Je standaardapp voor contactloze transacties in de Europese Economische Ruimte wijzigen

In de Europese Economische Ruimte kun je de standaardapp voor contactloze transacties op je iPhone wijzigen.

De functies in dit artikel zijn alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers in landen of regio's van de Europese Economische Ruimte.

Als je in de Europese Economische Ruimte woont, kun je elke in aanmerking komende app op je iPhone kiezen als je standaardapp voor contactloze transacties. Hiermee kun je de standaardapp voor contactloze transacties starten door twee keer op de zijknop te drukken of door je iPhone bij een compatibele NFC-lezer te houden om contactloze transacties af te handelen. Ga naar Instellingen om je voorkeuren voor de standaardapp voor contactloze transacties te beheren.

De Europese Economische Ruimte omvat alle landen in de Europese Unie, evenals IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Om te beginnen

iOS 17.4 of nieuwer en de nieuwste versie van de app voor contactloze transacties moeten geïnstalleerd zijn als je de app als standaard wilt instellen. Je ziet de optie om je voorkeuren bij te werken alleen als je een in aanmerking komende app voor contactloze transacties op je iPhone hebt geïnstalleerd.

1. Ga naar de app die je als standaardapp voor contactloze transacties wilt gebruiken.

2. Accepteer de prompt op het scherm die de app toegang geeft tot de NFC-technologie van je iPhone.

Je standaardapp voor contactloze transacties wijzigen

1. Open de Instellingen-app op de iPhone.

2. Tik op Instellingen > (Naam app) > Instellingenpagina app > Standaard contactloze app.

3. Kies de app die je als standaardapp voor contactloze transacties wilt instellen.

4. Accepteer de prompt op het scherm om de geselecteerde standaardapp voor contactloze transacties te bevestigen.

Er kan maar één in aanmerking komende app tegelijk contactloze transacties afhandelen via NFC.

Je kunt nog steeds betalingen doen met een app die niet is ingesteld als je standaardapp voor contactloze transacties. Volg de stappen van de ontwikkelaar van de app om te bepalen hoe je de app kunt gebruiken om contactloze transacties af te handelen. Als je geen app ziet die je kunt instellen als je standaardapp, neem dan contact op met de ontwikkelaar van de app.

Als je je standaardapp voor contactloze transacties wijzigt van de Wallet-app naar een andere in aanmerking komende app voor contactloze transacties, is dit van invloed op bepaalde functies van Apple Pay en Wallet.