De Finder gebruiken om bestanden te delen tussen je Mac en je iPhone, iPad of iPod touch

In macOS Catalina of nieuwer kun je de Finder gebruiken om bestanden te delen tussen je iOS- en iPadOS-apparaten en je Mac.

Andere methoden om te delen

Ontdek op welke andere manieren je bestanden kunt delen tussen je Mac en je apparaten. Deze functies werken draadloos.

iCloud Drive kun je gebruiken om vanaf een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc op een veilige manier bij al je documenten te kunnen. Welk apparaat je ook gebruikt, je hebt altijd de meest actuele documenten wanneer je ze nodig hebt.

Met Handoff kun je op één apparaat beginnen aan een document, e-mail of bericht en op een ander apparaat verdergaan waar je gebleven was. Je kunt Handoff gebruiken met Apple apps zoals Mail, Safari, Kaarten, Berichten, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers en Keynote. Handoff werkt ook met enkele apps van derden.

AirDrop kun je gebruiken om direct je foto's, video's, documenten en meer te delen met andere Apple apparaten in de buurt.

Wat je nodig hebt om de Finder te gebruiken om bestanden te delen

Bekijken welke iOS- en iPadOS-apps bestanden kunnen delen met je Mac

1. Open een Finder-venster.

2. Sluit je iPhone, iPad of iPod touch met een USB-kabel aan op je computer.

3. Selecteer je apparaat in de Finder. Lees wat je moet doen als je apparaat niet wordt herkend op de computer.

4. Klik op het tabblad 'Bestanden' voor een lijst met apps die bestanden kunnen delen. Als je het gedeelte 'Bestanden' niet ziet, staan er geen apps op je apparaat die bestanden kunnen delen.

5. Klik op de driehoek naast een app om te zien welke bestanden je kunt delen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Kopiëren van je Mac naar je apparaat

1. Selecteer de bestanden die je wilt kopiëren. Selecteer alleen bestanden die compatibel zijn met de app. Controleer in de gebruikershandleiding van de app welke bestanden compatibel zijn.

2. Sleep de bestanden naar de app op je apparaat. De Finder kopieert de bestanden naar je apparaat.

Kopiëren van je apparaat naar je Mac

1. Selecteer de bestanden die je wilt kopiëren.

2. Sleep de bestanden naar een map op je computer. De Finder kopieert de bestanden naar je computer.

Gedeelde bestanden openen

Op je iPhone, iPad of iPod touch gebruik je de app die je hebt gekozen in het tabblad 'Bestanden' om bestanden te openen die je hebt gedeeld via je computer.

Afhankelijk van het bestandstype kunnen sommige apps geen bestanden openen in andere apps of op andere locaties. Je kunt de lijst met bestanden bekijken op het tabblad 'Bestanden' van de Finder wanneer je apparaat is aangesloten op de computer.

Een reservekopie maken van gedeelde bestanden

Wanneer iCloud of je computer een reservekopie maakt van je apparaat, wordt er ook een reservekopie gemaakt van je gedeelde bestanden.

Als je een app met gedeelde bestanden van je iOS- of iPadOS-apparaat verwijdert, worden die gedeelde bestanden ook van je apparaat en uit je iCloud-reservekopie of reservekopie van de computer verwijderd. Kopieer de bestanden naar je computer voordat je de app van je apparaat verwijdert om te voorkomen dat je gedeelde bestanden kwijtraakt.

Gedeelde bestanden verwijderen van je apparaat

1. Open een Finder-venster op je Mac.

2. Sluit het apparaat via een USB-kabel aan op de computer.

3. Selecteer je apparaat in de Finder. Lees wat je moet doen als je apparaat niet wordt herkend op de computer.

4. Selecteer de app uit de lijst in het gedeelte 'Bestanden'.

5. Selecteer in de lijst 'Documenten' het bestand dat je wilt verwijderen en druk op de Delete-toets op het toetsenbord.

6. Als de Finder je vraagt om dit te bevestigen, klik je op 'Verwijder'.

Je kunt mogelijk ook op andere wijze bestanden verwijderen uit een app. Bekijk de gebruikershandleiding van de app voor meer informatie.