Ontdek welk nummer wordt afgespeeld met Shazam op de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple Vision Pro

Gebruik de Shazam-app, Shazam-muziekherkenning in het bedieningspaneel, Siri en meer om nieuwe muziek te ontdekken.

De Shazam-app gebruiken

Gebruik de Shazam-app om nummers te identificeren. Je kunt dan je vorige Shazams vinden in 'Mijn muziek' in de Shazam-app. En als je een apparaat inruilt of verliest, heb je nog steeds toegang tot je vorige Shazams omdat er een reservekopie van is gemaakt naar iCloud.

Een nummer identificeren

1. Open de Shazam-app op het apparaat.

2. Tik of klik op de Shazam-knopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Je kunt overschakelen naar andere apps terwijl Shazam een nummer probeert te identificeren. Je ontvangt een melding als Shazam het nummer identificeert. De Shazam-app op een iPhone of iPad kan nummers identificeren die op je apparaat worden afgespeeld, zelfs als je een koptelefoon gebruikt.

Zodra Shazam een nummer op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro heeft geïdentificeerd, tik je op de afspeelknop voor een voorbeeld. Als je een Apple Music-abonnement hebt, kun je het volledige nummer beluisteren in Shazam. Je kunt Shazam ook koppelen aan andere muziekstreamingvoorzieningen die door Shazam worden ondersteund.

Als je niet beschikt over een internetverbinding, maakt de app nog steeds een unieke digitale vingerafdruk die wordt vergeleken met de Shazam-database zodra je apparaat verbinding heeft met het internet.

Nummers automatisch identificeren

Met Auto Shazam kan Shazam automatisch nummers identificeren die in je omgeving worden afgespeeld.

1. Houd de Shazam-knopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding ingedrukt (of klik dubbel erop op een Mac) om Auto Shazam in te schakelen.

2. Tik (of klik op de Mac) op de Shazam-knop om Auto Shazam uit te schakelen.

3. Om Shazam automatisch te laten luisteren wanneer de app wordt geopend op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro, swipe je omhoog naar 'Mijn muziek' vanaf het hoofdscherm van Shazam, tik je op de knop 'Instellingen'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en schakel je 'Shazam op app starten' in.

Op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro worden nummers die zijn geïdentificeerd met Auto Shazam gegroepeerd op datum in 'Mijn muziek'.

Eerdere Shazams zoeken

• Veeg op de iPhone of iPad omhoog op het hoofdscherm van Shazam om 'Mijn muziek' te openen. Als je een Shazam wilt verwijderen, tik je op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast de betreffende Shazam en tik je vervolgens op 'Verwijder uit Mijn muziek'.

• Op de Mac verschijnen recente Shazams onder de Shazam-knop.

• Op de Apple Watch worden recente Shazams weergegeven onder de Shazam-knop. Ze worden ook bewaard in 'Mijn muziek' op de gekoppelde iPhone.

Shazam-muziekherkenning gebruiken in het bedieningspaneel

Met Shazam-muziekherkenning kun je nummers identificeren vanuit het bedieningspaneel op iPhone, iPad en Mac. Shazam-muziekherkenning kan ook nummers herkennen die op je apparaat worden afgespeeld als je een koptelefoon gebruikt.

1. Shazam-muziekherkenning toevoegen aan bedieningspaneel:

• Ga op een iPhone of iPad naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik vervolgens op de knop 'Voeg toe'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast 'Muziekherkenning'.

• Kies op een Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Bedieningspaneel' in de navigatiekolom en schakel vervolgens 'Toon in bedieningspaneel' in onder 'Muziekherkenning'. Schakel in de menubalk 'Toon' in als je Shazam-muziekherkenning aan de menubalk wilt toevoegen.

2. Als je nummers wilt identificeren, open je het bedieningspaneel en tik of klik je vervolgens op 'Shazam-muziekherkenning'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Eerdere Shazams vinden in de geschiedenisweergave:

• Houd 'Shazam-muziekherkenning'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding ingedrukt in het bedieningspaneel op de iPhone of iPad.

• Klik op een Mac op 'Shazam-muziekherkenning'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding in het bedieningspaneel (of in de menubalk als je deze hebt toegevoegd) om een lijst met eerdere Shazams te zien.

4. Voor meer informatie over nummers en artiesten die je hebt geïdentificeerd, inclusief aankomende concertdata, video's en meer, klik of tik je op een vorig nummer in de geschiedenisweergave.

Als je de Shazam-app op je iPhone, iPad of Apple Vision Pro hebt, verschijnen nummers die je hebt geïdentificeerd met Shazam-muziekherkenning en Siri ook in 'Mijn muziek' in de Shazam-app. Nummers verschijnen ook in de geschiedenisweergave in Shazam-muziekherkenning op al je apparaten en er wordt een reservekopie van gemaakt naar iCloud.

