees- als execute-rechten heeft:

sudo chmod -R o+rx /Library/Security/PolicyBanner.rtfd

Het prebootvolume bijwerken

Als de beleidsbanner nog steeds niet verschijnt, werk je het prebootvolume bij:

diskutil apfs updatePreboot /