Over sleutelverificatie van contacten van iMessage

Sleutelverificatie van contacten van iMessage biedt extra beveiliging door geavanceerde bedreigingen tegen iMessage-servers te detecteren en je in staat te stellen om te verifiëren of je alleen berichten uitwisselt met wie je dat van plan bent.

Hoe sleutelverificatie van contacten van iMessage werkt

Wanneer je iMessage gebruikt, worden je berichten end-to-end versleuteld, zodat niemand anders dan jij en de persoon met wie je berichten uitwisselt ze kan lezen terwijl ze tussen apparaten worden verzonden, zelfs Apple niet. Sleutelverificatie van contacten van iMessage zorgt voor verdere bescherming van je iMessage-gesprekken en helpt om te verifiëren dat je alleen berichten uitwisselt met wie je dat van plan bent.

• Sleutelverificatie van contacten van iMessage verifieert automatisch dat je berichten uitwisselt met wie je dat van plan bent. In iMessage-gesprekken met mensen die sleutelverificatie van contacten van iMessage ook hebben ingeschakeld, zie je een waarschuwing bij een fout in dit verificatieproces. Deze waarschuwingen helpen ervoor te zorgen dat zelfs een zeer geavanceerde aanvaller zich niet als iemand anders kan voordoen in het gesprek.

• Bovendien kun je contacten handmatig verifiëren door verificatiecodes te vergelijken. Wanneer je een contact handmatig verifieert, controleert sleutelverificatie van contacten van iMessage of de code die je hebt bewaard overeenkomt met de code die door de iMessage-servers is verstrekt voor dat contact. Je krijgt een waarschuwing als de verificatiecode verandert.

Meer informatie over waarschuwingen van sleutelverificatie van contacten van iMessage

Sleutelverificatie van contacten van iMessage is niet ontworpen om fraude te voorkomen, zoals phishing of andere op sms gebaseerde scams.

Vereisten voor sleutelverificatie van contacten van iMessage

Als je sleutelverificatie van contacten van iMessage wilt gebruiken op je iPhone, iPad, Apple Watch, Mac of Apple Vision Pro, heb je het volgende nodig:

• iOS 17.2 of nieuwer, iPadOS 17.2 of nieuwer, watchOS 10.2 of nieuwer, macOS 14.2 of nieuwer, en visionOS 1.1 of nieuwer op alle apparaten waarop je bent ingelogd bij iMessage met je Apple ID

• Aangemeld bij iCloud en iMessage met dezelfde Apple ID

• iCloud-sleutelhanger ingeschakeld op alle apparaten

• Twee-factor-authenticatie moet zijn ingeschakeld voor je Apple ID

• Een toegangscode of wachtwoord voor al je apparaten

Sleutelverificatie van contacten van iMessage ondersteunt geen beheerde Apple ID's.

Sleutelverificatie van contacten van iMessage inschakelen

Wanneer je sleutelverificatie van contacten van iMessage inschakelt op een van je Apple apparaten, wordt de functie ingeschakeld voor alle apparaten waarop je bent aangemeld met je Apple ID.

Wanneer je sleutelverificatie van contacten van iMessage inschakelt, word je mogelijk gevraagd al je apparaten bij te werken naar een compatibele softwareversie. Als je een apparaat hebt dat niet kan worden bijgewerkt, moet je je op dat apparaat afmelden bij iMessage voordat je sleutelverificatie van contacten van iMessage kunt inschakelen.

Sleutelverificatie van contacten van iMessage inschakelen

1. Open de app Instellingen (of 'Systeeminstellingen' op een Mac) en selecteer je naam.

2. Scrol omlaag beneden en tik op 'Sleutelverificatie van contacten'.

Schakel 'Sleutelverificatie van contacten' in de instellingen van de iPhone in.
  3. Schakel 'Verificatie in iMessage' in en tik op 'Ga door'.

Contacten handmatig verifiëren met sleutelverificatie van contacten van iMessage

Om er helemaal zeker van te zijn dat je berichten uitwisselt met wie je dat van plan bent, kun je de contacten ook handmatig verifiëren. Dit kan alleen als die personen zijn opgeslagen in Contacten.

• Vergelijking op het apparaat — Je kunt vanuit 'Gespreksdetails' een contact verifiëren. Zowel jij als het contact genereert tegelijkertijd een code om te delen en te vergelijken.

• Publieke verificatiecode — Je kunt je publieke verificatiecode delen, zodat de mensen die je berichten stuurt je kunnen verifiëren. Je openbare verificatiecode bevat geen privé-informatie. Je kunt de code dus posten op sociale media of in een ander account waar de mensen die je berichten stuurt de code kunnen vinden en gebruiken. Je kunt ook de openbare verificatiecodes van anderen gebruiken om deze personen te verifiëren.

