Je rijbewijs of identificatiebewijs laten zien via Apple Wallet

Gebruik je iPhone of Apple Watch om je rijbewijs of identificatiebewijs te tonen bij geselecteerde TSA-controlepunten (Transportation Security Administration), bedrijven en locaties. Je kunt je identiteitsgegevens ook delen in deelnemende apps.

Om je iPhone of Apple Watch te gebruiken om je rijbewijs of identificatiebewijs te laten zien, heb je het volgende nodig:

• Een iPhone 8 of nieuwer, of een Apple Watch Series 4 of nieuwer, met de nieuwste versie van iOS of watchOS.

• Face ID of Touch ID moet ingeschakeld zijn.

• Je moet zijn ingelogd op je apparaat met je Apple ID.

Lees hoe je je rijbewijs of identificatiebewijs toevoegt aan Apple Wallet

Je rijbewijs of identificatiebewijs laten zien via Apple Wallet

Je kunt je rijbewijs of identificatiebewijs in Apple Wallet toevoegen en gebruiken op je iPhone of Apple Watch in deelnemende staten en bij geselecteerde bedrijven, locaties en TSA-controlepunten (Transportation Security Administration) op luchthavens in die staten.

• Wanneer je je rijbewijs of identificatiebewijs gebruikt bij een TSA-controlepost, moet je je identiteit verifiëren met de Face ID of Touch ID die aan je rijbewijs of identificatiebewijs is gekoppeld. Daarna wordt de informatie aan de identiteitslezer getoond.

• Om je rijbewijs of identificatiebewijs op je Apple Watch te gebruiken bij een TSA-controlepunt, moet je telkens wanneer je je Apple Watch omdoet, je iPhone ontgrendelen met de gekoppelde Face ID of Touch ID. Vervolgens kun je je rijbewijs of identificatiebewijs gebruiken zonder je te identificeren totdat je de Apple Watch weer afdoet.

• Je kunt je rijbewijs of identificatiebewijs ook laten zien om je identiteitsgegevens te verifiëren in deelnemende apps en appclips. Je kunt bijvoorbeeld je rijbewijs of identificatiebewijs in Apple Wallet gebruiken om je identiteit te verifiëren bij het aanvragen van een creditcard in een app voor een financiële dienstverlening.

Wanneer je je identificeert met Face ID of Touch ID om je informatie te delen, moet je dit doen met de Face ID of Touch ID die aan je rijbewijs of identificatiebewijs is gekoppeld.

Je rijbewijs of identificatiebewijs zelf laten zien

1. Houd de bovenkant van je iPhone of het beeldscherm van je Apple Watch bij de identiteitslezer. Je hoeft je apparaat niet te ontgrendelen, te tonen of te overhandigen om je rijbewijs of identificatiebewijs te laten zien.

2. Controleer de informatie die wordt gedeeld op het scherm van je apparaat.

3. Om toestemming te geven:

• Op een iPhone met Face ID: klik dubbel op de zijknop om te authenticeren.

• Op een iPhone met Touch ID: houd je vinger op de thuisknop om te authenticeren.

• Op een Apple Watch: klik dubbel op de zijknop.

Wanneer je rijbewijs of identificatiebewijs is geaccepteerd, zie je een vinkje en 'Gereed' op je apparaat.

Afhankelijk van waar je je rijbewijs of identificatiebewijs laat zien, kunnen er aanvullende vereisten zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je rijbewijs of identificatiebewijs bij de TSA laat zien, maakt de identiteitslezer een foto om deze te vergelijken met de foto op je rijbewijs of identificatiebewijs in Apple Wallet.

Je rijbewijs of identificatiebewijs met je iPhone delen met een app

1. Tik in een app of appclip op de knop 'Verifieer met Apple Wallet' of 'Ga door met Apple Wallet'.

2. Controleer de informatie die wordt gedeeld en andere details:

• De informatie van je rijbewijs of identificatiebewijs waar de app om vraagt.

• De informatie die de app opslaat en hoelang die informatie in de app wordt bewaard.

• De reden dat de app om deze informatie vraagt.

3. Om toestemming te geven:

• Op een iPhone met Face ID: klik dubbel op de zijknop om te authenticeren.

• Op een iPhone met Touch ID: houd je vinger op de thuisknop om te authenticeren.

De privacy- en beveiligingsfeatures die al in de iPhone en Apple Watch zijn ingebouwd om te helpen beschermen tegen sabotage en diefstal, zijn ook van toepassing op je identificaties in Apple Wallet:

• Je rijbewijs- of identificatiegegevens zijn versleuteld.

• De verstrekkende instantie in jouw staat of Apple kunnen niet zien wanneer en waar je je rijbewijs of identificatiebewijs gebruikt.

• Biometrische identificatie met behulp van Face ID en Touch ID helpt ervoor te zorgen dat alleen jij je rijbewijs of identificatiebewijs kunt bekijken en gebruiken.

Lees hoe Apple je persoonlijke gegevens en identiteitsgegevens beschermt