Activiteit delen met een iPhone en Apple Watch

Voor extra motivatie kun je je activiteitsringen delen met vrienden en familie. Moedig elkaar aan om actief te zijn of laat je trainer je dagelijkse voortgang bijhouden.

Beginnen met delen

Om activiteit te delen, hebben jij en je vriend allebei een iPhone nodig. Je ontvangt meldingen over de voortgang van je vriend wanneer deze diens ring sluit, work-outs beëindigt of prestaties behaalt.

Vrienden toevoegen

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Delen'. Tik op 'Aan de slag' als hierom wordt gevraagd.

3. Tik op de knop 'Voeg een vriend toe'de knop 'Voeg een vriend toe' in de rechterbovenhoek van het scherm, tik op 'Nodig uit' en typ de contactgegevens van de vriend. Je kunt ook vrienden kiezen uit de lijst met voorgestelde contacten. Je kunt maximaal 40 vrienden toevoegen.

iPhone-scherm waarop te zien is hoe je een vriend toevoegt door de contactgegevens te typen
  4. Tik op 'Verstuur' nadat je je vrienden hebt gekozen. Wacht tot je vrienden de uitnodiging accepteren.

Je kunt een vriend ook rechtstreeks vanaf je Apple Watch uitnodigen: open de Activiteit-app, tik linksonder op het symbool 'Delen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Nodig uit'.

Een uitnodiging accepteren

Wanneer iemand je uitnodigt om activiteit te delen of een wedstrijd te doen, verschijnt er een melding op je iPhone of Apple Watch. Tik op 'Accepteer' of 'Weiger'. Als je geen melding krijgt, kun je de uitnodiging accepteren in de Conditie-app:

1. Open de Conditie-app op je iPhone en tik op het tabblad 'Delen'.

2. Tik op de knop 'Voeg een vriend toe'de knop 'Voeg een vriend toe' in de rechterbovenhoek van het scherm.

3. Tik op 'Accepteer' of 'Weiger'.

Je vrienden motiveren

Nadat je bent begonnen met het delen van je activiteit, kun je de activiteit van je vrienden bekijken en ze motiveren om hun doelen te bereiken. Als je een Apple Watch hebt, kun je, wanneer je een melding ontvangt over de activiteit van een vriend, reageren met vooraf ingestelde antwoorden of een aanmoediging. Als de vriend ook een Apple Watch heeft, kun je deze uitdagen voor een wedstrijd.

Apple Watch-scherm waarop te zien is hoe je een uitnodiging verzendt om een wedstrijd te starten

De voortgang van een vriend bekijken

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Delen'.

3. Tik op je vriend om de voortgang te zien.

Apple Watch-scherm met daarop vrienden die hun activiteit delen

Op je Apple Watch kun je de Activiteit-app openen, linksonder op het symbool 'Delen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding tikken en op de vriend tikken om de voortgang te bekijken.

Stoppen met delen

Als je wilt stoppen met delen, kun je meldingen uitschakelen, je voortgang verbergen of een vriend verwijderen.

Meldingen uitschakelen

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Delen' en tik vervolgens op de vriend onder 'Activiteitsringen'.

3. Tik rechtsboven op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Meldingen uit'. Tik op 'Meldingen aan' om weer meldingen te ontvangen.

Je voortgang verbergen

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Delen' en tik op de vriend voor wie je je activiteit wilt verbergen.

3. Tik rechtsboven op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Verberg mijn activiteit'. Je kunt de activiteit van je vriend nog steeds zien, maar die kan jouw activiteit niet zien. Je kunt je activiteit niet verbergen voor een vriend met wie je in een wedstrijd zit.

4. Als je opnieuw wilt delen, tik je rechtsboven op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik je vervolgens op 'Toon mijn activiteit'.

Een vriend verwijderen

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad 'Delen' en tik op je vriend.

3. Tik rechtsboven op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en tik vervolgens op 'Verwijder vriend'. Nadat je een vriend hebt verwijderd, kan deze jouw activiteit niet zien en kan jij de activiteit van je vriend ook niet zien. Stuur je vriend een nieuwe uitnodiging om weer te beginnen met delen.

iPhone-scherm met daarop het menu om een vriend te verwijderen uit het delen van activiteiten

Hulp krijgen bij Activiteit-deling

Als je meer dan één Apple Watch hebt gekoppeld aan je iPhone, wordt het tabblad 'Delen' pas weergegeven in Activiteit als je al je Watches hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie van watchOS.

Als je een foutmelding ziet wanneer je probeert een vriend toe te voegen of een uitnodiging te sturen

Log uit bij iCloud op je iPhone en log vervolgens weer in:

1. Tik op 'Instellingen' > '[je naam]'.

2. Scrol omlaag en tik op 'Log uit'.

3. Ga terug naar 'Instellingen' > 'Log in op je [apparaat]' en voer je Apple ID en wachtwoord in.

4. Tik op 'Log in'.

5. Probeer je vriend toe te voegen of zoek de uitnodiging.

Als je een vriend nog steeds niet kunt toevoegen, controleer je of deze een Apple Watch heeft en of je mogelijk het maximale aantal vrienden al hebt toegevoegd. Je kunt maximaal 40 vrienden toevoegen.

Als je geen updates ontvangt over de activiteit van een vriend

Zolang je iPhone verbinding kan maken met het internet en je bent ingelogd bij iCloud, kun je dagelijks updates ontvangen over de activiteit van je vriend. Als je iPhone meerdere dagen geen verbinding kan maken of als je uitlogt bij iCloud, zie je mogelijk dat er dagen ontbreken.