Als je een boek niet ziet in je Boeken-bibliotheek of als je boeken en pdf's niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Hier lees je wat je moet doen als je een boek niet in je bibliotheek ziet of als je aankopen, bestanden, verzamelingen of bewerkingen niet worden gesynchroniseerd.

Volg eerst deze stappen

1. Zorg er eerst voor dat je iPhone, iPad en Mac over de nieuwste software beschikken.

2. Log op al je apparaten in met dezelfde Apple ID.

3. Zorg dat je genoeg iCloud-opslag hebt. Als je niet genoeg opslag hebt, moet je mogelijk je iCloud+ abonnement upgraden om op al je apparaten toegang te krijgen tot je materiaal van Boeken.

4. Als je nog steeds problemen hebt, selecteer dan hieronder een probleem en volg de stappen.

Als je een boek niet ziet in je bibliotheek

Als je aankopen uit de Book Store niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je geïmporteerde boeken, pdf's of andere bestanden niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je bewerkingen, annotaties of hoogtepunten niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je verzamelingen niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je een boek niet ziet in je bibliotheek

Op een iPhone of iPad

1. Schakel iCloud Drive in: Ga naar 'Instellingen', tik op je naam, tik op 'iCloud', tik vervolgens op 'iCloud Drive' en schakel 'Synchroniseer deze [apparaat]' in.

2. Zorg ervoor dat iCloud Drive is ingeschakeld voor Boeken. Ga naar 'Instellingen' > 'Boeken' en schakel vervolgens 'iCloud Drive' in.

Op een Mac

1. Schakel iCloud Drive in: Kies het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen' en klik op je naam in de navigatiekolom. Klik op 'iCloud' en dan op 'iCloud Drive'. Schakel 'Synchroniseer deze Mac' in.

2. Zorg dat iCloud Drive is ingeschakeld voor Boeken: Kies het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen' en klik op je naam in de navigatiekolom. Klik op 'iCloud' en dan op 'iCloud Drive'. Klik op 'Toon meer apps', scrol omlaag en zorg dat 'Boeken' is ingeschakeld.

Als je eerder een boek hebt verwijderd, moet je het mogelijk opnieuw downloaden op het apparaat waarop je het niet ziet. Lees hoe je eerder verwijderde boeken opnieuw downloadt.

Als je eerder een boek hebt verborgen, moet je dit mogelijk ongedaan maken voordat je het weer ziet. Lees hoe je een boek weer zichtbaar maakt in de Boeken-app.

Als je aankopen uit de Book Store niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je een boek of audioboek hebt gekocht in de Book Store op het ene apparaat, maar het niet wordt weergegeven op je andere apparaten, probeer je deze stappen:

1. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' en tik op je naam. Kies op je Mac het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen'.

2. Tik of klik op 'iCloud' en zorg er onder 'Apps die iCloud gebruiken' voor dat 'Boeken' is ingeschakeld. Mogelijk moet je op 'Toon alles' tikken of klikken en naar beneden scrollen totdat je 'Boeken' vindt.

3. Schakel iCloud Drive in:

• Ga op je iPhone en iPad naar 'Instellingen', tik op je naam, tik op 'iCloud' en schakel 'Synchroniseer deze [apparaat]' in.

• Kies op je Mac het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen' en klik dan op je naam Klik rechts op 'iCloud' en dan op 'iCloud Drive', en zorg dat 'Synchroniseer deze Mac' is ingeschakeld.

Als je geïmporteerde boeken, pdf's of andere bestanden niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je een pdf of ander type digitale publicatie hebt geïmporteerd of opgeslagen op het ene apparaat, maar het niet wordt weergegeven op je andere apparaten, probeer je deze stappen:

1. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' en tik op je naam. Kies op je Mac het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen'.

2. Tik of klik op 'iCloud' en zorg er onder 'Apps die iCloud gebruiken' voor dat 'Boeken' is ingeschakeld. Mogelijk moet je op 'Toon alles' tikken of klikken en naar beneden scrollen totdat je 'Boeken' vindt.

3. Schakel iCloud Drive in:

• Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen', tik op je naam, tik op 'iCloud' en schakel 'Synchroniseer deze [apparaat]' in.

• Kies op je Mac het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen' en klik dan op je naam Klik op 'iCloud' > 'iCloud Drive' en zorg dat 'Synchroniseer deze Mac' is ingeschakeld.

Als je bewerkingen, annotaties of hoogtepunten niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je bewerkingen, annotaties of hoogtepunten hebt aangebracht in een boek of pdf, maar deze worden niet op al je apparaten getoond, probeer dan deze stappen:

1. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' en tik op je naam. Kies op je Mac het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen'.

2. Tik of klik op 'iCloud' en zorg er onder 'Apps die iCloud gebruiken' voor dat 'Boeken' is ingeschakeld. Mogelijk moet je op 'Toon alles' tikken of klikken en naar beneden scrollen totdat je 'Boeken' vindt.

Als je verzamelingen niet worden gesynchroniseerd tussen je apparaten

Als je een verzameling hebt gemaakt op een van je apparaten, maar deze wordt niet op al je apparaten getoond, probeer dan deze stappen:

1. Ga op je iPhone of iPad naar 'Instellingen' en tik op je naam. Kies op je Mac het Apple-menuhet Apple-menu > 'Systeeminstellingen'.

2. Tik of klik op 'iCloud' en zorg er onder 'Apps die iCloud gebruiken' voor dat 'Boeken' is ingeschakeld. Mogelijk moet je op 'Toon alles' tikken of klikken en naar beneden scrollen totdat je 'Boeken' vindt.