Versleutelde opslag op een nieuwe Mac

Hier lees je meer over versleutelde opslag op computers met de Apple T2 Security-chip en hoe je ervoor zorgt dat je gegevens volledig beschermd zijn.

In het geval van Mac-computers met de Apple T2 Security-chip is de beveiliging geïntegreerd in zowel de software als de hardware, waardoor versleutelde opslag mogelijk wordt. Gegevens op de ingebouwde SSD worden versleuteld door een AES-engine met hardwareversnelling die is ingebouwd in de T2-chip. Deze codering wordt uitgevoerd met 256-bits sleutels die zijn gekoppeld aan een unieke identificatie binnen de T2-chip.

De geavanceerde encryptietechnologie die in de T2-chip is geïntegreerd, biedt versleuteling met lijnsnelheid. Dit betekent echter ook dat als het gedeelte van de T2-chip met je encryptiesleutels beschadigd raakt, je de inhoud van je schijf mogelijk moet terugzetten vanaf een reservekopie. Deze inhoud omvat systeembestanden, apps, accounts, voorkeuren, muziek, foto's, films en documenten.

Maak altijd een reservekopie van de inhoud op een beveiligde externe schijf of een andere veilige locatie, zodat je de reservekopie indien nodig kunt terugzetten. Het is ook verstandig om FileVault in te schakelen voor extra beveiliging. Als FileVault niet is ingeschakeld, worden je versleutelde SSD's namelijk automatisch geactiveerd en ontsleuteld wanneer ze op de Mac worden aangesloten.

Een reservekopie maken

Configureer Time Machine of een andere methode voor het maken van reservekopieën om regelmatig een reservekopie van je Mac op een beveiligde externe schijf te maken.

Bestanden die je opslaat op iCloud Drive, evenals foto's en video's die je opslaat in iCloud-fotobibliotheek, worden automatisch geüpload naar iCloud. Wanneer je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden foto's en video's met volledige resolutie standaard op je Mac opgeslagen en toegevoegd aan een Time Machine-reservekopie. Als je ervoor kiest om iCloud-fotobibliotheek op je Mac te optimaliseren, worden de foto's en video's met volledige resolutie niet toegevoegd aan een Time Machine-reservekopie.

FileVault inschakelen

Hoewel de SSD in een computer met een Apple T2 Security-chip wordt versleuteld, verdient het toch aanbeveling om FileVault in te schakelen, zodat de Mac om een wachtwoord vraagt voordat je gegevens worden ontsleuteld.

Volg deze stappen om FileVault in te schakelen:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'.

2. Klik op het tabblad 'FileVault'.

3. Klik op het slotjede knop met het slotje en voer een beheerdersnaam en -wachtwoord in.

4. Klik op 'Schakel FileVault in'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.