Als je oproep mislukt of je geen oproepen kunt ontvangen op je iPhone

Je kunt mogelijk niet bellen met een iPhone als bepaalde instellingen zijn ingeschakeld, de software niet up-to-date is of het netwerk problemen heeft.

Contact opnemen met je aanbieder

Wanneer je contact opneemt met je aanbieder, moet je het volgende controleren:

• Je account is ingesteld voor gebruik van je iPhone.

• Er zijn geen plaatselijke servicestoringen.

• Er zijn geen problemen met de facturering voor je account.

• Er zijn geen fouten voor je gesprekken in het systeem van de aanbieder.

Software bijwerken

1. Controleer of er een update voor de instellingen van je aanbieder beschikbaar is.

2. Controleer of er een software-update voor iOS beschikbaar is. Voor bepaalde updates is een wifiverbinding vereist.

Controleer de instellingen

Als je niet kunt bellen met een iPhone, volg je deze stappen (test na elke stap om te controleren of het probleem is opgelost).

Controleer de netwerkinstellingen

1. Stel de netwerkinstellingen opnieuw in. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Zet over of stel iPhone opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hiermee worden alle huidige bewaarde instellingen gewist, waaronder wifiwachtwoorden, voorkeursnetwerken en VPN- en APN-instellingen die je eerder hebt gebruikt.

2. Probeer op een andere plaats te bellen.

Controleer de instellingen van de iPhone

1. Schakel de vliegtuigmodus in en uit. Ga naar 'Instellingen' en schakel 'Vliegtuigmodus' in. Wacht vijf seconden en schakel de modus weer uit.

2. Controleer Niet storen. Ga naar 'Instellingen' > 'Focus' > 'Niet storen' en controleer of deze functie is uitgeschakeld. Meer informatie over 'Focus' gebruiken op je iPhone of iPad.

3. Controleer op eventuele geblokkeerde telefoonnummers. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Geblokkeerde contacten'.

4. Als je wilt voorkomen dat je oproepen van een contact mist, voeg je het nummer toe aan Contacten om ervoor te zorgen dat je telefoon overgaat.

5. Controleer 'Doorschakelen'. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Doorschakelen' en zorg dat 'Doorschakelen' is uitgeschakeld.

6. Controleer 'Houd onbekende bellers stil'. Ga naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Houd onbekende bellers stil'. Als deze optie is ingeschakeld, moeten bellers in 'Contacten' of in 'Recent' staan. Of ze moeten hun nummer hebben gedeeld in Mail of je een bericht hebben gestuurd met dit nummer om doorgelaten te worden wanneer ze bellen. Voeg de nummers toe aan Contacten om er zeker van te zijn dat de telefoon overgaat. Oproepen van externe apps worden mogelijk niet doorgelaten.