Een betaalmethode verwijderen uit je Apple ID

Lees hier hoe je een betaalmethode kunt verwijderen. Als je een betaalmethode niet kunt verwijderen, moet je mogelijk abonnementen opzeggen, het delen van aankopen uitschakelen of een onbetaald saldo betalen.

Een betaalmethode verwijderen

Een betaalmethode verwijderen

Als je een betaalmethode niet kunt verwijderen

Als je abonnementen zoals iCloud+ hebt, als je een onbetaald saldo hebt of als je je aankopen deelt, moet je ten minste één betaalmethode aanhouden.

Een betaalmethode verwijderen op je iPhone, iPad of Apple Vision Pro

1. Open de Instellingen-app.

2. Tik op je naam.

3. Tik op 'Betaling en verzending''.

4. Tik op 'Bewerk', tik op de rode Verwijder-knop en tik vervolgens op 'Verwijder'.

No alt supplied for Image

Een betaalmethode verwijderen op een Mac

1. Open de App Store.

2. Klik op je naam of de knop 'Log in'.

3. Klik op 'Accountinstellingen'.

4. Klik op 'Beheer betaalmethoden' naast 'Betaalgegevens'.

5. Klik op 'Bewerk' en vervolgens op 'Verwijder betaalmethode'.

No alt supplied for Image

Een betaalmethode verwijderen op je Windows-pc

1. Op je Windows-pc open je de Apple Music-app of de Apple TV-app. Lees hoe je de apps van Apple voor Windows kunt downloaden.

2. Klik op je naam onderaan de navigatiekolom en kies vervolgens 'Toon mijn account'. Mogelijk moet je eerst inloggen met je Apple ID.

No alt supplied for Image
  3. Klik op 'Beheer betaalmethoden' naast 'Betaalgegevens'.

4. Klik op 'Bewerk' en vervolgens op 'Verwijder betaalmethode'.

No alt supplied for Image

Je betaalmethode verwijderen in een oudere versie van iTunes voor Windows

1. Als je Windows-pc niet compatibel is met de Apple Music-app of Apple TV-app, open je iTunes.

2. Kies 'Account' in de menubalk bovenaan het iTunes-venster en kies vervolgens 'Mijn account tonen'.

3. Kies 'Beheer betaalmethoden'.

4. Kies 'Bewerk'.

5. Klik op 'Verwijder betaalmethode'.

Een betaalmethode online verwijderen

Je kunt een betaalmethode ook verwijderen nadat je bent ingelogd bij appleid.apple.com.

In sommige gevallen moet je mogelijk een nieuwe betaalmethode toevoegen via appleid.apple.com om de bestaande betaalmethode te kunnen verwijderen.