Shazam-muziekherkenning synchroniseren met iCloud

Als de nummers die je hebt geïdentificeerd met Shazam-muziekherkenning niet worden weergegeven in 'Mijn muziek' in de Shazam-app, zorg er dan voor dat Shazam-muziekherkenning is gesynchroniseerd met je iCloud-account.

1. Zorg ervoor dat je op een iPhone of iPad Shazam hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

2. Zorg ervoor dat je twee-factor-authenticatie hebt geconfigureerd voor je Apple ID.

3. Open de instellingen van het apparaat:

• Ga op een iPhone, iPad of Apple Vision Pro naar 'Instellingen' > je naam, tik op 'iCloud' en tik vervolgens op 'Toon alles' onder 'Apps die iCloud gebruiken'.

• Kies op een Mac het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik op 'Apple ID', klik op 'iCloud' en klik vervolgens op 'Toon meer apps' onder 'Apps die iCloud gebruiken'.

4. Schakel Shazam-muziekherkenning in.

5. Schakel Shazam in op iPhone, iPad of Apple Vision Pro.

Wanneer je Shazam-muziekherkenning in het bedieningspaneel synchroniseert met iCloud, wordt van deze Shazams ook een reservekopie gemaakt naar iCloud. Je Shazams zijn dan niet meer beschikbaar in je account op shazam.com. Omdat Shazam je gegevens niet langer bewaart, kun je ook geen kopie van je Shazam-gegevens meer krijgen via shazam.com.

Siri en andere manieren gebruiken om muziek te identificeren

• Op een iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, Mac of Apple Vision Pro zeg je "Hé, Siri" en vraag je vervolgens welk nummer het is. Nummers die met Siri zijn geïdentificeerd, verschijnen in 'Mijn muziek' in de Shazam-app. Hiervan wordt in iCloud een reservekopie gemaakt.

• Voeg op de iPhone of iPad de Shazam-widget toe om muziek te herkennen in de Vandaag-weergave.

• Je kunt Shazam gebruiken op je Apple Watch.

• Gebruik de Shazam-actie om muziekherkenning toe te voegen aan je opdrachten.

Een reservekopie van je Shazams maken in iCloud

Er wordt automatisch een back-up van je Shazams gemaakt naar iCloud zolang je bent ingelogd met je Apple ID, je iCloud hebt ingeschakeld voor Shazam en je Shazam-muziekherkenning hebt gesynchroniseerd met iCloud. Als je een reservekopie maakt van je Shazams, raak je ze niet kwijt als er iets met je apparaat gebeurt. Je hebt ook toegang tot je Shazams op alle andere apparaten waarop je bent ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als je ervoor kiest om geen reservekopie van je Shazams te maken in iCloud, worden ze nog steeds op je apparaat bewaard. Je kunt op elk moment een reservekopie van je Shazams maken in iCloud, tenzij je de fabrieksinstellingen hebt hersteld op je apparaat of een nieuw apparaat hebt aangeschaft.

Nummers die zijn geïdentificeerd met de Shazam-app voor Mac verschijnen niet op je apparaten. Er wordt ook geen reservekopie gemaakt naar iCloud, maar ze worden wel lokaal opgeslagen op je Mac.

Nummers kopen die je hebt geïdentificeerd met Shazam

1. Tik in Shazam op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het nummer dat je wilt kopen en tik op 'Koop op iTunes'.

2. Tik in de iTunes Store op de prijs naast het nummer om het te kopen.

3. Log in met je Apple ID en wachtwoord om de aankoop te voltooien. Hulp nodig?

4. Om je gekochte muziek te vinden, open je de Muziek-app en tik je op het tabblad 'Bibliotheek'.

5. Tik op de knop 'Meer'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om muziek te downloaden zodat je deze offline kunt luisteren.

Als je de knop 'Koop op iTunes' niet ziet, kun je het nummer mogelijk toch kopen. Ga naar de iTunes Store om dit te controleren.

Instellingen van de microfoon wijzigen voor Shazam op een iPhone of iPad

Shazam heeft toegang nodig tot de microfoon op je apparaat om te horen waar je naar luistert. Open op een iPhone of iPad de app Instellingen, scrol omlaag naar de geïnstalleerde apps en tik op 'Shazam'. Schakel vervolgens de optie 'Microfoon' in. Als je geen optie 'Microfoon' ziet, zijn er mogelijk beperkingen ingesteld voor de privacy-instellingen.

Hulp krijgen

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op met Apple Support