iCloud Drive configureren

Bestanden en mappen die je op iCloud Drive bewaart, worden op alle apparaten up-to-date gehouden. Lees hoe je aan de slag gaat met iCloud Drive op je iPhone, iPad, Mac, pc of iCloud.com.

Voordat je begint

Werk je apparaat bij naar de nieuwste versie van iOS, iPadOS of macOS en log in op iCloud op al je apparaten met dezelfde Apple ID.

Als je een apparaat hebt dat niet kan worden bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of macOS, controleer dan of het voldoet aan de minimale systeemvereisten voor iCloud Drive.

iCloud Drive configureren op je iPhone of iPad

1. Open Instellingen en tik op je naam.

2. Tik op 'iCloud'.

3. Schakel 'iCloud Drive' in bij 'Apps die iCloud gebruiken'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Je iCloud Drive-bestanden zoeken in de Bestanden-app

iCloud Drive configureren op je Mac

1. Ga naar het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' of het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op je naam (Apple ID).

2. Klik op 'iCloud'.

3. Log in met je Apple ID als je hierom wordt gevraagd.

4. Klik bij 'Apps die iCloud gebruiken' op 'iCloud Drive' en schakel vervolgens 'Synchroniseer deze Mac' in.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je de bestanden uit de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' op je Mac aan iCloud Drive wilt toevoegen, schakel je 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' in.

• In de Finder kun je vervolgens de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' vinden in het iCloud-gedeelte van de navigatiekolom.

• Als je een tweede Mac-bureaublad toevoegt, kun je de bestanden ervan in iCloud Drive vinden in de mappen 'Bureaublad' en 'Documenten', in een map die dezelfde naam heeft als je tweede Mac. De bestanden van de tweede Mac worden niet automatisch samengevoegd met die van de eerste Mac.

Als je al een voorziening van een andere cloudaanbieder gebruikt om je mappen 'Bureaublad' en 'Documenten' te synchroniseren of beheren, moet je deze uitschakelen om de voorziening 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' te gebruiken.

iCloud Drive configureren op iCloud.com

1. Log in bij iCloud.com.

2. Klik op 'iCloud Drive', 'Pages', 'Numbers' of 'Keynote'.

3. Klik op 'Werk bij naar iCloud Drive' als u wordt gevraagd om te upgraden.

iCloud Drive configureren op je Windows-pc

1. Configureer iCloud Drive op je iPhone, iPad of Mac.

2. Op een pc met Windows 11 of nieuwer download en installeer je iCloud voor Windows vanuit de Microsoft Store.

3. Om iCloud voor Windows te openen, ga je naar Start, open je 'Apps' of 'Programma's' en open je iCloud voor Windows.

4. Log in met je Apple ID.

5. Klik rechts van 'iCloud Drive' op de pijlknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding en schakel vervolgens 'iCloud Drive' in.

No alt supplied for Image
  6. Klik op 'Gereed'.

Wat gebeurt er hierna?

Nadat je iCloud Drive hebt geconfigureerd, worden alle documenten die je al in iCloud bewaart, automatisch verplaatst naar iCloud Drive. Op je iPhone of iPad vind je iCloud Drive in de Bestanden-app. Op de Mac ga je naar de Finder. Op de pc ga je naar 'iCloud Drive' in Verkenner. Log in op iCloud.com en klik op 'iCloud Drive'.

Meer informatie over het gebruik van iCloud Drive

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.