Verificatiecodes vergelijken op het apparaat

Zowel jij als de persoon met wie je berichten uitwisselt, moet verbonden zijn met een mobiel netwerk of wifi. Je moet allebei het proces volgen om het scherm 'Verifieer contact' tegelijkertijd geopend te hebben op je apparaat.

1. Open Berichten en tik op de berichtenthread.

2. Tik op de naam van het contact om de gespreksdetails te bekijken.

3. Scrol omlaag en tik op 'Verifieer contact...'

Kies 'Verifieer contact...' om de codes te vergelijken en een contact te markeren als geverifieerd.
  4. Wanneer de andere persoon ook op 'Verifieer contact' tikt, verschijnt er een code.

5. Verifieer de code persoonlijk met het contact, via FaceTime of via een ander beveiligd gesprek.

• Als de codes overeenkomen, tik je op 'Markeer als geverifieerd' om de verificatiecode toe te voegen aan de contactkaart van die persoon.

• Als de codes niet overeenkomen, wissel je mogelijk berichten uit met de verkeerde persoon. Het is dan misschien een goed idee om te stoppen met het versturen van berichten totdat je zeker weet dat je met de juiste persoon contact hebt.

Je openbare verificatiecode delen

1. Open de app Instellingen (of 'Systeeminstellingen') en tik op je naam.

2. Scrol omlaag beneden en tik op 'Sleutelverificatie van contacten'.

3. Tik op 'Toon publieke verificatiecode'.

Tik in de instellingen voor 'Sleutelverificatie van contacten' op 'Toon publieke verificatiecode' om je publieke code te delen.
  4. Tik op 'Kopieer verificatiecode' om de code te delen. Je kunt de code nu rechtstreeks delen met een andere persoon of online posten zodat anderen deze kunnen gebruiken.

Een contact als geverifieerd markeren met een openbare verificatiecode

Om een contact als geverifieerd te markeren, kun je de openbare verificatiecode van de persoon kopiëren en plakken in de bijbehorende contactkaart om het contact als geverifieerd te markeren.

1. Selecteer bovenaan het iMessage-gesprek de naam van het contact. Je kunt ook een contact selecteren in de app Contacten.

2. Selecteer 'Info en selecteer vervolgens 'Wijzig'.

3. Typ of plak in het veld 'verificatiecode' de openbare verificatiecode die het contact heeft gedeeld. Als je het veld 'verificatiecode' niet ziet, moet je mogelijk achtereenvolgens de knop 'Voeg toe (+)' selecteren, 'Meer velden' en 'verificatiecode'.

• Als de openbare verificatiecode van het contact overeenkomt en wordt geverifieerd door sleutelverificatie van contacten van iMessage, verschijnt er een vinkje in de bijbehorende contactkaart en naast de naam van het contact in iMessage-gesprekken.

• Als de openbare verificatiecode niet overeenkomt met de code die is opgeslagen op Apple servers of niet kan worden geverifieerd, verschijnt er geen vinkje. Voordat je verdergaat met het versturen van berichten, is het misschien verstandig om te controleren of je de code goed hebt ingevoerd of wel contact hebt met de juiste persoon.

Verificatiestatus controleren in 'Gespreksdetails'

Op de pagina 'Gespreksdetails' van iMessage wordt de status van sleutelverificatie van contacten van iMessage vermeld voor je contacten.

Om deze status te vinden, open je een bericht met het contact, tik je op de naam van het contact (op een iPhone) of klik je op de knop 'Meer info' (op een Mac) en scrol je vervolgens omlaag naar 'Sleutelverificatie van contacten'.

In 'Gespreksdetails' zie je de verificatiestatus van je contacten.
  • Als je sleutelverificatie van contacten van iMessage niet hebt ingeschakeld, zie je de optie 'Schakel sleutelverificatie van contacten in'.

• Als je sleutelverificatie van contacten van iMessage hebt ingeschakeld maar je contact niet, zie je de naam van de persoon en 'Verificatie uit'. Als je sleutelverificatie van contacten van iMessage wilt gebruiken, vraag je de andere persoon om de functie in te schakelen.

• Als jij en je contact allebei sleutelverificatie van contacten van iMessage hebben ingeschakeld, maar het contact nog niet hebben geverifieerd, wordt 'Verifieer contact...' weergegeven.

• Als je het contact al hebt geverifieerd, staat er een vinkje bij de naam van het contact. Je ziet ook een vinkje bij hun naam bovenaan de berichtenthread, wanneer je ze een nieuw bericht stuurt en in je contacten.

• Als er sprake is van een validatiefout, zie je een waarschuwing bij de naam van de contactpersoon.

Als sleutelverificatie van contacten van iMessage niet werkt

Lees wat je moet doen als er een probleem is met sleutelverificatie van contacten van iMessage